Sizce Behringer Mikser Mi - M Audio Ses Karti Mi ?

Merhaba değerli forum arkadaşlarım .

AMACIM TERTEMİZ BİR KAYIT ALMAK . . ELİMDEKİ MALZEMELER BEHRİNGER XENYX 802 MİKSER - CREATİVE CT4810 16 BİT PCI SES KARTI

Behringer XENYX 802 mikser aldım . . bağlantılarımı yaptığımda ''' mikrofonu takmadan ''' kayıt aldığımda yani boş sesi kayıt aldığımda arkada bir fısıltı oluyor. bazı arkadaşlar bunu hiss olarak adlandırıyor . dip gürültü den farklı birşey olduğu söyleniyor . . benim amacım bu sesi de kayıt ortamımda bulundurmamak . . KABLOLARDA Bİ SIKINTI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM AMA YİNEDE TECRÜBENİZDE FAYDA VAR .

MİKSERİMİ SATIP M AUDİO FAST TRACK II USB SES KARTI ALDIĞIMDA BU ARKADAKİ SES YOK OLUR MU . .

TECRÜBELERİNİZİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR . SİZDEN GELEN YORUMLARA GÖRE ÜRÜNÜ MÜ DEĞİŞTİRİCEM SES KARTI ALICAM

KAYIT ALMAK İÇİN SİZCE BEHRİNGER XENYX 802 MİKSER Mİ M AUDİO FAST TRACK II SES KARTI MI
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Gönderdiğiniz ürünün sıfırı 450 lira 2 el piyasasıda sahibinden.com gibi sitelerde bulamadım . ses çözünürlüğü güzel 24 bit 96 khz . bütçem bu arada 150 - 250 tl . . 2. el temiz m audio fast track II usb önerileriniz sağlıklı olursa alıcam . malum piyasası hareketli bulmak kolay oluyor bu cihazı
 
M audio Fast Track II eski bir ses kartı boşuna alma onu bence, bütçeni yükselt söylediğim kartı al uzun yıılar sorunsuz kullan.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
teşekkür ederim mrtkp . . başka fikri olan arkadaşlardan yorum bekliyorum . m audio fast track II kullanıpta ayıt kalitesi dip ses hiss sesleri konusundan sıkıntı yaşamayan ve memnun olan arkadaşlar varmı ??
 
Behringer mikserlerde hiss sesi (dip gürültüsü demek bu zaten) var, bu doğru ama aşırı değil. Özellikle gain düşük, volüm yüksekse daha çok duyulur olur. Behringer mikserlerde kullanılan preamfiler yeterince transparan değil ne yazık ki. Bunu direkt ses kartına giriş yapınca veya biraz iyi bir mikrofon preamfisi kullanınca anlayabiliyorsunuz. Kısaca tavsiyem, bütçe birini seçmenizi gerektiriyorsa m-audio ses kartıdır.
 
deneyerek öğreniş olduk malesef . tek çare bu mikseri satıp ses kartı almak . peki bu ses m- audio fast track II Usb de çıkıyor mu çıkmıyor mu ? almaya değer mi
 
Dip gürültüsü bütün audio cihazlarda mutlaka bir dereceye kadar vardır. Her cihazın kitapçığında sinyal/gürültü oranı da belirtilir. (Signal to noise ratio) En az duyulur hale getirmek, doğru gain-volume ayarını yaparak mümkün olur. Fast track'e doğrudan mikrofon ile kayıt , Behringer mikser + ses kartı kaydından daha iyi sonuç verecektir.
Peki şu an Behringeri girdiğiniz ses kartı nedir? Behringer miksere mikrofonu nasıl bir tip kablo ile bağlıyorsunuz?
 
yukardada belirtmiştim aslında . mikrofonu hiç bağlamadan bile ana volume tuşunu çoğaltığımda dip ses (hiss) çoğalıyor . mikrofon hiç hesapta yokken bile . mikseri taktığım ses kartı pc kasasında creative ct4810 16 bitlik bir ses kartı . . ben hem mikseri hem dahili ses kartını devre dışı bırakıp sadece mikrofon ve M audio ses kartıyla kayıt almak istiyorum . daha sağlıklı ve kaliteli ses alabilirmiyim ?
mikrofonum Ayın 8 ' inde geliyor RODE NT1-A
 
Sana tavsiye m audio ses kartım behringer mixerim ve mikrafonum var. Dip sesi veya cızırtı topraklamadan kaynaklanıyor.
Maudio ses kartı ve condanser mic ile kayıt alırsan gayet iyi bir ses elde edersin ancak yeterince dolgun olmaz. Yani usb den gelen elektrik benim görüşümle hiç bir zaman condenser mikrafona yetmiyor. Ama ses temiz ve net olur. Ama araya birde mixer eklersen dip sesi olur ancak ses kayıdın daha dolgun ve haz verici olacaktır. Örnek


Ses kartı + mic :
Ses kartı + mixer + mic:
 
Ses kartınız baya eski bir ses kartı. 16 bit kayıt teknolojisi 8-10 yıl önce kapandı zaten. En başta bunun için ses kartını değiştirmenizi öneririm. Mikseri bağlayıp mikrofon veya başka bir ses kaynağı miksere bağlı değilken sesi açtığınızda gürültü gelmesi çok normaldir. Mikrofonu bağladıktan sonra belki dip gürültüsünün başladığı ses seviyesinin çok fazla olduğunu fark edebilirsiniz. Mikrofon ile denemenizi öneririm. Hani o kadar da "yok olmaz bu aletle " denecek kadar kötü bir ürün değil Behringer. Sonuç olarak Behringer yüzünden olmasa bile, ses kartınızı değiştirmeniz iyi olur. Bu arada 16 bit ile 24 bit ses kaydı arasındaki farkı anlamanız için yaptığım bir videoyu paylaşıyorum.
 
çok g
Sana tavsiye m audio ses kartım behringer mixerim ve mikrafonum var. Dip sesi veya cızırtı topraklamadan kaynaklanıyor.
Maudio ses kartı ve condanser mic ile kayıt alırsan gayet iyi bir ses elde edersin ancak yeterince dolgun olmaz. Yani usb den gelen elektrik benim görüşümle hiç bir zaman condenser mikrafona yetmiyor. Ama ses temiz ve net olur. Ama araya birde mixer eklersen dip sesi olur ancak ses kayıdın daha dolgun ve haz verici olacaktır. Örnek


Ses kartı + mic :
Ses kartı + mixer + mic:

çok güzel örnekler teşekkür ederim . dediğiniz gibi gerçektende farkı ortaya sermişsiniz . .
 
24 bit üstü örnekleme yapabilen bir ses kartı kenüz yok :) 32 bit 64 bit olamaz yani. Herhang bir 24 bit 96kHz M-audio öneriyorum.
 
O kartların hepsi çöp. Açık söyleyeyim. Boşa kürek çekersiniz. 16bitmiş 24bitmiş, isterse 32335bit olsun, hiçbiri en basit 16bit-44100 düzgün bir arabirimin kalitesine yaklaşamaz.

Alacağınız kart en azından fast track 2 olmalı, olmadı focusrite scarlett serisi birşeyler olsun derim. 300 TL ayırabiliyorsanız konnekt 6 öneririm.
 
Geri
Üst