Sizce Behringer Mikser Mi - M Audio Ses Karti Mi ?

Bahsettiğiniz Creative kartının kalitesinden dolayı değil fakat güncelliğinden ötürü tavsiye etmem, yanılmıyorsam 2001 de üretilmeye başlandı. Şu an yeni işletim sistemleri için driver bile bulabilir misiniz bilmiyorum. Sistem biraz da yeniyi almaya bu şekilde zorluyor. 25 tl, sudan ucuzmuş aslında fakat zorluk çekebilirsiniz.
 
evet 2001 üretimi . dün son olarak creative sb0680 modelini sipariş ettim . 24bit/96 KHZ ses çözünürlüğüne sahip . bunun yanında behringer xenyx 802 mikserim duruyor . ve bunun yanına m audio fasttrack 2 USB ses kartı ve M AUDİO NOVA mikrofon alıcam . bu 4lü ile güzel iş çıkar diye tahmin ediyorum . sizce ?
 
valla dahili ses kartı aldık inşallah iyi etmişizdir :) sanırım benim sorunum ses kartıyla alakalı diye düşünüyorum . bugün şu şekilde denedim . mikseri de bağlamadan ses giriş çıkışlarına hiçbirşey takmadan sound forge 10 ile kayıt aldım . o zamanda aynı ses vardı yine aynı ses var . hiss sesi var . tertemiz bir kayıt alınmıyor hiç birşey takılı değilkende . .
 
Dip sesi bazen bendede oluyor kabloları sallıyorum düzeliyor. Cihazda topraklama şart. Bilgisayarında topraklama olması lazım en azından elektrkçi değimimle (Mühürleme) yapılması gerekli elektrik aldğınız prize. Topraklama büyük oranda cızırtılanmayı giderecektir. Birde kayıt alırken asio yu kurun
 
teşekkür ederim bilgiler için . creative sb0680 ses kartı 24 bit 96 khz - şu anda kargoda yarın elimde . yarın kayıt yapıp örnek sesi burada paylaşacağım . topraklama işine gelincede binada topraklama olup olmadığını nasıl anlarız . priz yuvalarında topraklama var ama iç bağlantı kablosu yapılmışmı yapılmamışmı bakarak anlarız değil mi
 
Evet prizin içini açın 2 kablo değil 3 kablo varsa ekstra topraklama vardır. Yoksa 20 tl ye bi elektrkçi çağırın size toprak hattı yapamaz ama o prize özel kabloya ek bir kablo ekleyerek sıfırlama yapar ve topraklama yapar. Sağlıklı değildir ama iş görecektir. BU arada ses kartından memnunsanız bende alabilirim yorumlarınızı bekliyorum.
 
iki ses kartı arasındaki farkı foruma koyma zamanı geldi . bu fark , dip ses - hiss sesi kıyaslaması için yapılmıştır . Bence fark ortada . yani net bariz bir fark var . prosefyonelleri tatmin edici düzeyde olmasada .
mikrofonum piyasadaki en ucuz dinamik mikrofondur (10tl) . . ses kalitesinden ziyade dip ses hiss sesine odaklanmanızı tavsiye ederim .
mikrofonumu araştırıyorum hala .rode nt1a ve m audio nova arasında gidip gelmekte ve araştırmaktayım .

kayıtları paylaşıyorum eski kart ve yeni kart . . dinledikten sonra behringer mikserlemi yoksa hariici mik. preampisi olan ses kartıyla mı yola devam etmeliyim . bunun cevabınıda rica ediyorum . profesyonel mikrofon aldıktan sonra yeni bir fark seslendirmesi koyarım tekrar tartışırız . .
 

Dosyalar

  • Creative ct4810-16bit.mp3
    310.3 KB · Gösterim: 240
  • creative sb0680-24bit-96khz.mp3
    751.1 KB · Gösterim: 212
Giriş seviyesi bütçe ile alabileceğiniz en iyi ses kartı mikrofon ikilisi Focusrite scarlett 2i2 ve Rode nt1a'dır. Daha önceleri M-Audio ve Presonus da kullandım, Focusrite açık ara pre-amp ve AD/DA Converter olarak daha iyi bir kart, üstelik çok stabil, sistem kasılması vs. hiç yaşamadım, memnun olduğum bir karttı 2i2 ama upgrade olarak bu hafta RME Babyface'i aldım yarın elime ulaşacak bakalım bu efsane ne kadar etkileyecek beni, yerli yabancı bütün forumları dolaştım, bir tane kötü yorum yok hakkında, herkes mükemmel buluyor...
 
Geri
Üst