Ebay Floyd Rose Alımı - Gümrük Sorunu...

ebay'den aldım, o free shipping genelde abd içindekiler için geçerli ama yine de yapanlar var tabi, fiyatı da 132 dolardı galiba, sabittir genelde

bakın mesela kargo ücretsizmiş http://www.ebay.com/itm/NEW-Seymour...342?pt=Guitar_Accessories&hash=item540175f456

bence kargo opsiyonu çok iyi, genelde 20-25 dolar istiyorlar bu kargo tipine
tremolo varsa tb-4, tune-o-matic tarzı köprüyse sh-4 alabilirsin. yukarıdaki sette sh-4 var galiba
 
Son düzenleme:
75 euro üstü gümrüğe tabidir 75 euro limiti senede sadece 5 kere kullanılabilir diyor yönetmelik fakat bunun kaydı kuydu tutulmuyor 2013 senesi içinde en az 50 ye yakın alışverişim oldu yurtdışından. gümrüğe takılmamalar sadece istanbulda olur ilk girişte takılırsa bulunduğunuz şehirde kargo işleme merkezi var ise oradan gümrük işlemlerinizi halledersiniz. yoksa en yakın şehirdeki kargo işleme merkezine gider ve oraya çağırırlar sizi.

Özel firmalar fedex dhl mevzuatı kanunları bilmiyorsanız sizden haksız para talep edebilirler bunları iyi bilirseniz özel firmalara paranızı kaptırmazsınız. Gümrük vergisi 1500 euroya kadar yapılan alışverişlerde avrupa için yüzde 18 diğer ülkeler(avrupa harici) gümrük vergisi yüzde 20 olur gene bu 1500 euroya kadar olan alışverişler için geçerlidir. diyelim aldığınız ürün 200 dolar kargo ücreti 100 dolar siz sadece 200 dolar için vergi ödersiniz kargo ücretleri gümrük vergisine tabi değildir.

Hali hazırdan Peavey VYPYR VIP 1 beklemekteyim Amerikadan gümrük vergisi vs ödendi gelmesini bekliyorum sadece.

yurtdışından alışveriş yapmaktan korkmayınız Yasaklı listesinde değilse muhakkak vergisini öder alırsınız.
 
USPS ile göndermelerini talep et. En ucuz kargo ile göndersinler. Yeni mevzuata göre gümrük muafiyeti 150 Euro oldu. Ama gümrük memuru 75 Euro derse, yeni mevzuatı adama gösterirsin. Muhtemelen takılmaz, eğer takılırsa bulunduğun ilin gümrüğüne PTT'ye gidersin. Paket üstünde hediye yazması önemli değil, hediye yazsa da gümrüğe girebilir. Aldığın ürün 111 Euro'ya tekabül ediyor. 75 Euro derlerse 36 Euro'nun %20'sini gümrük vergisi + 3.60TL de ardiye parası verirsin. Gümrüğe takılması durumunda ödemen gereken yaklaşık 25 TL olur.

Üst limitin 150 mi 75 euro mu olduğu hakkında kesin bilgisi olan var mıdır?
http://www.gtb.gov.tr/mevzuat/
Adresinden mevzuata ulaşmaya çalışıyorum fakat şu anda açılmıyor anladığım kadarıyla.
 
Korkacak birşey yok. 75€-1500€ aralığı için Amerikadan geliyorsa %20, Avrupa'dan geliyorsa %18 vergi, + 3 küsür lira işlem ücreti gibi bir para ödenir. Ayrıca yeni sistemde kargonuzu almaya gitmiyorsunuz, kargo kapınıza geliyor ve ödemeyi kapıda yapıyorsunuz.
 
Geri
Üst