Ses Eğitim Videosu Önerileriniz ?

İyi günler arkadaşlar uzun yıllardır (brutal) vokal olarak müzikle ilgileniyorum. Artık diğer türlerle de uğraşmak istediğim için sesimi geliştirmek istiyorum. Önerebileceğiniz bir eğitim dvd si var mıdır ?
 
Eğer scream Vokal ile ilgileniyorsan Melissa Cross fena değil, ama bence daha temel tekniklere odaklanan bir şeyler ile başlamak iyi olabilir. Brutal vokal ile başlayan arkadaşların diyafram ve rezonans egzersizleri yaptığını pek sanmıyorum, ama bunları aslında tüm şarkıcıların çalışması lazım bence. Clean vokal ile ilgilendiğini varsayarak bunu söylüyorum elbette. Aşağıda yazacaklarımın hiç biri çok ucuz şeyler değil ve internet üzerindende kopyalarının bulunabileceğini sanmam. Ama hepsi çok iyidir.

1)Eli Prinsen : Özellikle power metal ve heavy metal odaklı
hybridvocaltechnique.com
2)Breaking the chains
http://www.rockthestagenyc.com/chains.html

Bu ilk ikisi sadece audio ve pdf.

Daha kapsamlı bir şey alıp parana biraz daha kıymak istiyorsan, tamamı videolu eğitim setleri var. İnternette araştırabilirsin.
1)Ken Tamplin Vocal Academy
2)Robert Lunde: The four pillars of singing 2.0

Bunlar çok kapsamlı, benzer şeyler içerdikleri gibi kimi noktalarda oldukça farklılaşıyorlar da.

Daha kısa ve eskilerden bir şey istersen "Jim Gillette Vocal Power" diye araştır.

Aaron Anastasi'nin Superior Singing Method egzersizleri de çok iyidir, ben çok fayda gördüm. Ama rock veya metal odaklı değil, çok daha geneldir.

Tavsiye etmediğim şeyi de söyleyeyim: Speech Level Singing - Brett Manning. Ben beğenmiyorum ve bence rock-metal söylemek için işe yaramıyor o yöntem.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Rock ve metal istemiyorum zaten, clean vokal ile ilgileniyorum. Çok sağol dediklerine bakıcam, superior singing methoda başlamıştım çok faydalı gerçekten
 
Geri
Üst