Fl Stüdyo'da Midi Davul Kaydı Nasıl Yapılıyor?

B

byalfa

300 mblik fl studio 11in demo versionunu indirdim. googleda ve sitede rehber aradım fakat bulamadım. ringway td82 davulum var. midi usb kablosunu bateri ile bilgisayara bağladim. program gördü fakat nasıl kayıt alınacağını hiç bilmiyorum. yardım ederseniz sevinirim.


EDIT: Davul kaydını kendi kendime buldum sanırım. Ama arkaya şarkıyı nasıl atıyoruz ? bir kanal ekleyip öyle mi?
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Options'tan midi settings'e gel. orada output bölümünde kendi davulunu seç. send master sync kutusunu işaretle.sonra input bölümünde kendi davulunu seç alttan enable kutusunu işaretle sağda da generic controller ON seçili kalsın. :D kurcalayarak buldum doğru mu bilmiyorum ama görüyor. demin bir kayıt alayım dedim. davulda crashe vuruyorum. ride sesi geliyor falan ayarlamaya çalışıyorum çözemedim.
 
evet şu an sinyal aldım fakat şöyle bir problem oluştu crash e vurursam ezdrummerda crash hareket ediyor her şey çok güzel ama hiç bir şekilde ses çıkışı olmuyor bilgisayardan gelmesi gerekmiyor mu sesin?


edit: ses çıkışıda aldım ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.sırada mix işlemleri var onlar içinde tekrar rahatsız edeceğim sizi büyük ihtimalle :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
evet bilgisayardan gelmesi lazim :) ama geç geliyor yarım saniye falan. o yüzden ben davuldan çalıp . şarkıyı daha sonra audacityle altına ekledim.ben şuan ilk kaydımı aldım ama pek de istediğim sesi yakalayamadim. punk davul içn hazır bir kit elinde olan varsa paylaşabilir mi?
 
audio settings e gir ordan buffer length i düşür bende 1952(45ms) ve neredeyse fark edilmiyor bile geç olduğu.daha düşükte yapabilirsin ama bende sesler karışıyor 40 ın altında ses kartınıda güvende tutmak için 45 te bıraktım denersin.şimdi drum kits from hell i eklemeye çalışıcam bakalım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
hertürlü geç gelio benimki :D en iyisi kaliteli alsın ben bilgisayarda alta müzik verip hallederim :D benim tek sorunum kitler şuan. bi de hi-hat e seri şekilde vurama rağmen algılayamıyor mu ne anlamadim, arada kesiliyor. mesela ride'da koştururken tek tek vurmuşum gibi çıkıyor arada. kaydı atamıyorum doya boyutu büyük diyor.
 
Gecikme sorunu için, ASIO4ALL sürücüsünü kurmadıysanız kurun, Primary Sound Driver yerine onu seçin. 512 sample-12 ms ye düşürüyor işlemciye çok abanmadan. Output'u da etkilediği için faydası olacaktır.
 
Geri
Üst