gibson lespaul performansına yaklaşabilen gitarlar

esp eclipse (hatta bazı durumlarda daha bile iyidir)
edwards
ibanez ve yamaha'nın 70lerden kalma davalık les paul modelleri (bunlar da denk ya da daha iyi olabilir)

sonra

epiphone
agile
sx
j&d
stagg
 
Anket kıvamında bir başlık olmuş ama ESP Eclipse gerçekten güzel bir alternatif olabilir; ama drive konusunda o hassas dengeyi (bundan kastım bir LP'den alınabilecek drive'dır; benim görüşüm bu) arayan arkadaşlar için Eclipse bir süre sonra can sıkıcı bir hal alabilir. Çünkü bildiğiniz böğürmeyi yapabiliyor bu gitar. Geçenlerde bir adet Gretsch deneme imkanı buldum, drive konusunda o kadar yaklaşamasa da genel olarak çok çok iyi bir gitar (ABD fiyatları aynıdır bir LP ile dikkatinizi çekerim; hatta ben Goldtop almak yerine bir adet Gretsch Silver Jet almayı planlıyorum). 80'ler ve 90'lardan kalma Yamaha'lar biraz daha farklı aletler, o ilk zamanlardaki Santana tonları, o Yamaha SG serisi ile sağlanmıştır (diye biliyorum, atıyor da olabilirim).

Ha alternatif olarak ucuz bir şeyler arıyorsanız; Ibanez AR300BS, Epiphone LP Custom serisi ve de Yamaha AES serisi (kore yapımı olanlar, Japonlar çok pahalı) gitarları kesinlike deneyin.
 
Gibson Les Paul derken, hangi model?

Bin tane Les Paul modeli var, eğer mesele marka takıntısıysa, Türkiye'de 1000 küsür dolar verip alabilceğin bi Gibson Les Paul Special modeli gitar tatmin ederse yani (ki bu fiyatlara alıcı buluyolar Türkiye'de, çok komik bi durum cidden) neyse, işte Les Paul Special beni keser diyosan, o alet Epiphone Les Paul ayarında bile değildir, Amerikan olmasıyla tatmin olursun, ayarındaki gitarlar da J&D Brothers falandır sade. Ama diyosan ki ben Slash'ın gitarın aynısını kasdettim, yani '85 yapımı Gibson Les Paul Standart, onun bi ayarı yok malesef. Slash'la aynı marka ve model gitar çalmakla insan paranın satın alamıycağı bi psikolojik tatmine eriyo. =)
 
madem konu açılmış ben de yazayım yakın zamanlarda les paul ve sg için special faded modelleri çıktı, hatta flying v de var sanırım, 500-600 dolar arası, music123 gibi sitelere bakıyorsun, "bir saat önce aldım daş!" gibi nlarca yorum arasında gördüğüm adamakıllı yorumların genel sonucu: bunu ancak arkadaşlarına benim gibsonım var diye artistlik yapmak için alırsın.

bu gibson n'apıyor bilemiyorum ki, fender gibi meksika - amerika farkı mı yaratmaya çalışıyordur nedir.
 
DrB demiş ki:
secks demiş ki:
mesela :)

ben navigator çalmadım ama bildiğim kadarıyla 9 üzeri navigator pek yok?

konu burada, hem de les paul forumu burası:
http://www.lespaulforum.com/forum/showthread.php?t=128232&highlight=edwards

ses dosyaları falan da var, ilgilenen karşılaştırabilir.

Arkadaş oradaki nickin nedir?

Benimki turkish orada.

B ;)

biliyorum, ben tespit ettim seni zaten melody maker yorumundan :)

benimki yine secks :)
 
bence benm kullandığım j&d den gibson a yaklaşablck daha iyi bi gtr yok epiphone fln hikaye.ben gitrmı 350 dolar a aldım ve şu ana kadar karşılştğm btn epiphonelardn daha iyi ztn dier markları saymyrm gibson diince hani epiphone daha markaya,,gidin kendinize j&d alın süper gitarlar,,en azndn benmki öle tone harika tavsiye edrm..... 3 sndr bir iki kere gitarımla kendimi ezik hissettm ondada gibson la karşılşmştm :D
 
Öncelikle yazım kurallarında dikkat et, MSN değil burası. Valla senin j&d'yi bilmem ama bizim geçenlerde okulda düzenlediğimiz bir festivalde gitaristin birinde j&d vardı ve alete jack takınca jack girişi gitarın içine kaçtı. Sonra adam benim telemle çaldı. Bir gibson'da aynı sorun olur mu? Hiç sanmıyorum. Merak ediyorum, acaba burada j&d'leri, stagg'leri Gibson'a yaklaştıran insanların kaçı gidip de Dorian cd'sinden duyduğu Les Paul tonu yerine gerçekten eline iyi bir Les Paul alıp uzun bir süre iyi bir amfiden çalarak duyduğu tonu göz önünde bulundurmuştur. İnsan gitarı canlı canlı eline alınca farkı gerçekten anlıyor. Yaklaşabilecek markalar olarak da bildiğim ESP Eclipse var. Onu da çaldım ve çok beğendim. Onun dışında agile ve eski Tokai'ler hakkında çok iyi yorumlar duydum ama hiç çalmak nasip olmadı.
 
Selam...belki biraz zor olur bulması ama genede ben yazayım. epiphone Nicke Ltd Edition ın tonlarıda gayet tatminkar bi şekilde orjinalini andırıyor. hostes tanıdığınız varsa veya balayı, gezi vs sebeplerden Singapura giden birini bulursanız Singapur da alınacak adreside verebilirim. fiyatı 500 dolar civarına geliyor ancak orjinal hard case i ayrı satılıyor 100 dolar civarında. resmi şöyle bir şey http://www.gibson.com/press/epiphone/product/limited/img/NickeFront.jpg ve http://www.gibson.com/press/epiphone/product/limited/img/NickeBack.jpg Gibson USA 490R and 498T Pickupslar var üzerinde , kozmetiğine takan biriyseniz söylemeliyim ki benim hayatımda gördüğüm en şekil gitarlardan bir tanesi. Ben elimdekini 900 ytl ye sattım ancak şimdi ağlıyorum arkasından. İlk fırsatta bir tane edinmek istiyorum yeniden.
 
Geri
Üst