Usb Çoklayıcı Sorun Yaratır Mı?

1-2 Ay önce masaüstü bilgisayarımı satıp laptop aldım. Sadece 2 tane usb 3.0 çıkışı mevcut. Klavye ve mouse taktığım zaman bütün slotlar doluyor ve ses kartım ile harici belleğimi bilgisayara bağlayamıyorum. Netten araştırdığım kadarı ile çoklayıcılara 4-5 slot birden yüklenince bilgisayarda sıkıntı yaratabiliyormuş yada usb girişini bozabiliyormuş. Bu konuda bir bilginiz var mı? Eğer sorunsuz çalışır diyorsanız usb çoklayıcı üzerinden gecikme değerleri artış gösterir mi?
(Focusrite Scarlett 8i6 kullanıyorum)
 
eğer sadece 2 tane usb portu varsa bir tanesini çoklat ve diğerini de ses kartına tak.bilgisayara 10 tane şey takılıyken yavaşlaması muhtemel ama usb 3.0 da çok yavaşlamaz tahminimce.bozma durumu da düzgün kullandığın müddetçe ve taktığın aletlerde sorun yoksa, karşılaşmayacağın bir durumdur.

hocam en olmadı laptopun kendi klavye mouse unu kullan ve mümkün olduğunca az usb işgal etmeye çalış
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
11' macbook air kullanıyorum, çalışırken ekranı küçük olduğu için haliyle monitöre bağlıyorum. Mouse ve klavye kullanmak zaruri oluyor.
Bir kaç yerde adaptörlü usb hub kullanırsan güç konusunda sıkıntı çekmezsin demiş bazılarıda yakalabilirsin dikkat demiş çok arada derede kaldım.
 
Harici enerji kullanan usb hublar diğerleri kadar yavaşlama sorunu çıkarmaz, bilgisayarının ekstra kart girişlerine usb kartı da takabilirsin, firewire to usb adaptörler de hatırlıyorum onlar da işini görebilir klavye mouse vb. olaylar için. Ama ses kartı için tavsiye etmem çoklayıcı kullanmanı.
 
Adaptörle çalışıyorsa sanmıyorum çok bir fark olacağını, ama yine de teknoloji olarak usb 2.0 çalışacak, 3.0 bölücü almanız bir şey farkettirmeyecek.
 
Geri
Üst