M- Audio Keyrig 49 Klavye - Yardım

Merhaba arkadaşlar . bu klalvyeyi aldım . profesyonel olmasada başlangıç için iyi olduğunu düşünüyorum . .
Fl Stüdio programıyla denedim . hoşuma gitti . ancak birkaç sorun var. .

1 - bu klayveyi kullanabileceğim tüm programlar neler ? ( mümkünse basit ve pc yi kasmayan programlar )
2- tuşlara baştıgımda saliselik gecikmelerle sesi duyabiliyorum . biraz geç çıkıyor ses . bu da çalmayı olumsuz etkliliyor .


Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler . . saygılarımla
 
1. İçerisinde çok fazla ses olmasa da Sampletank 'ın ücretsiz bir sürümü var, aynı şekilde kontakt player'in de ücretsiz bir versiyonu var. Başlangıç için bu ikisi yeter her halde.

http://www.ikmultimedia.com/products/sampletank/index.php?pp=sampletank-2-xl-versions
http://www.native-instruments.com/en/products/komplete/synths-samplers/kontakt-5-player

2. Gecikme yani "latency" 'i azaltmak için ses kartınızın asio buffer boyutunu değiştirmeniz muhtemelen sorunu çözer. DAW içerisinden veya varsa ses kartının kendi mixer veya ayar programından yapabilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ses gecikme sorununu çözdüm teşekkürler . bu midi klayve ile türk enstrümanları çalabileceğimiz bir program arıyorum aslında . klarnet ney gibi . .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
ses gecikme sorunu ASIO4ALL programını ( sanal ses kartı ) kurarak çözdüm . bu sorunu yaşayan arkadaşlar . bu programı kurduktan sonra basit arayüze sahip bu programın ayarıyı 2048 e ayarlayın . gecikme kalmıyor
 
Air'in Ignite programını öneririm. Biraz özellikleri kısıtlı olsada çalışırken iyi iş çıkartıyor basit. Hatta klavyeniz sistemde tanımlıysa ona özel indirme linki de alabilirsiniz. (Alesis qx49 kullanıyorum)
 
Geri
Üst