Metallica Antarktika Konseri :)

Efendim abiler Ankartika'da seffaf bir cadir icinde konser verip her kitada calmis tek muhteremler grubu olmuslar, buyrun linki...Through the never da ettikleri zarari kapatmaz ama konser konserdir belli ki keyifleri yerinde.


 
sırada ne var çok merak ediyorum (umrumda değil açıkçası :) ) hala ego peşindeler mi anlayamadım tamam iyi grupsunuz gruptunuz Heavy metal dünyasına damganızı vurdunuz bitti gitti yaaa bu kadar işte adam olun lannnnnnnn :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Okuyunca bir gülümsedim, bastım 194.71... piratebay ip sini. Rip düşmemiş henüz.
Ben cok begendim, ses kalitesi muazzamdi, senaryo falan yok ama Gorsellik guzel. Turkiye'de en azindan bir hafta da olsa gosterime girmemis olmasina sastim, hele ki IMAX lerde. Konsere 20-3o bin kisi geliyorsa daha fazlasi sinemaya giderdi. Lakin burada da Gravity ile ayni zamana denk gelmesi kendisini batirdi, 2-3 hafta ya durdu ya durmadi onda da matine sayisi azdi.
 
Çok zor bir konser, kabul etmek lazım ama çok kötü bir konser, tabii benim düşüncem. Bir kere özellike Kirk çok baştan sağma çalıyor, geneli itibariyle. Tamam genelde böyledir ama bu diplerinden biri gibi. Ayrıca James de ara ara eğleniyor gibi gözükse de sanki bazı parçaları neredeyse 30 senedir çalmanın verdiği bir usanmışlık var, bu zamanlamalara ve uyumlarına yansıyor.
Gerçi bütün bunlar affedilebilir, sonuçta bu belliki cocacola nın şovu.
Ama bir de biz gitaristlerin ilgilendiği ton olayı var. Bir AxeFx2 sahibi olarak takip ettiğim " fractal camiasında" büyük olay oldu Metallica nın axe i kullanması bu şovda ve konserden önce çok yazıldı çizildi. Firma da olaya sahip çıktı, tonları konser öncesinde Metallica nın tayfasıyla beraber hazırladılar. Kanımca sonuç bu olamamalıydı. Olmamalıydı çünkü Axe2 çok yetkin ve gerçekçi bir alet, dinlediğim tonlar da çok "dijital" ve "compressed", özellikle solo tonlar çok zayıf. Tabii bu ton youtube tan, direkt kayıt yapmış olmalarında vs kaynaklanıyor da olabilir. Ama sonuçta bu ton bu konsere yapışmış olacak. Konserden konsere tırlarca malzeme taşıma konusunda hiç bir sıkıntısı olamayan ve geniş bir ekiple çalışan Metallica bir daha Axe kullanmayabilir, bu şovdan sonra.
 
Geri
Üst