Türkiye'de markalara göre gitar distrübütörleri

bende hep 3. kişi olarak karışıorm kusura bakmayaın :)
stratman, ne kadar konuşulurrsa konuşulsun, tepki vermek hakkımız değil mi? bir yanlışlık oldugunu düşünüyorsak (ki var) tabiki konuşcaz tartışcaz, hepimiz duzgun adamlarız sonucta kavga etmiyoruz ki... Şahsen ben hangi forumda olursa olsun, tuneldeki dukkanlar hadisesi açıldı mı tepkimi bilerek ve isteyerek koyuyorum. Bu konuşmaların fayda edip etmediğini ise zaman gostercek tabiki... Bir kaç sağ duyulu dukkan sahibi bizleri okusa bile kardayiz, değil mi? :)
 
Tepki vermek hakkımız ama böyle olmuyor. Onu demeye çalışıyorum. Almazsın o adamdan, al sana en baba tepki. Ben de tünel esnafından hazzetmiyorum, çok kazık yedim- hatta bazılarındaki halimizi şimdi düşününce çok komik geliyor- ama bunu her fırsatta söyleyip sonra da tıpış tıpş o dükkanlara gidilmesi tuhafıma gidiyor. Dediğim gibi kazıkçı esnaf heryerde var.

Şimdi benim ilgilendiğim tür ekipman ile bana ahkam kesecek veya dükkanın içindeyken yokmuşum gibi davranacak tezgahtar/dükkan sahibi tanımıyorum.Eskiden olmadı mı? Oldu..şimdi olur mu..biraz zor:))...

Bu biraz da (hatta özellikle )neyi nasıl sorduğunuz, yaşınız, kılığınız vs. ile ilgili. Yani öyle bir davranış ile karşılaşsam yapacağımı bilirim, hiç te üzülmem yaptıklarımdan..Kendi kaşındı derim. Bilmem anlatabildim mi?

Yoksa birşeyler yazılması beni rahatasız filan etmiyor.Herkes dilediğini yazmakta özgür. Sadece olaya bakışımız biraz değişsin istedim. Söylemek istemiyorum ama biz Türkler söylenmeyi çok seviyoruz. Ondan galiba. Hiç kimseye dert yanmzasak kendi kendimize söyleniyoruz. Bu mırmır, dırdır muhabbeti de oradan geldi aklıma. Yanlış anlaşılmasın.

Diğer taraftan bakarsanız (empati diyorlar ya..onu uygulayalım işte) da Türkiye'de işletme sahibi olup ta ayakta kalabilmek zor. "Uleyn eskiden kazandıklarınıza sayın" diyenler olabilir ama her zaman öyle olmuyor işte. O alet size gelene kadar üzerine konan vergi (en önemlisi), kira, maaş,ssk, elektrik,su, stopaj filan derken her sektör için ayakta kalmak zor iş.

Neyse konu dağıldı..Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
 
Ben şahsen tel dışında bir süredir tünel esnafından alış veriş yapmıyorum.abd den getirme şansim var ama herkesin böyle bir fırsatı yok.Insallah yakın zamanda bu tekel sistem kırılırda herkes memnun olur.Hatırlayın bundan 10-15 sene önceki bilgisayar piyasasını.Inanılmaz pahalıydı,herkesin evinde bilgisayar yoktu,bir sistem satan esnaf o sistemden yuzlerce dolar kar saglıyordu ve en önemlisi gunumuzdeki kadar bilgisayarcı yoktu.Şu anda bildigimiz buyuk firmalar dısında diger OEM parca,bilgisayar aksesuarları satanlar genel itibariyle iş yapmıyorlar.
 
almbfsek demiş ki:
arkadaşın soylemeye çalıştığı eskiden tunelde idealist dukkan sahiplerinin olduguydu sanırım...ben oyle anladım...

Soylemek istedigim tam olarak buydu. Bahsetmek istedigim sey su, o zamanlar pahali satilan seyin orjinali pahaliya satiliyordu! Simdi bakiyoruz Kore uretimi olanlar pahaliya satiliyor. Kotu mu o gitarlar? Yoo degil tabii! Ama soyle ustam Kore mali prestige'e kim 1700 euro verir. Ne demek Kore mali Japon'dan daha iyi falan. Yuh artik! Allah bilir Parker Fly getirseler 10000 euro isteyecekler. Bir de distributor olacak bu adamlar. Distribitor bu mali en ucuza satmasi gereken adam! Kimse bana yutturamiyor cunku ben bu isin icindeyim ama yutanlar napcak arkadasim soyler misin lutfen? Ayiptir gunahtir yapmayin etmeyin ya.
 
serkann demiş ki:
fuckinick demiş ki:
ama olay şu ki:
stratman demiş ki:
Web fiyatlarına bakan arkadaşların şunu bilmesi lazım istisnalar hariç USA'de dükkan fiyatları daha pahalıdır.
böyle birşey yok

-Böyle birşey var malesef.
iddialaşmak için değil merakımdan soruyorum 1 2 dükkan isim verebilir misin (mümkünse sitesi olanlardan www.drumcityguitarland.com gibi)
 
Geri
Üst