Rme Inputtan Frekans Gelmeme Sorunu

Arkadaşlar merhaba, ses kartı olarak rme babyface kullanmaya başladım. Bugün bir kayıt almak istedim ama dağ taş dile geldi yine de cihazın input kısmında bir türlü bi kıpırdanma olmadı :) Müzik vs. dinleyebiliyorum sesi monitörlerden veya kulaklıktan istediğim gibi alıyorum. Ancak gitarı ses kartına girince bi türlü ses alamıyorum gitardan. Sesi de geçtim inputta herhangi bir hareket yok sebebi nedir bilen eden veya bir fikri olan arkadaş varmıdır? Şöyle iki tane ss koyayım.

Arkaya müzik açtım bi tane gördüğnüz gibi output(3. sıra) ve software playback (2.sıra) da hareket var ama input kısmı(en üst) banamısın demiyor.
 
Merhaba,

1) Farklı kablolarla deneyin.
2) Software playback'te (2.sıra) görülen output, PH 3/4; hardware outputs da (3. sıra) PH 3/4. Bunlar aynı 'hat' üzerinde. Ancak Hardware Inputs'un 'out'u, AN 1. Onu da PH 3/4 yapın veya diğerlerini AN 1/2'ye getirin.

Edit:
3) Bazı ses kartlarında, TRS/XLR giriş ile mono girişi ayırdetmek için fiziksel bir düğme/switch bulunur: [Line/Mic] gibi. Babyface ebat olarak görece minik bir kart olduğu için sözkonusu düğme/switch bilgisayar arayüzünde olmalı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Merhaba
öncelikle kabloda sıkıntı yok onu test ettim :) enstrumanın jakını filan değiştirdim sorun o değil
Inputsta herhangi birşey seçili değil zaten sorunda o seçemedim bir türlü ayrıca menüde ph 3/4 yok :/
Main outtada aslında AN 1/2 seçili(2. ss te görüyorsunuz) ama sesi PH 3/4 te gösteriyor menüde onun sebebini anlamadım AN 1/2 den başka bişey seçersen ses tamamen gidiyor müzik filanda çalmıyor
3. de bahsettiğniz şeyin ne olduğnu bilmiyorum maalesef
 
Output kablolarını kastetmemiştim zaten; onlarda sorun olsa, dediğiniz gibi playback'ten de (internal) ses gelmezdi. Gitarı bağladığınız kanaldaki kabloları kastetmiştim -ki onu değiştirerek denemişsiniz zaten.

Software Playback'te AKTİF olan kanalın üst tarafına bakın, PH 3/4 yazıyor. AN 1/2 yazan, aktif olmayan, ses gelmeyen bir kanal. O yazıların üzerine tıkladığınızda (sol veya sağ) bir menü açılıyor olması lazım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Evet çıkıyor.

birde ingiliz anahtarı işaretine bastığnızda settings kısmı çıkıyor ordanda ınst kısmını seçtim olmaması için hiç bi sebep yok gibi gözüküyor aslında
 
[Tool]'a tıkladığınızda (ingiliz anahtarı) açılan o kutucuktaki mic/inst seçimi, ilk mesajımın 3. maddesinde anlattığım düğme/switch oluyor. Onu halletmişsiniz, ok.
Şimdi; sizin giriş yaptığınız kanalın altında PH3/4 yazıyor ya, onun AN 1/2 ya da AN 1 olması lazım. Outputlarınız analog 1-2 değil mi sonuçta?
Bunu bir düzeltip dener misiniz? PH 3/4 yazan bütün outputları AN 1/2'ye çevirmeyi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
İşin ilginç yanı eğer assign kısmından (başlığı ilk açtığım mesajda 2. resimde gözüküyor) AN 1/2 yi main output olarak seçersem hardware outputs kısmında PH 3/4 ten ses geliyor,
Eğer assign kısmına PH 3/4 ü atarsam AN 1/2 çıkıyor mixerde ve ses ordan geliyor gibi gözüküyor :) Şöyle ki

ve

Ama her iki ayardada sonuç değişmiyor.
2. satır hep PH 3/4 ten geliyor ses o değişmiyor sanırım..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Bu arada rme nin kutusunun üstünde output u veya kulaklığı seçtiğimde ışık sabit yanıyor ama input a geldiğimde ışık yanıp sönüyor acaba bununla bir ilgisi varmıdır düzeltebilirmiyiz
 
RME Babyface'i ben de yeni sipariş ettim bir iki güne elime ulaşır denerim, ama anladığım kadarıyla siz hiZ input'tan line olarak bağladınız, bu nedenle yukarıdaki AN1/2 ayar bölümünde stereo linkini baypass etmelisiniz, bu ayarlardayken iki adet XLR bağlantıyı left-right olarak totalmix'e yönlendiriyorsunuz, kulaklığın yan tarafındaki, hiZ input devre dışı kalıyor. hiZ input 2. analog giriş üzerinden çalışıyor bildiğim kadarıyla, oradan yapmayı deneyin derim.
 
Uğur teşekkürler ama biz sorunu çözdük @Kahnn ile buraya yazmayı unutmuşum. Kurcalarken çözüldü iş nasıl oldu pek anlamasakta hehe :D total mix in son resmini de buraya atarım müsait olunca :)
 
Yıllardır teknolojiyle iç içe birisiyim, yazılımlar konusunda da bir yerde takılan arkadaşım hemen beni arar yardım ister ama Total Mix bana bile o kadar karışık geldiyse bilgisayar bilgisi olmayıp da sıfırdan başlayan birisi eminim her gün BL Müziği arayıp teknik destek ister :) Bu arayüzü bu kadar karışık neden yapmışlar anlayamıyorum, dün kart elime ulaştı ses alana kadar göbeğim çatladı, input'ları yönlendiriyorum output'ları ayarlıyorum, meter'lar yeşil yeşil yükseliyor ama ses yok, yandaki küçücük volume seviye düğmelerini keşfetmem baya bi zaman aldı :) başta fx'leri kapatınca ses de gidiyodu şans eseri onu da düzelttim ama tarif et deseniz edemem :) Ama sound olarak çeviriciler ve pre-amp'lar çok iyi, nt2a ve nt5 stereo'larla vokal ve enstruman kayıtları denedim, sound şahane, iyi bir yalıtımla ciddi işler çıkarılabilir diye düşünüyorum. Foruma kısa zamanda bir inceleme konusu açmayı düşünüyorum.
 
Eklemek istediğim bazı noktalar var, öncelikle ses kartının windows ile ilgili ayarlarını tam yapmadan totalmix ile uğraşırsanız saç baş yolabilirsiniz :) Denetim masası > Donanım ve Ses > Ses > kayıttan yürütme aygıtları listesinde rme analog out 3/4 varsayılan olarak görünüyor bunu analog 1/2 olarak değiştirmeliyiz. Daha sonra da kayıt sekemsinde varsayılan kayıt olarak RME analog 1/2'yi seçiyoruz. Totalmix'e geldik sağ alt köşede main out bar'ında assign komutunu tıklayıp burada main out'u analog 1/2'ye phones out'u ise 3/4'e yönlendiriyoruz. Bu şekilde yukarıdaki inputları 1/2 veya 3/4'e de yönlendirirsek hem kulaklık hem de monitorlerden ses alabiliyoruz. Bu ayarları tabi DAW içinde de bus ayarları kısmından aynen yapmak gerekiyor. Bir de dikkatimi çeken totalmix'te bazen titremeler oluyordu, RME'ye mail attım Preferences > Use D2D graphics tik'ini pasifleştirin şeklinde cevap geldi hakikaten anında düzeldi, sanırım ekran kartımla bir geçimsizlik yaşadılar :)
 
Geri
Üst