gitardan uzun sustain almak

mithrandil demiş ki:
sustain biraz da teknik işi galiba ama pek bi fikrim yok kimi zaman squier stratımla 15 sn sustainim bile oluyo ama %90 foss :D

Eğer gitarı amfiye doğru tutup rezonansa sokuyorsan ve hafifçe vibrato veriyorsan elbette sustain uzayacaktır. Burada verilen saniyeler rezonans ve vibrato olmadan 'brüt' sustain değerleri daha çok.
 
Birde sustain sadece ses uzaması demekmi? Mesela teleri fazla yukada olan gitarların tonları da daha güzel çıkıyor. Telleri düşük tutunca ses uzaması azalıyor üstelik tonda kötüleşiyor.
 
sadece manyetikle sadece eşikle olup bitecek bir iş değil.. sustain olayı gitarın tamamını ilgilendiren bir konu.. manyetikler.. üst eşik.. saddleler.. tremolo blogu... gitarın gövde ağacı. emin ol kullandıgın tele kadar bir cok faktör var.
 
Sustainiac diye manyetikler veya direk gibsonlarda marka olan kısım varya oraya takılan aletler var. ondan takarsanız sustainin canına okursunuz. (sonsuz sustain) baska hicbiseye dikkat etmenize gerek kalmaz.
 
boss ds-1 la 4-5 saniye.marshall g30r cd ile 6-7 saniye alıyorum.ikisini bir boost yaparsam sesçok kötü oluyo baya kombinasyon denedim ama ıı ııh olmadı. ekipmanı ayarsız allaha emanet çalışan bi washburnx 10 la denedim benim gitardla aynı sürdü. acaba diyorum tel kalınlığı mı farkediyo.bende 09 x10 da 08 var.
not-si telinin 12.perdesinde deniyorum.
 
Ben sustainer olarak boss od-3 kullanıyorum. kötü bir gitarınız yoksa hemen hemen her gitarda ve setupta işe yarıyor. boss'un yardımcı açıklamalarında da bahsettiği gibi drive'ı tamamen kapatıp levele yüklenerek sustaini artırabilirsiniz
 
ben analog kullanıyorum. drive ı marshall amfimden alıyorum. drive güçlendirmek istediğimde (sololarda falan) basıyorum ds-1 i e herşey değişiyo :D

ds-1 in ayarları (saat yönünde) :

ton : 9

drive : 7 (yani tamamen kapalı gibi en düşükte)

level : 5 (yani en sonda)

yani ds-1 i boost olarak kullanıyorum. arasıra ds-1 yerine boss compres. kullanıyorum sesi parlatıyo baya.

yani sadece ds-1 kullanmak bi işe yaramaz
 
Geri
Üst