ses oktavını yükseltme teknikleri..

Online ses eğitimi için kaynak bulabilir miyiz? Bildiğim kadarıyla ses telleri de bir kas, haliyle... Bunları da geliştirebiliyoruz bazı yöntemlerle.. Ama bu yöntemler nelerdir, nasıl çalışılır?.. Fayda sağlayabilecek bir eğitici nasıl buluruz?.. Türk müziği eğitmenleri yerine klasik batı müziği eğitmenleriyle ve piyano ile çalışmak gerekli sanırım... Tabi bir de Allah vergisi bir yetenek:)
 
Merhaba arkadaşlar bide benim bu konunun üzerine bir sorum olacaktı. Şimdi ben bildiğimiz lise heycanı içinde kurulmuş bir müzik grubunun solistiyim :D Ama gürültü yapmadığımızı belirtmek isterim gerçekten tonlar ve ritm oturuyor. Ben for whom the bell tolls söylemeye çalışıyorum bir haftadır. İşte gitarda sürekli ses alıştırması yapıyorum evde (ince mi sonra üçüncü perde sonra si'nin 3 perdesi gibi çalaraka aynı tonda söylemeye çalışıyorum). Ama bazen tam oturuyor ton bazen oturmuyor. Yani mesela stüdyoda şarkıyı 3 kez tekrarlardıktan sonra 4.sü gerçekten kolaylıkla söylüyorum. Sorum tam olarak şu; benim sesimin oktavı yetmediği içinmi böyle oluyor yoksa ergenlik çağı dolayısıylamı yoksa sesimi yeterince açmadığım içinmi.
 
Sesinizin oktavını, çeşitli şan teknikleri kullanarak 1 ya da yarım oktav olsa bile yükseltebilirsiniz. 4 oktav çok da zor bir ses aralığı değildir bu yüzden. Sigara kullanmanızı kesinlikle önermem hemen bırakın.

Ve stüdyoda sesi sonradan açılan arkadaşımız için önerebileceğim şeyde şu olur, evet ergenlik çağı bir miktar etkiler nitekim adam gibi bir ses eğitimi de 18 yaş sınırı aşıldıktan sonra verilir. ama 2-3 provadan sonra daha rahat söylemen tamamiylen sesinin açılmış olmasıyla alakalıdır. bu yüzden provalara başlamadan önce sesini açmanı öneririm. çeşitli nefes egzersizleri yap (diyafram nefesi). boyun hareketleri yap. çeşitli nota gamlarında pesten tize kadar git gel. çok işine yarayacaktır.
 
Bana kalırsa ses oktavınızı forumlarda soru cevap şeklinde yükseltmeye çalışmaktansa daha çok daha zorlu şarkılar söylemeyi deneyin. Oktav yükseltmektense iyi şarkı söylemeye çalışın. Kafa sesini kullanmayı öğrenirseniz iyi kafa sesi kullanarak oktavınızın çok üstünde şarkılar söylersiniz. Eğer oktav konusunda takıntılıysanız ders alın çünkü ses eğitimi riskli ve uzun zamanda doğru teknikle olacak iştir. Benim tavsiyem iyi şarkı söylemeyi öğrenin.
 
Dersler 35 TL. Bu çok uygun ücretle sahne performansınızda büyük artış yakalayın. Unutmayın! Bugünün en büyük vokalistlerinin çoğu şan dersi almıştır ve hala almaya devam edenleri vardır.

Konservatuvara hazırlık şan derslerimiz de 35 TL!!!

İletişim:

www.gozdealtan.com
 
bursada yokmu şan dersi alabileceğim biyer sesimi değerlendirmek istiyorum. her zaman iyi söyleyemiyorum. arada vahiy gelir gibi oluyo. sanırım şan dersi alsam teknik bildikten sonra bişeyler yapabilirim.
 
Ben 4 oktav ses araligini cikartabiliyorum. Fakat dun doktora gittigimde ses tellerimde nodul oldugunu soyledi. Sesinizi kesinlikle fazla yormayin
 
Ben 4 oktav ses araligini cikartabiliyorum. Fakat dun doktora gittigimde ses tellerimde nodul oldugunu soyledi. Sesinizi kesinlikle fazla yormayin
Doğru kullanılmadığında nodül oluşuyor evet geçmiş olsun ses terapisi ile geçebilen bir şey fakat neden oluştuğunu bulup o kullanımı da gidermek gerekli yoksa tekrar oluşur.
Doğru teknik gitar ve tüm enstrumanda olduğu gibi sesimiz de de önemli
 
Geri
Üst