Gitarımı Yeni Aldım , Akustik Olarak Bazı Perdelerde Çınlama Var..

feridun abi trussrod un saglam oldugunu problemın ondan kaynaklanmadıgını söyledi.Gitarda fazla bir sustain oldugunu ve manyetıgıın bu sesleri aslında almaması gerektigini söyledi..
 
İlginç bir durum gerçekten, aklıma sadece tam köprünün tel ile temas ettiği yerdeki noktaya yeterli zımpara yapılmadı fikri geliyor.
 
diğer telleri susturunca o ses gelmiyor , ama yani 11 senedir gitar calıyorum , diğer tellerin susması imkansız , palm mute un belli bir şekli şemali var..
 
aynen bende öyle düşünüyorum..si teli bazen bend yaptıgımda o yuvadan cıkmıştı diye hatırlıyorum , bu normaldiri sabit köprülerde ? ilk defa kullanıyorum sabit köprü tanık olmadım malumunuz..
 
mesajımı editleyemiyorum haliyle tekrardan cevap olarak yazayım..

Ses baya bi kesildi..Şu an sorun yok gibi..Clean çalarken bazı tellerden susturmama ragmen diğer tellerden ses gelmesi normalmidir onu ogrenmek ıstıyorum , Malum 11 senedir gitar calıyorum Jackson ımda pek bu sesleri duymuyordum sanki..Floydrose var diğer aletimde aynı emg 81 manyetikle birlikte..Kullananlar yardımcı olabilirlerse sevinirim..Video ekleyecegim tekrardan
 
Feridun ustaya gitmeden önce entonasyon ayarı yapılmış mıydı? Feridun usta entonasyon ayarlarını yaptı mı?

Köprü tune-omatic olduğu için, gelen sesin belli seslerde dahada artmasından ötürü, tellerin köprüden sonraki kısımlarında rezonans olabileceği aklıma geldi.
 

Bastığın perdede ses natural harmoniğe giriyor galiba. Zaten tellerde yeni ki yeni tel harmoniğe daha çabuk girer diye düşünüyorum. Bu gitarlardaki köprü sisteminde, köprüden sonra teller gövdeye giriyor, bu da muazzam, yeri geldiğinde rahatsız edebilen sustain yaratıyor. Bazıları muhtemelen bu olay için, köprü ile gövdeye giren yer arasında tellere kağıt, kumaşımsı bant sarıyorlar veya aynı bölgede tellerin altına bulaşık süngeri falan sıkıştırıyorlar.
 
entonasyon tam dı evet .. Bugün do re müzik e gittim , diğer gitarlarada baktık aynı modelden başka bir taneye ve diğer markalara .. Diğer gitarlardada bu ses vardı ve bu rezonans ın normal oldugunu , hatta bass larda bile oldugunu söyledi ve içimi rahatlattı oradaki yetkili kişi..Zuhal müzikte çalışan eskilerden biriydi simasını tanıyorum .. Çok teşekkürler herkese tekrardan :)
 
ilgiyle takip ettiğim cnbc e dizileri gibi olan bir başlıktı. her ne kadar ordaki yetkili normal dese de ben çalarken bir kere kıl olmuşsam o sese gitardan soğurdum. seni soğutmak gibi olmasın da bence ordaki yetkili bilgisiz bu konuda. biraz daha araştırmanı başka ustalara götürmeni tavsiye ederim.
 
işin ilginci orada benım gitar aynısını denedim ondada böyleydi.. Bu arada telleri yukseltmişti feridun abi baya bi azaldı o ses..Teller geldiginde çok yakın yukseltelim biraz demişti..
 
İshfar , arkadaşım gerçekten benim de kafam karıştı...Pek içime sinmiyor bu durum , tekrardan bir video çektim...Feridun abi ile tekrar konuşup bir karar verecegim..



sizce ne yapayım son hali bu gitarın..
 
schecter dan gelen mail.

I think your guitar is fine. There is a little extra string resonance when you pick hard, but under standard playing conditions you won’t hear that sound. But to tighten it up, I would still recommend putting foam or tape behind the bridge and nut. This will make sure nothing rings out beyond what you want heard, especially with high levels of gain. But otherwise, your guitar is fine.


Thanks,

Duncan McCue
 
distortion tonda bıraz bas karakterden dolayı sanırım uğultu oluyor üst tellerde ama ekolayzır vs ile o durum çözülür. hakkaten sustain fazlaymış, gary moore şarkıları rahatlıkla icra edilebilir bence o bakımdan iyi. mailden gelen cevaba göre de bir düzenleme yap eşiğe, olmazsa ya sineye çekicen ya da başka gitar alıcan dostum senin tercihin kulağına batmazsa devam et böyle ..
 
Geri
Üst