Referans Monitor; Adam Audio F5 / F7

Bass portlarının önde olmasını tercih ediyorum aslında, düşük volume'lerde de aynı bass duyumu devam edebilmeli. HS80'lerle HS8 arasında ciddi farklar var mı acaba?


Çok radikal değişiklikler yok aslında.Hs8, 80m'in geliştirilmiş yeni hali diyebilirim.Ben almadan önce araştırmamda driver'ların güncellendiğini ve gürültü oranının daha düşük olduğunu öğrenmiştim.80m'lerde arkada bulunan eq kısmı yok yenilerde.Sadece room control ve high trim ayarları var.Yenilerin alt frekans cevabı biraz daha geniş.Sub ihtiyacı duymuyorum ben.Şöyle güzel bir de review var :)

http://mixonline.com/gear/reviews/m...r_wide-range_response_at_an_affordable_price/
 
Bu arada thomann'da reklamını gördüm Pioneer yeni bir seri çıkarmış S-DJ80X diye, digicom'a mail attım 220 euro thomann fiyatı var tanesinin, iyi fiyat verirlerse onları da düşünebilirim.
 
Öyle tabi . bir dinleyip karar ver.
Dostum zaten en büyük sıkıntım Samsun'da olmam, burada bu tarz ürünlerin satıldığı bir mağaza olsa oradan çıkmazdım diyebilirim, mecburen kullanıcı yorumlarını referans alıyoruz, Mesela Pioneer monitör daha önce hiç kullanmadım, kullanan arkadaşım da yok, o yüzden satın almak kumar gibi. İnsan ister istemez Adam A7X, KRK Rokit, Yamaha hs80 gibi ürünlere bakıyor.
 
Rokit serisini kafadan elemelisin bence..
Dün bir arkadaşımla görüştüm yeni JBL referans aldı, almadan önce mağazada birçok modeli denemiş ve rokit serisinin berbat olduğunu, soundunun çamur gibi olduğunu söyledi. JBL'in soundu bana da çok duru ve detaylı geldi ama tizleri biraz belirgin veriyor, bu da genel soundda biraz sertlik oluşturuyor yoksa güzel monitör yani. Adam A7X hep içimde kalan bir monitor deneme imkanı olsa çok iyi olurdu.
 
Geri
Üst