Temel İçgüdü 2

Temel İçgüdü 2
Basic Instinct 2: Risk Addiction


Tür
Polisiye / Gerilim
Gösterim Tarihi
31 Mart 2006
Yönetmen
Michael Caton-Jones
Senaryo
Leora Barish , Henry Bean
Görüntü Yönetmeni
Gyula Pados
Yapım
2006, ABD
Oyuncular
Sharon Stone (Catherine Tramell) , David Morrissey (Dr. Andrew Glass) , Stan Collymore (Kevin Franks) , Charlotte Rampling , David Thewlis


Catherine Tramell, San Fransisco'dan Londra'ya taşınır. Güzel kadın, kısa sürede başını kanunla belaya sokar. Scotland Yard için onun dosyasıyla ilgilenen polis psikoloğu Dr. Andrew Glass, kısa sürede kadının cazibesine kapılacaktır.

Catherine'nin fiziği ve kıvrık zekası birleştiği vakit Glass çoktan sınırlarını kaybetmiştir. Öyle ki hayatının gidişatını tamamen değiştirecek bir kararın en heyecanlı ve gerilimli halini yaşayacaktır.
 
Nasıl Sharon hala taş gibi mi ? :) Şaka maka bizim Polat'la öpüşünce bütün karizma dağıldı. Zaten nedense çok kötü projelerde rol alan vasat bi oyuncu oldu çıktı. Eskiden böyle değildi diye biliyorum. Nicole Kidman'ı örnek alsın kendine, kadın hem bağımsız filmlerde oynuyo, destek oluyo, hem de Hollywood'un çarkını döndürüyor. Tebrik ediyoruz :)
 
vallahi ben gittim yok beklediğimi bulamadım yani sahsen konusu neden bu kadar basit oldu... :(
 
Gayet sürükleyici bir filmdi bence. Sürükleyici olduğu kadar sa düşündürücü. Populer tahtına oturan filmlerin yaşadığı "taşlama" ve "dışlama" talihsizliğine maruz kalıyor ne yazık ki. Filmde tanıdık oyuncudan önce nitelikli oyuncuların olup olmadığı tartışılmalıdır.

Saçmalığı buna dayanıyorsa, küçük dilimi yuttum o zaman.

Film insanların iradeleri ile savaşımlarını konu alıyor. Sonunda ne olacağını kestiremiyorsunuz. Kimin suçlu olduğu hakkında fikir karmaşası yaşıyorsunuz. Olaylar birbirine bağımlı olduğu kadar, birbirinden ayrı işlenmiş.

Mutlaka izlenmelidir. Öyle üç film birden misali filmlerden değildir.

İzlerken elinizi değil, beyninizi kullanıyorsunuz.

Teşekkürler.
 
deryakulahci demiş ki:
pitch-dark demiş ki:
Neye yan etkisi olanlar? Ne anlamsız laflar atıp kaçıyorsunuz(!)

kastim size değil sözüm meclis dışı ;)
malüm ilkinde çok yan etkisi olmuştu türkiyede filmden etkilenip kocasını doğrayan :cry:

Ben de neyi kastettiğini sormuştum işte. Yanıt için teşekkür ederim.

Kurtlar Vadisi'nin de birebir yansımasını gördük. Bunlar toplumların bilinçsiz kesimleriyle alakalı, olağan şeyler. Fakat trajikomik şeklinde değerlendiriyorum...
 
forsytia demiş ki:
bu nası kötü bi filmdir nereye bağlıcaklarını bilememişler.. sharon stone dan başka tanıdık elemanda yok zaten..saçma bişi olmuş..

filmlerde tanıdık elemanların olmaması daha iyidir kafanı yorma ;) ...baştan aşağı tanıdık eleman olupta yerlerde sürünen çok film sayarım sana ;) ..bu arada sharon ablamıza sinema tarihinin rekor sayılabilecek deredcede rötuş yapılmış ama hiçbi işe yaramamış bence de :evil: ..ilkinin yanına bile uğrayamamışlar bence!!
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Geri
Üst