Pedallardan Amfiye Kadar Balanced Bağlantı

elimde şu an sansamp ve marshall drp1 var preamp olarak. bunlardan aldığım çıkışı direkt powerampa giriyorum. ama dediğim gibi kabin küçük olduğu için istediğim performansı alamıyorum. dediğim gibi son pedal ile poweramp arasına kabin sim. koysam sonuç hiç mi iyi olmaz ?
 
Hocam sen herşeyi birbirine karıştırıyorsun. Son pedal ile poweramp arasına simülatör koyulmaz, o bahsettiğin simülatör zaten poweramp. Yani yaptığın pedal-poweramp-poweramp. Yani cevabım birşey farketmez. Sonuç istiyorsan yapacağın şey drp1 sonrasına düzgün bir studyo monitörü almak ya da power amp sonrası için bir kabin almak olmalı. 12"lik eli yüzü düzgün kabinler uygun fiyata satılıyor.

Elindeki simülatör cihazı son adımdır. En son onu kullanacaksın. Zaten elinde drp1 kendinden kabin simülatörü var, bir daha birşeye girmen gerekmiyor. onu direkt studyo monitörüne bağlayabilirsin.

Drp-1 gibi cihazların bazılarında kabin simülasyonu iptal edilebiliyor, elindeki cihazı öyleyse bunu pre-amp olarak direkt elindeki kabin simülatörü/power-amp'e gönderip oradan kafana göre ister studyo monitörüne istersen 4x12 kabine gönderebilirsin. Böylece iyi sonuç alırsın.
 
Hocan ne yaptiniz
Se100 kabin simulatoru. Amfi degil.
Ayriyetten bide attuneutor ozelligi var. O da kabin sim. Den tamamen ayri. Biri amfi ile kabin arasina baglaniyor biride amfiden once
 
Hayır se100 aynı zamanda power-amp'dir. Kabin simülatörü demek zaten power-amp modellemesi yapıyor demek. Bence önce bir neyin ne olduğunu, elinizdekinin neler yapabildiğini araştırın, sonra boşuna ekipman almayın.
 
marshall-se100-313790.jpg
 
Afedersiniz ama bu cevaptan sonra onceki cevaplara olan guvenimde azaldi

Keyif sizin. Sizin yanlış bilmeniz, doğruları değiştirmiyor. Ben burada size birşey beklemeden yardımcı olmaya çalışıyorum, size güven sağlamak gibi bir amacım yok. Önce elinizdekinin ne olduğunu öğrenmenizi tavsiye ederim, bildiklerinizin geneli yanlış edinilmiş bilgi, doğrusunu anlatıyorum, onu da kabul etmiyorsunuz, demek ki yapacak birşey yok.
 
Üstte ki grafiğe bakmanız yeterli. Bir de kabin simülatöründen ne anladığınızı da bir düşünün ve araştırın derim. Bir şeyi bilmemek ayıp değildir, sorulur öğrenilir ama yanlış bilip, bu yanlışı savunmak ve karşı tarafa azarlar gibi sorguda bulunmak ayıptır. Yani biliyorsanız sormayın, benim söyleyecek pek birşeyim yok artık. Tabii fikir edinmek isterseniz beklerim, her türlü yardımcı olurum.
 
Arkadaslar elektronikle pek hasir nesirimdir. Pedallar amfiler yaparim. Elimdekilerden gitar disinda hersey el yapimidir. Bahsettigim se100 ude almayacagim yapacagim. İcinde 100 watt guc uretebilecek bir donanim yok. Filtre devreleri var. Ayriyetten bide guc dusurucu devre var. Atteunator kismi icin. Bahsettiginiz 100 watt attenuator kismi icindir. Baglanacagi amfinin max gucunu ifade ediyor. Bunlari aletin semasina bakarak soyluyorum. Ki zaten yukaridaki baglanti semasindanda gayet anlasiliyor bu
 
Doğru söylüyorsun.Şemasını buldum baktım Power amp yok. Dikkat! maximum giriş gücü 100 watt'dır diyor. Cihaz sadece Atteunator "power break" ve speaker emulator'u. Atteunator bağladınız amp ın gücünü düşürmek D.I. çıkışı düşürmek için. Kıyaslamalarda cihaz Palmer PDI-03 le karşılaştırılıyor. Cihaz 12v adptörle çalışıyor 12v 100 watt ampli çalıştırılmaz.
 
Eğer öyle bir durum var ise grafik gösterimi komple yanlış. Yani hatalı bilgilendirilmiş. O vakit "se100 --> speaker output 8ohm" gösterimi olmamalıydı. Power amp olmayan bir cihaza neden 8ohm speaker output koyulmuş? Bir de altta isterseniz power-amp+speaker'a da sesi gönderebilirsiniz gibi bir gösterim yapılmış. Neyse sanırım çoktan piyasadan kalkmış cihaz, zamanında bu baya tartırşma konusu olmuştur.
 
Eğer öyle bir durum var ise grafik gösterimi komple yanlış. Yani hatalı bilgilendirilmiş. O vakit "se100 --> speaker output 8ohm" gösterimi olmamalıydı. Power amp olmayan bir cihaza neden 8ohm speaker output koyulmuş? Bir de altta isterseniz power-amp+speaker'a da sesi gönderebilirsiniz gibi bir gösterim yapılmış. Neyse sanırım çoktan piyasadan kalkmış cihaz, zamanında bu baya tartırşma konusu olmuştur.
Yukardaki pdf de aciklanmis o. Speaker in ve out kismi atteunator icin. Emulator kismi geri kalan jaklarda. Jaklardan biri efektlenmis cikis. O studyo monitorleri vs icin. Birde efektlenmemis cikis var o da normal gitar amfisi ve kabini icin
 
Ben de oturup devre şemasını inceledim. O kısım pre-power sonrası atteunator içinmiş, oradan şiddeti düşürüp speakerdan kırılmış lamba amfi ses alınması sağlanıyormuş. Elektronikten anlamayan şemaya filan bakmasa gidip speakerda besliyormuş diye alır yalnız. Açıklamada da şöyle salak birşey yazılmış: "speaker output: for connection to guitar type speaker cabinet only." Hay allam. İnsan yanına bir dipnot yazar ya da yıldız bırakır, şuna bakın buna bakın diye referans verir. Hiçbirşey yapılmamış.

Yalnız hocam sen yine önceki dediğim gibi yapman gerekiyor, yani bu cihazdan çıkıp kombo amfiye girmen anlamlı değil. Tam tersi kombo amfiden, çıkan sinyali bu cihazla toplayabilir veya pre-se100-power yapabilirsin, tabii bunun için sana bir de send-return bağlantısı gerek. Eğer üstteki grafikteki gibi power+speaker bağlanacaksa bu cihazın simülasyonuna da gerek yok, zaten speaker olunca kabin simülatörü anlamsızlaşıyor. Bu cihazın tek espirisi ya direkt PC'e/Mixere gireceksin(kayıt için) ya da sağlam lambalı, hayvani bir amfide atteunator olarak kullanacaksın ki, düşük volume'da sağlam ses alasın. Yalnız atteunator olarak artık piyasada daha pratik ve kaliteli cihazlar da mevcut.
 
Son düzenleme:
Tesekkurler hocam. O zaman ben aleti yapiyim once bi. Zaten sadece sim. Kismimini yapcam. Bana lazim olan kisim o. Kabinle denerim olmazsada sadece mixere girerken kullanirim. Kaybetcegim sey topu topu birkac saat sonucta
 
Geri
Üst