Tanju Eren

TÜRK ROCK MÜZİÐİ’NDE 20 YILDIR GİTARİST VE PRODÜKTÖR OLARAK YER ALAN SEVGILI DOSTUM “TANJU EREN”İN, 40 YAŞINA ÖZEL HAZIRLADIÐI ALBÜMÜ "40" ÇIKTI.

PASAJ MÜZİK ETİKETİ İLE YAYINLANAN “TANJU EREN-40” ALBÜMÜNDE TÜRK ROCK MÜZİÐİNİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ BİR ARAYA GELDİ...

“40” albümünde Harun Tekin, Koray Candemir, Aylin Aslım, Teoman, Aslı, Nev, Tibet Ağırtan ile genç müzisyenler Gamze Amus, Kenan Vural, Erdem Yener solist olarak Tanju Eren’in şarkılarına hayat verdiler...

1987 yılında Teoman'la beraber kurdukları Mirage isimli rock grubu ile profesyonel müzik hayatına başlayan Tanju Eren, bugüne kadar Türk rock müziğine damgasını vuran birçok grup ve solistle çalıştı. Birçok önemli projede prodüktörlük de yapan Tanju Eren, 40. yaşında kendisine hediye vermeye karar vererek “40” albümünü hazırladı. "40" albümü Tanju Eren’in "40 yılın birikimi” diye adlandırdığı şarkılardan oluşuyor.

Türk rock müziğinin yükselişe geçtiği bu dönemde 20 yılını bu yola koymuş Tanju Eren, şarkıların oluşum sürecini, hazırlık aşamasını ve projenin hayata geçişini içtenlikle anlatıyor;

“Artık 40 yaşıma gelince bana ait bir eser yaratmanın sırası geldi diye düşündüm. 40. yaş hediyesi olarak aslında çok da büyük beklentiler içermeyen bir çalışmaya başladım. Teoman, stüdyoda şarkılarımı dinlerken, solistlik yapmayı teklif etti, sesimin iyi olmadığı düşünülünce mantıklı geldi. Bu, bir anlamda kendi kendime bir tribute albümü. Hayatımda önemli olan ve bir zamanlar çalışmış olduğum herkesin yer almasını istedim.”

En son Aylin Aslım’ın “Gülyabani” albümünün prodüktörlerinden biri olarak karşımıza çıkan Tanju Eren, yıllarca sahnede eşlik ettiği ya da stüdyoda beraber çalışıp ortak bir dil yarattığı sanatçıları şarkılarıyla bir araya getirdi. Tamamen kendi hissettiklerini yansıttığı ve bunları da solistlerle paylaşarak samimiyeti yakalayan Tanju Eren’in albümünde 13 şarkı var. (Benim ilk favorim Aylin Aslim'in seslendirdigi "Hala". Evde herkes bir baskasini begendi, oyle ozenle hazirlanmis bir album.)

23 Mart Perşembe günü Pasaj Müzik etiketi ile yayımlanan etiketi ile yayımlanan Tanju Eren’in ’in "40"ı içtenlikle hazırlanmış, iyi müzik dinlemeyi sevenlerin ilgisini çekecek, arşivlerde yer alması gereken muhtesem keyifli bir albüm.

Hepinize tavsiye ederim.

M.
 
Ben aldim albümü benim favori parçam Yeniden gelsem dünyaya, koray harika söylemis her zamanki gibi ve Aylin aslimddan Hala parçasi çok iyi olmus

Herkese tavsiye ederim bu albümü,
 
Lord_Melkor demiş ki:
biri bana Mirage in şarkılarını bulabilirmi?? eğer ilgilenen biri varsa özelden mesaj atabilir...

Ben grubun sadece Winds Of Change şarkısını dinleyebildim epey önce.Oldukça hoş bir şarkıydı ama nasıl ulaşılır bilmiyorum.Grup üyeleri,Teomanın menajeri Funda Sanlıman ve ya Güven Erkin Erkal la iletişim kurmak yoluyla ulaşılabilir sanırım.
 
aslında bunları mirage başlığı altında konuşsak daha uygun olur , sonuçta burası tanju erenin sayfası ... şuan ki durumdan dolayı ben de yazmak zorunda kalıyorum : winds of cahace şarkısı ben de mevcut ; bana yollarken bi abimiz belirtmişti her yerde bulunmadığını ...

bundan sonra cevap gelirse " Mirage " başlığı altında devam edelim :

http://www.turkrock.com/ftopic4320.html
 
albümü yeni dinleme fırsatım oldu.

özellikle TİBET AÐIRTAN, HArun Tekin, Teoman ve Gamze Amus ile yaptığı çalışmalar çok iyi. ama benim favorim TİBET AÐIRTAN ile yaptığı çalışma oldu. tam Rock N Roll olmuş şarkı.
 
Geri
Üst