Cort EVL k6 Hakkında

arkadaşar ben 2 yıldır cort m600 kullanıyorum ve sonunda değiştirmeye karar verdimm fakat yanlış anlamayın cort markasından rahatsızlığımdan değil bu ,daha farklı tarz çalma isteğimden dolayı..

elektro gitara m600 ile başladım ve gitgide metal ağırlıklı çalmaya başladım, m600 sabit köprülü bir gitar ve bana floyd rose lazım artık ve daha sert bir gitar istiyorum.. bu yüzden m600 ü satıp evl k6 alacağım , gitarı izmirde deneyebilme fırsatım oldu gayet şahane yekpare bir gitar.. benim gitar hakkında hiçbir olumsuz düşüncem olmadı ama sizin bu gitar hakkında duyduğunuz kötü bir yorum var mı..? :roll:

ayrıca gitar için 760 dolar denildi bana bu fiyat yüksek mi normal mi..? beni bilgilendirirseniz sevinirim.. :)
 
Dostum bence evl k6 alacağına biraz daha kasıp x-th almanı öneririm biraz daha uzun vadeli düşün yaş ilerlediğinde farklı tarzlarda yapabileceğin daha çok yönlü bi gitar olduğunu düşünüyorum metal içinde ideal evl serisine göre biraz daha pahalı tabi ama kköy stage de 800 dolara verirler x-th yi incelemediysen tavsiye ederim...
 
Dostum bence evl k6 alacağına biraz daha kasıp x-th almanı öneririm biraz daha uzun vadeli düşün yaş ilerlediğinde farklı tarzlarda yapabileceğin daha çok yönlü bi gitar olduğunu düşünüyorum metal içinde ideal evl serisine göre biraz daha pahalı tabi ama kköy stage de 800 dolara verirler x-th yi incelemediysen tavsiye ederim...
 
LuciferioN demiş ki:
gitarı izmirde deneyebilme fırsatım oldu gayet şahane yekpare bir gitar.. ayrıca gitar için 760 dolar denildi bana bu fiyat yüksek mi normal mi..? beni bilgilendirirseniz sevinirim.. :)
K6 yekpare değil, set-neck.

fiyat konusu ise ilk çıktığında stage müzikte 800$ iken fiyatı 700-710$ arası bi fiyata bırakıyorlardı. şimdi fiyatı 750$'a düşmüş diye duydum, öyleyse daha da ucuza alabilmen gerekir.
 
Öyleyse bence K6 bariz daha güzel bi şekle sahip zaten o knoblar falan mükemmel :p Onlardan bulup kendi gitarıma takmak istiyorum ama siyah lazım :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
hmm.. bilmiyordum k6 nın set in neck olduğunu , hatırlatman için sağol.. ;)

x-th ile k6 arkadaşın dediği gibi aynı tarza hitab eden gitarlar,x-th nin evl ye göre uzun vadeli olmasını galiba evl nin tamamiyle hardcore bir gitar olmasına bağlıyorsunuz sanırım.. :) ikisi de guzel gitarlar , rastansaga'nın x-th hakkıdaki yorumlarından da anlaşılacağı gibi x-th de sayılı gitarlardan,ama para durumum da çok iyi değil.. :? ne kadar ucuza kapatırsam benim için o kadar iyi olur..
 
Aslında fonksiyon olarak ikisi de aynı şey. Sadece Set-Thru, neck-thru(yani yekpare) gibi görünecek şekilde birleştirilmiş set-neck demek. Dolayısıyla ikiniz de haklısınız. Hem set-neck hem set-thru :)

evlk6-35.jpg
 
başlık amacından sapıyor ama yeri gelmişken yazmak istedim.

fuckinick demiş ki:
farklı olduğunun farkındayım ancak gördüğüm yazılı enformasyona göre set thru
benim gördüğüm her yerde set-neck yazıyor, zaten cort kendi sitesinde de set-neck olduğunu belirtmiş.

rastansaga demiş ki:
Aslında fonksiyon olarak ikisi de aynı şey. Sadece Set-Thru, neck-thru(yani yekpare) gibi görünecek şekilde birleştirilmiş set-neck demek. Dolayısıyla ikiniz de haklısınız. Hem set-neck hem set-thru :)
farklarının görünüş ile sınırlı olduğunu sanmıyorum, dolayısı ile fonksiyonları da farklı. eğer neck-thru gibi gözüken set-neck'lere set-thru denseydi, schecter gitarlarında set-neck with ultra access yerine set-thru ibaresini kullanırdı.(aklıma gelen ilk örnek) ayrıca bu k6 bana hiç de neck-thru gibi gözükmüyor, "neck heel" kabak gibi ortada :)

aşağıdaki resimler ne demek istediğimi anlatıyor sanırım.

setthr1.gif


setthr2.gif
 
Ben set-neck ve set-thru nun ne demek olduğunu ve hatta kime tescilli olduğunu ve hatta o resimleri hangi kaynaktan aldığını çok uzun zaman önceden beri biliyorum hiç merak etme sen :)

Schecter in kullandığı o terim, yani "set neck with ultra access heel joint" ve bu terim, tescil edilmiş olan "set-thru" yu kullanımdan doğan telif ücretinden kurtulmak kullanılıyor bence.

Zaten yukarıdaki resimde gördüğün şekilde bir sapın direkt olarak yapıştılamayacağını sen de tahmin edersin. Fizik kurallarına aykırıdır, kopar elinde kalır.

Dolayısıyla olay set-thru yani sapın bayağı bir kısmı gövde içine monte edilmiş şekildeki set-neck.

Faydalı bir link:

http://www.espguitars.com/support_faqs.html#49

Bu arada set-thru, thru-neck gibi gözükmez demişsin ama bu dizayn ile alakalı. Mesela bu da set-thru:

http://carlinoguitars.com/images/Picture_275.jpg
 
Klavyesi nasıl rahatmı sizce?diğer hiçbişeyinden kuşkum yok, tonlarını dinledim, emg81-85 var(tam istediğim), floyd rose u var ve kaliteli, görünüşü çok güzel, fiyatı uygun ama klavyesi nasıldır rahatmıdır?bende x6 var, onun klavyesi çok rahat.evl k6 nın klavye abanoz, nasıl bi fark yapar?
 
sizinde bu kalitede bi gitarın bu kadar ucuz olması aklınızda soru işaretleri bırakmıyorumu?

klavyenin abanoz olması çalmanı değil tonu etkiler.
 
evl k6 ların sapı muhteşem denilebilir en azından o fiyatta bir gitara göre gerçekten çok iyi. Fakat burada asıl söz konusu olan gövde. Fiyatın "bu kalitede bir gitara göre" düşük olmasının nedeninin bu olduğunu tahmin ediyorum çünkü gövde o kadarda iyi gelmedi bana. (Birazda hafif kendi sınıfındaki gitarlarla karşılaştırıldığında) Zaten üzerindeki aktif manyetikler göz önüne alındığında daha kalitelide olsa çok aşırı fark olmazdı gibi geliyor bana. Bence evl k6, cort'un güzel işlerinden biri ve alınası bir gitar.
 
Geri
Üst