Solak Olduğu Halde Sağ El Ile Çalmak.

Jimi hendrix solak degil. Sag elle yaziyor. Gitarida klavyeyi sag elle daha iyi kontrol edecegini dusunerek ters cevirmis solak oldugu icin degil. Sanirim bunu okuduktan sonra gitari nasil tuttugunuza fazla takilmazsiniz :)
 
Ben bu konuyu çok takıntı yapmamak gerektiğini düşünüyorum.Mesela ben yıılar önce gitarı ilk elime aldığım zamanı hatırlıyorum,direk solak olarak kullanmaya başladım.Hatta arkadaşlarım bayağı bir geyik malzemesi yapmıştı gitarı ters tutuyorsun diye.Ama yapabileceğim bir şey yok tabi, istemsiz solak olarak rahat etmiştim.Kıstas bu olmalı diye düşünüyorum.Evet mağaza gezerken solak gitarı gözüm arıyor.Ama şu tarafı da var her şekilde size ait bir gitarınız olmak zorunda.
 
Solağım ve solak çalıyorum. 10 yıl önce klasik gitar çalmaya başlarken sağ tutmayı denedim ama baktım bir dengesizlik var. Sonra hocayla telleri ters çevirdik solak devam ettim :)
 
Solağım ve sağlak çalıyorum, pişman değilim :) yine olsa yine sağ el ile çalmaya başlardım. Çünkü birçok gitarın solağı bulunamıyor. Ve açıkçası şu an elime solak gitar aldığımda rahatsız duruyor. Rahat etmek önemli.
 
Geri
Üst