Analog Amfi Mi Dijital Amfimi?

Merhabalar Analog amfi ile Dijital amfi arasında'ki farklar nelerdir? Bir tercih yapmam gerekiyor bir tanesi Dijital diğeride anagol bir amfi (Dijital: Line Spıder IV, Analog: Mashall Mg15) S/S/S manyetikli bir gitarda kullanılacak. Teşekkürler
 
MG15 transistörlü (solid state) amfidir. Line6 Spider serisi ise modelleyici amfidir. Terimleri doğru kullanalım ki ileride sorun yaşanmasın ;)

MG15 ve bu tür amfilerin kendince sabit bir tonu vardır. Değişmez, esnemez. İçindeki bazı parçaları değiştirilirse tonda farklılık olabilir az çok. Bazı transistörlü amfilerde dijital efektler de bulunabilir.

Spider serisi gibi modelleyici amfilerde ise, daha dijital bir teknoloji kullanılır. Bu teknoloji sayesinde bu amfiler, başka tipteki, türdeki amfilerin verdikleri tonları, soundları taklit ederler. Bu sayede transistörlünün aksine, bir amfide çeşitli türleri icra edebilirsin. Ayrıca bir dijital efekt katı da bulundurur. Aslında Spider serisi, Line6'in POD serisi prosesörlerinin amfi kılığına girmiş ama simülasyon seçenekleri daha kısıtlı olan versiyonlarıdır. Kimi beğenir, kimi de beğenmez. Zevk renk meselesi.

Yerinde olsam, prosesör veya pedala para harcamayacaksam ve çeşitli tipteki amfileri ve tonlarını tanımak adına Line6'ya şans tanırdım.

Ama daha geniş bir ton yelpazesi için de, iyi bir transistörlünün yanında Line6 POD V2 prosesör kullanırdım. Ne kadar çeşit, o kadar fazladan fikir hesabı.
 
Eğer pedal prosesör düşünmüyorsan hackeiommi çok haklı diğerinde bir yerden sonra sıkılırsın keza benim amfimde reverb dahi yok hakkatten bir yerden sonra kabak tadı veriyor fakat bağladım koç gibi prosesörü herkes mutlu :) Ama hangisinde daha kaliteli ve farklı tonlar alırım diyorsan modelleme olan amfilerde maliyeti düşürmek adına hoparlör ve devre kalitesini biraz düşürüyorlar gibi geldi bana mesela ben Fender Mustang 2 kullandım ki modellemeli amfiler içerisinde sağlam bir yeri vardır fakat ses bildiğin atari sesi gibiydi :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
paylaştığınız bilgiler için teşekkürler sanırım biraz para döküp analog amfi ve pedal alacağım daha iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum
 
Yalnız Spider Serisini bir dene. O tarz Roland'ın Cube Serisi de var. Dediğim gibi, zevk renk meselesi. Ha, bir de ton olarak daha doğal tınlayan Tech 21'in Trademark Serisi mevcut. MG falan yanında hikaye. Uygun fiyata bulursan kaçırma.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Tech 21 Trademark 30'un sesini dinledim gerçekden çok iyi :woot: ağzım kulaklarımda dinledim diyebilirim. Makul bir fiyata bulabilirsem çok iyi olur. Teşekkürler gerçekden çok iyi bir öneri.
 
Tech 21 TM30'a ek olarak Hughes & Kettner'ın Edition Blonde ve Edition Silver ürünlerini de öneririm. İkisini de kullanmış birisi olarak H&K'yı daha başarılı bulduğumu söyleyebilirim.
 
Sitede 450 Lira'ya Edition Blue, sahibinden ve garaj.org'da 500 Lira'ya Edition Blonde var. Biraz güzel araştırın, güzel bir şey elbet bulursunuz.
 
Geri
Üst