Amelie

BU film harika..ilk izledigimde ne kadar kafami karistirdiysada cok güzel (ayni günde bu filmden önce the beautiful mind, ve matrix 1 izlemistim kafa karimasi normal yani:)...kizin yasami insani mutlu ediyor...duvarda olan bir resim benim kendi yaptigim bir colaja(türkcesi böyle mi bilmiyorum, degilse özür) benzetiyorum her zaman. ilk izledigimde bu filmi daha önce izledin mi demistim kendi kendime:)...yani oyuncuda bence cok sempatik o kocaman siyah gözleri harika:)
 
Sanırım bu filmi çekici hale getiren herkesin gözünden kaçmayan ayrıntıları.Ve bu ayrıntılar her yeni seyredişte keşfedilince izleyiciye büyük zevk veriyor. Ruh haliniz bozuksa koyun Amelie yi hayatı mutlu hale getiren detayları izleyin...
 
akobaros benim yazmak istediğim şeyleri özetlemişsin. aynen katılıyorum!! şunu da eklemek isterim film müziği de gerçekten çok iyi...
 
filmi 3-4 kez izlemistim,yav bu fransiz filmlerine bayiliyorum.amelie'de masalsi bir hava var.bence cagdas bir masal ariyorsaniz iste ornek:)
gecen sene bir fransiz filmi izlemistim,cok etkilenmistim..muthis bir filmdi di.''no sansur'' olayi vardi..''donus yok'' tu filmin adi.
 
depresyona girince kapıorum dvdyi. insanın mutlu olmasını sağlayan ve hiçbir amacı olmayan işe yaramaz biri olduğunuzu düşündüğünüz anlarda 'onun gibi' olma fikriyle sizi hayata bağlayan film tavsiye ederim !
 
sirinlik abidesi film.
ama ben sarkuteri filmini tercih ederim.
jean pierre jeunet, yeni filmi "une long dimanche de fiancaille" yi seyreden var mi?ingilizce ye "a very long engagement" adinda cevrildi saniyorum.
yine audrey tautou basrolde.film 1. dunya savasi sirasinda, idama mahkum edilmis 5 kisinin, birbirine gecmis hikayesi ve nisanlisinin umutsuzca izini suren, genc bir kizin (audrey tautou-mathilde) oykusunu flashback lerle anlatiyor denilebilir.ayrica filmde jodie foster, marion cotillard, dominique pinon, gaspard ulliel oynuyor.
estetik acidan yine bir sahaserdi, yonetmen yeteneginden hicbir sey kaybetmemis.savasin etkileri ve yine masalsi bir ask...
soundtrack ina ise henuz ulasamadim.ama gayet basarili oldugunu duydum.
 
amelie... amelie, açıkcası audrey tautou görünce onu güsel yüsü hatrına isledim, isledim şimdi kopamıorum kendisinden,
sonra bi abim filmin soundtracklerini getirdi, getirmes olaydı, ondan da kopamıorum,
 
amelie kesinlikle hayatımın filmlerinden biri...audrey tautou nası bir sevimli surattır o ya.sanki bi suc işlemiş de onu saklamaya calışıyomuş izlenimi veriyor.bu filme tapıyorum hatuna tapıyorum yann tiersene tapıyorum .kac kere isledigimi hatırlamıyorum ama her defasında suratımda gulumsemeyle bitirdigimi biliyorum.hakkaten sinema elestirmenlerinin dedigi gibi:'seker gibi film'
 
kirli tatlı şeyler
audrey yurt dışında kaçak calısan bir turk kızıdır.sevdigi adam yusunden kendisini bobrek tacirlerinin arasında bulur falan falan.bence cok başarılı bir film değildi.ama audrey için izlenebilir.
 
Geri
Üst