Piyano & Klavye

Bence tercihin doğru. Kesinlikle bir yamaha almalısın. Çünkü zaten en büyük Grand akustik Piyano üreticilerinden biri olan yamaha dijital/stage piyanolarda da rakip tanımıyor kanımca.

Yamaha P60 iyi bir seçim.

Diğer iki pedal ne işe yarıyor?

Bu pedallar akustik piyanoda "susturucuları" devre dışı bırakmaya yarıyor.Sol pedal hareket düzeneğini biraz sağa kaydırır ve çekiçlerin daha az tele vurmasını sağlar değişik bir ses elde edilir.

Orta pedal (sustain pedalı) susturucuyu kaldırır ve tellerin titreşmesini olanaklı kılar ve uzun yankılı derin bir ses elde edilir...En sağdaki pedal ise bütün susturucuları kaldırır böylece teller tamamen serbest kalır.
 
Çeşitli yerlerde P60 ile beraber Roland, Korg Sp300 ve birkaç dijital piyano daha denedim ama sanırım, malesef, dijital olanlarının akustik piyanoların yerini tutacağı konusunda yanıldığımı anladım.

Nighthalzen arkadaşa katılıyorum:


Ne kadar teknolojik olursa olsun ne kadar pahalı ve iyi model olursa olsun anladığım kadarıyla hiçbir dijital piyano veya klavye yahut synth, akustik piyanonun derinliğine, tınısına,tonuna ulaşamıyor hadi "ulaşmayı" bir yana bırakalım bu zaten mümkün değil de yanından bile geçemiyor ve hiçbir zaman da yaklaşamayacak sanırım.

Örneğin aşağıdaki linkte akustik piyanoyla çalınmış bir şarkı var bence bu tip tınıya ve derinliğe hiçbir dijital piyano ulaşamaz birkaç dijital piyano çaldıktan sonra çıkardığım sonuç bu....

http://rapidshare.de/files/21615592/acousticpiano1.mp3.html

Baris08 yanıt için teşekkürler..
 
Piyano klasik bir enstruman. Hem pahali hem de yer kapliyor kolayca tasiyamazsin. Eger bir de konser vereceksin akustik olarak iyi bir yer olmasi gerekiyor. Piyano ile iyi kayit yapmak ise ametorlerin beceremeyecegi kadar zor. Bu durumda dijital piyanolar daha avantajli.
Piyanonun tinisi ve tonu bence dijital kayit ortamlarindan etkilenir.

Eger degisik birsey istersen bir de buna bak derim

Roland P-Planet MKS-10. Bu alet 1980 lerden. Gunumuzdeki en iyi analog piano modulu ve de ucuz. Otantik bir sound u var.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7417826639&category=38090&fkxs=1
 
digital piyano

slm, senin sorduğun soruların aynısı benim kafamda da vardı ve bir digital piyano aldım. aslında evde 5 oktavlı bir klavye var ama piyano eğitimi almaya başladım yetmedi, eğitim aldığım yerde KAWAI normal piyano var, ben de KAWAI digital piyano aldım gayet de memnunum tavsiye ederim.
 
Cem;

Bence yanılıyorsun.Yüksek seviye dijital piyanolar akustik piyanonun yerini gayet güzel tutuyor...Verdiğin linkte çalan müziği biliyorum "dreamwave" arkadaşım diziden kaydetmişti onu ve o arkadaşla gidip YAMAHA CLP-240 dijtal piyano aldık...( 1750 Euro/3500 YTL)

http://img149.imageshack.us/img149/2860/yamahaclp2400wq.jpg

O kayıttaki akustik tonu ve derinliği CLP-240 da REVERB derinliğini iyice artırarak ve değişik akustik efekt ayarlarıyla gayet güzel yakaladım hatta daha kaliteli bir şekilde çaldım o şarkıyı...

En üst CLAVINOVA modellerinde "String resonance" gibi ses efektlerini bile dijital ortama aktarabiliyorlar ve akustik kuyruklu piyanonun(grand) veya duvar piyanosunun(upright) sesini gerçeğinden hiç ayırdedilemeyecek şekilde mükemmel olarak veriyorlar.Dahası yeni yamaha CLP 200 modellerinde GH3 (Graded Hammer 3) teknolojisi var gerçek bir Grand piyanodaki gibi tuşlar solda daha ağır sağa gittikçe hafifliyor tuş ağırlığının ve hissinin de gerçek bir yamaha Grand/kuyruklu piyanodan farkı yok.

yamaha yüksek seviye Clavinova'larda kullanılan değişik ses efekleri:

http://music.yamaha.com/products/highlights/keyboardsAST/index.html


Ben YAMAHA'dan şaşma derim.İmkanlarını zorlayarak CLP 230 veya daha iyisi CLP-240 almanı öneririm.
 
Lütfen biri bana yardım edebilirmi bir org almak istiyorum ,amatörüm ben casio ctk496 yı beğendim bu aleti kullananlar varmı bir bilginiz varmı? hemde aynı zamanda,bir midi controller almak istiyorum fakat bunu ben sadece Roland SC-55 sound modulle calabilirmiyim örneğin oxygen 49 yada keystation 49?
 
öncelikle herkese güzel müzikli günler

uzun bir aradan sonra (2 yıl) tekrar piyano çalmak istiyorum. Bütçeme uygun olarak ve şartlar gereğince digital piyano almaya karar verdim. Şu an aklımda Roland RD 300sx modeli bulunmaktadır. Bu digital piyano hakkında görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim. Piyano tonları hoşuma gitti açıkçası. yalnız bu roland hangi düzey bir digital piyanodur? (başlangıç orta ileri) Diğer bir sorum ise ilerleyen zamanlarda tuşlarda çatlama sorunu olabilir mi? Ayrıca verilen paraya değer mi?
 
ust uste 3. cevaplanmamıs soru olarak sunu sormak istiyorum Rock grubum da klavye calmak istiyorum ve yıllardır piyano calmak istiyorum ama piyano alcak ne yer ne de para var. 500 lira gibi bi paraya ne almalıyım yeni baslicam nerden baslicam kafam karıstı... napiyim? ne alıyim?
 
Geri
Üst