Fe-mail

Burası bir magazin dergisi değil;müzikal eleştiri,öneri ve desteğinizi beklediğimiz bir forum.Hepiniz az çok müzikle uğraşan insanlarsınız, kişiye yönelik bu tarz ima ve itiraflar benden çok sizleri küçük düşürür.LÜTFEN müziğe ve müzisyenliğe yakışır davranın!
 
drumsNdreams dooru söylemiş. kendimden utandım bak şimdi :oops:
müzisyen olmadığım için müzisyenliğe yakışır davranamam. ama rahatsız olunuyosa bi daha demeyiz bi şey. her ne kadar böyle şeylerin bizi küçük düşürdüğüne inanmasam da... neyse kusura bakmayın siz..
hadi başarolar...
 
Selamlar... öncelikle yaptığınız müzikten ve sahne performansınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.Gecen cuma garage bar'da izledim.forumda daha onceden de yazdığım gibi ilk kez Ankara unv. bahar şenliklerinde izleme fırsatı bulmuştum.Birlikteliğiniz, müzik adına çabanız ve sahneniz çok güzel.. Başarılarınızın devamını dilerim...

Gelelim 2.konuya...Burada ilginç bi dialog gördüm, davulcu benim, davulcu senin muhabbeti...önceden söyliyim davulcuya aşık falan değilim..ama neden kimse düşünmez ki bu arkadaşın bi erkek arkadaşı varsa ve bu sözleri görüyosa üzülmez mi diye? sonucta benim de kız arkadaşım müzisyen olabilir ve ben bu sözleri gördüğümde çok üzülürüm.. hoş değil.. ama eğer kendinizi davulcu arkadaşın erkek arkadaşının yerine 2 dakikalığına koyma cesaretiniz ve ar damarınız yoksa devam edin..ben tebrik ediyorum.Bu sitede birbirleri hakkında yazan hiçkimse olumlu eleştiriler yapmak zorunda değildir.aksine bazı eleştiriler müzisyenin / grubun gelişiminde önemli bir yere sahiptir.Ben müzisyen piyasasına girmeden önce " müzisyen adam öncelikle ahlaklıdır çünkü topluma mal olmuş bir sanat dalıyla ilgilenen ve duygularıyla sanata birşeyler katmaya çalışan bir insanın davranışlarıyla örnek olması gerekir" diye düşünüyordum.biz bu piyasada bayan arkadaşlarımızla çalışıyoruz.evlisi de var nişanlısı da, ama arkadaşlar lütfen kişisel muhabbetinizi kendi aranızda yapın, kimsenin gözünde görüntü kirliliği yaratmayın, burda bu tür şeyleri yazarak kimse size madalya takmaz yada tebrik etmez..kendinizi düşürmeyin boşuna..ayrıca davulcu arkadaş ünlü biri olsa da hadi taş atayım da ben de reklam olayım diye düşünüyosunuz desem..parmaklarınızı oturup bu tür şeylere yoracağınıza alın elinize sazınızı da bir iki şey daha öğrenin.. burda herkes birbirini tanır yada tanıma olasılığı olabilecek insanlar.

Grubun soundu hakkında...Ben çok iyi bir rock dinleyicisi değilim..yani dinlerim ama eleştiri yapabilecek kadar değilim..ama sadece şunu söylemek isterim ki - son sahneden edindiğim izlenim doğrultusunda - bascı arkadaşın biraz daha güçlü bi sound çekmesi sanırım daha iyi olacak gibi..çünkü o gun bastan o kadar da bi ses alamadım..bu fikrimi bascı arkadaşın şahsına değil, onun tonunu çeken tonmaister'a iletmesi açısından söylüyorum..yoksa çalıyo çalamıyo diye birşey demiyorum.

izleyiciler arasında bi arkadaş oturduğu yerden sahne koordinasyonunu sağlamaya çalışıyodu.. dikkatimi çektim de... gerek yok böyle şeylere.. bu tür şeyler ayağa kalkıp solistin yanına gidip kulağına fısıldayarak çözülebilecek küçük şeyler.. orda o arkadaşın o şekilde davranması mekana yeni giren ve grubu henüz tanımayan kimselerin grup hakkında, kendi arkadaşlarından ibaret bir kitle olduğu düşüncesini canlandırır.sahne aşağısı ve üstü ayrımına biraz daha dikkat ederseniz eminim çok daha güzel olur..


Kendim ve grubum adına başarılar dilerim....
 
merhaba,sitenize girmeye çalıştım ama bağlanamadım nedense...bu arada bizim de biz kız grubumuz var,Sabit Terim grubu olarak-her ne kadar sizi izleyemesek de- destekçiniziz:)
 
Arkadaşlar biz özel hayatlarımız konusunda çok hassas bir grubuz bizi tanıyan herkes bunu bilir tanımayanlar da bunu böyle bilsinler! Konu burda kapanmıştır.


Fe-mail

bu gece ve her cuma 21.30'da Garage Rock Bar'da

10 Eylül Pazar Gecesi 222 Park Eskişehir'de...
 
Selamlar,

Baya oldu bu grubu dinlemeyeli, ama geçenlerde dinledim Garage da.. Açıkçası şaşkınlığım hem gruptaki hemde Garage daki olumlu gelişmeden ötürüydü tebrik ederim.

Zamanında en acımasız biçimde sizi eleştirenlerden biriydim, ama şimdi tebrik ediyorum, umarım daha da iyi olur...

Son 1-2 sayfada yazılanları okudum ve açıkçası davulcu olan arkadaşı nezaketinden ötürü tebrik ederim, benim tavrım asla bu kadar kibar olmazdı...

Burada tartışılması gereken tek şey müzik ve müzik adına yapılan şeyler, böyle olmalı ve de böyle kalmalı...

Gelelim programa, beni rahatsız eden tek şey bass gitarı çok seven biri olarak özellikle bassa dikkat ederim ve maalesef duyamadım. bu nedenlede şarkıların alt yapıları sağlam gelmedi, ama dediğim gibi belki o gecelik bir şeydir...

Bunun dışında br - iki elştirim daha var ama bunları daha sonra yani bir kaç dinleyip tekrarını gördükten sonra burdan paylaşacvağım.

Ama açıkçası sahne güveniniz oluşmuş buda genel tavrınıza yansımış..

Umarım herşey iyi olur

başarılar...
 
19inch demiş ki:
günden güne daha iyiye gidiyosunuz.
bayanlarında rock müzigini iyi icra edebileceginin kanıtısınız . tebriks ;)
Ankara'nın yıllanmış kaliteli gruplarından birininin gitaristinden bunu duymak çok güzel bir artı olmalı :) Müzisyen dayanışmasını seviyorum.. Tebrikler...
 
selamlar, yazayım birşeyler ben de :)
garage'daki tonmaisteri içtenlikle tebrik etmek istiyorum. yaptığı işi hasbel kader, ya tutarsa diye yapma zihniyetinden kurtulabilir umarım. bas soundundan şikayet edilmiş, zaten garage gibi, mekan içi akustiğine güvenmenin pek mümkün olmadığını hissettiğim, ses sistemi çok iyi olmayan (sahneyi karşınıza alınca sağda içte kalan üst kolonun göbeği hasarlı bu arada, belirteyim, artık diğer kolonlarda kim bilir ne hasarlar vardır) bir yerde iyi sonuç almak zor. bir de üstüne üstlük, bas ampli olmadan, sisteme DI box aracılığıyla girmişse dikkatli ayar yapmak lazım. gitar amplisi duvara dayanmış ve monitör görevi için kullanılmışken, duvarın yansımasından dolayı bas frekansları kusuyorken, davul crossu basları yine kusuyorken, bir de bas gitarın baslarının kusmasına izin verirseniz, keşmekeş haline gelmiş bir bas frekansları silsilesi içinde bas gitarın anlaşılmaması normaldir. davulun sert tuşesi ve midlerinin güçlülüğünü görüp vokalin midlerini kapatmaması için ayarları dengelemeye çalışmadığınızda da, vokalin tizlere çıktığı zamanlar haricinde anlaşılmaz hale gelmesi normaldir. ayrıca yüksek sesten dolayı sanırım monitör sesleri de mikrofonlara geri dönüp sirkülasyona sebep oluyordu. en azından gitar amplisi tam olarak back vokal mikrofonunu görüyordu.

ben biraz fazla kızdım sanırım :) neyse. tonmaisterler, müzisyenlerin keyifle çalmasının ve dinleyicinin aynı keyifle dinlemesinin kendi ellerinde olduğunu öğrenip yaptıkları işle ilgili daha fazla bilgi edinmeye çalışırlarsa çok daha güzel olur.

tavsiyelerim, birbirinizin sesini iyi alamadığınızda "hocam enstrumanın sesini aç" demeden önce yukarıda bahsettiğim frekans ve mikrofon açısı problemlerine öncelik vermeniz. bar müzisyenlerinin, ton işlerini tonmaisterlere bırakmaması gerekiyor, barlarda bu işleri layıkıyla yapan tonmaister bulmak zor. tabi biz müzisyenlerin tonmaisterliğe soyunması gerek demiyorum, ama seslerde ne tip sorunlar yaşadığınıza dair az çok bilginiz olursa en azından mikser başınaki kişiyi de doğru yönlendirme şansınız artar. tonmaisterlik başlı başına bir konu sonuçta.

sizinle ilgili olumlu olumsuz görüşlerime gelirse, beklediğimden daha iyi olduğunu belirteyim (bir otoriteymişim gibi yazdığımı farkettim okuyunca, amacım bu değil tabi, ama ankara üniversitesi şenliğinde yarım yamalak izlediğim ve çok anlayamadığım zamanki beklentilerimin üstünde olduğunu belirtmek istedim). ayrıca daha da iyi olabilecek bir konumda olduğunuz da belli oluyor. enstruman tuşelerinizde daha kararlı olmanız gerekiyor. kimi yerlerde, çalımınızda korkaklıklar duyuluyor. benim kanımca "korkak biçimde doğru çalmak" yerine " cesur biçimde hatalı çalmak" çok daha iyidir. tabi her an hatalarla dolu işleri kast etmiyorum, arasıra olan hatalar için böyle bu. hatalar çala çala düzelir, ama "korkak çalma" müzisyenin üslubuna yerleşince kurtulması çok çok zor olacaktır. bu açıdan hata yapma korkusunu üzerinizden atarak çalarsanız çok daha hızlı ve rahat ilerleyeceğinizi düşünüyorum. (enstrumanınızdaki kontrolünüzü kaybettirecek kadar cesur olun demiyorum tabi, punk-rock müzisenlerinin bir handikapı bu oluyor çünkü, vur deyince öldürüyorlar :) )

başarılar.

(bu arada orada çok güzel bir blues jr ampli vardı, neden kullanmadınız ki onu :p )
 
Yazılan eleştirel yorumların hepsi;ki bu yorumlar bu işi uzun süredir irdeleyip takip eden insanlardan geliyorsa, grubumuz tarafından dikkate alınmaktadır. Bu kadar ölçülü, aydınlatıcı ve destekleyici ayrıca; sulandırılmamış bir üslupla yazılmış her eleştri için teşekkür ederiz.

Fe-mail 10 eylül Cumartesi Eskişehir 222 Park'da....


PS: O blues Jr. çok sevdiğim bir arkadaşıma-duble meslektaşıma ait, uğur getirsin diye sahnenin yanında tutmaktaydım. :) Dikkatinizden kaçmamış :)
 
Fe-mail, adınızı çok kısa bir süre önce duydum.. Yazılanlara göre de başarılı bir grup olduğunuz belli.. En kısa zamanda görüşmek üzere, müziğinizi çok merak ediyorum..
 
10 Eylül Pazar(yarın) gecesi Eskişehir 222 Parktaki performansı ileri bir tarihe ertelenmiştir.
Gereken duyurular buradan ve web sitemiz ww.fe-mail.org 'dan yapılacaktır.
Grup ile iletişim için [email protected] adresini kullanabilirsiniz.
Ayrıca grubun belirli peryodlarla bilgilendirme amaçlı gönderdiği mail-list'e üye olmak içinde aynı adrese mail atabilirsiniz.

sevgilerle,

Fe-mail
 
fe-mail0.jpg
 
Fe-mail yepyeni hali ve sürprizlerle 11 kasım cumartesi günü konya'da aqustic rock fest'te sahne alacaktır.
Festival Konya Truva Showland'de gerçekleşecektir.

Tüm Konyalıları bekliyoruz.



Sevgilerle..
 
Geri
Üst