Blues Için Pedal Önerisi Istiyorum Saygılarımla...

Selamlar, fender noiseless manyetiklerin drive karakteristiğini yansıtmadığı yönünde birsürü yorum mevcut internette -cidden blues müzik için baya fark oluyor- manyetikleri değiştirmeniz farkettirecektir, lindy fralin şiddetle öneririm. Ondan sonrasında blues jr ve ts9 öneririm fakat 2400 lira bjr a vermektense forumda 3000 liraya deluxe reverb vardı satılmadıysa o çok daha iyi olacaktır.
İlginiz için teşekkür ederim konu üzerinde duracağım.. Esen kalın..
 


Bence de çok güzel şeyler yazılmış yukarıda. Ben de fikrimi söyleyeyim. Aynen kendi beğendiğin müzisyenler varsa onların ne ekipman kullandığını araştır. Ben John Mayer derim kendi çapımda. Onların yukarıda linkte verdiğim gibi ekipmanlarını tanıtan rig rundown diye videolar var. Yukarıdaki linkte de göreceğin gibi bluescu abimiz kabin, rack falan hiç uğraşmamış, koymuş cillop Fender Twin Reverb tarzı amfisini, bir iki pedal belki....Ben de özellikle Fender amfi tavsiye ederim elindeki gitarı da düşününce (bende de deluxe USA fender var). Blues Junior hayli hayli yeterli olur. Twin reverb falan biraz pahalı çünkü. Bir de amfiyi boostlamak için distortion değil de bir Blues driver tarzı overdrive pedalı tavsiye ederim. Ek olarak efekt dersen de Phaser olabilir. Çok fazla şişirme bence pedal board'u, teknik daha önemli bana sorarsan. Kolay gelsin.
 
Tabi manyetikler de çok önemli. Çok cayır cayır parlak manyetikler istediğin tonu vermeyebilir. Bende texas special'ler var orta ve sapta, özellikle sap manyetiğiyle sololar çok tatlı geliyor, derinden, biraz boğuk. Blues çalmam pek ama blues tonuna benzetirim o manyetiklerden çıkan sesi, hafif tizleri alınmış bir drive ve echo ile...
 
Geri
Üst