Gökhan a kesinlikle katılıyorum.
Bazen Satriani, Steve Vai cover ları görüyorum nette, adam baştann sona bir güzel bütün parçayı çıkarmış çalmış vs. Herşey gayet güzel yetene,k gitar hakimiyeti iyi. Ama gel gör ki adamın bastığı her nota neredeyse birbirinin aynı. Bir nevi tuşe hassasiyeti olmayan midi notalar gibi yani çok yapmacık çıkmış sesler. Sonra soruyorlar, "abi ya Steve Vai ile aynı çaldım sen niye beğenmedinki." İyi de tuşede ruh yokki dümdüz çalmışsın diyorum. Her notaya da eşit basılmazki kardeşim diyorum alınıyorlar.
Benim tavsiyem özellikle yeni başlayan veya ilerleme safhasında olanlara : sadece hız, sweep picking vs çalışmayın. bir notayı hisli çalmak sadece onu hissederek çalmak değildir hislerinize uygun farklı basınçlarla gitar çalmaktır.
Steve Vai, Satriani tuşesi deyince çoğu kişi bu adamların bilekleri çelik gibi ve güçlü gibi bir mantıkla bakabiliyor. Halbuki tuşe diye övdüğümüz şey basılan notaların gücünü pasajlar içinde ayarlayarak farklı bir hava yakalamaktır. Keza Satriani gibi adamlar klavyeye deli gibi abanıyor sert basıyor sanmak aldatır bizi. Tam tersi adam ipek gibi gitar çalıyor. Yeri gelince de çelik gibi basıyor
Hatta sanırım Satriani nin bir sözü vardı şöyle diyordu üç aşağı beş yukarı : "Yeni başlayan bir gitaristin tuşesi profesyonel gitaristin tuşesinden kat kat serttir."