Ensemble Galatia (ortaçağ ve kelt şarkıları)-Ankara

galatia2yo.jpg



Bir söyleşisinde "Grup adını klasik dönem öncesi müzikleri icra eden gruplara verilen genel isimden (Ensemble) ile Ankara ve çevresinde antik çağda kurulan krallık ve bu krallığın sınırları içinde kalan toprakların adından (Galatia) alıyor." ,,diye açıklıyor grup üyeleri .

Galatia , milattan önce 3. yy. da ,Hititlerin yerleştiği sınırları içeren ve bugünkü Ankara'yı da sınırları içinde bulunduran Batı Kelt Vilayeti'dir.

Bu eklemeyi yapmamın nedeni ise "Hitit" kelimesi...Çünkü 20 Mayıs günü Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde tarihi bir dinleti gerçekleştirecekmiş E.Galatia .

Teşbihte hata olmaz,,zamanının süper gücü olan ve Mısır Medeniyeti'ne kafa tutan Hititler'e ait eşsiz eserler ,belgeler ,vs. bu müzede sergilenmektedir .

Düşünebiliyor musunuz ,arka planda tarihin bilinen en eski yazılı antlaşması olan kadeş antlaşmasının üstüne yazıldığı tabletler ve E.Galatia müziğini çalıyor .Mutlaka video kaydı yapılmalı ,fotoğraflanmalı .

Halikarnas Balıkçısı ,Azra Erhat ve arkadaşları Anadolu folklarunda (müzik ve dansları,vs ) ,örneğin izmir zeybeğin de Antik Yunan izlerini aradılar ,araştırdılar . E.Galatia nın bize aktardığı kültür hazinesinde bulunan notalar ile hitit müziği arasında ki benzerlikleri bilebilseydik ,yazabilseydik ne müthiş olurdu .Anadolu müziğinde ki Kelt etkilerini acaba bu etkileyici ortamda fark edebilecek miyiz ?

Bu ; müzedeki obsidiyen taşından ayna (büyük ihtimalle tarihin ilk aynası ) ile günümüz aynası arasındaki fark kadar az olacaktır ,bence .

Heyacanla ,beklemedeyiz ?

Teorik bilgi eksiğim olabilir ,affola ,mutlaka düzeltin
*Sanat tarih çi Murat arkadaş a bu kadar "açık" bir fikir belirtme alanı daha yaratamazdım heralde ;)
 
ülkemizde böyle oluşumların olması beni umutlandırıyor,çalışmalar gerçkten başarılı..

umarım bir gün İzmir'de dinleyebiliriz topluluğu.
 
Anadolu Medeniyetleri müzesine gitme fırsatı bulamamış dinleyicileriniz için o atmosferi gösteren fotoğrafları ısrarla istemekteyiz ,lütfen bizi bunlardan mahrum etmeyin ve sitenize daha bol fotğraf koyun .Aynı ricamı Darphane için yenileyeceğim ,hatta görüntüleride sitenizde görmek istiyoruz .
 
20-21 Eylülde Antalya Kale içinde Simurg Dünya müzikleri festivali kapsamında Simurg Bar'da iki dinletimiz olacak. Darphane Konseri ise 29 Eylül'e ertelendi tekrar :) Her iki konseri de sabırsızlıkla bekliyoruz.
 
canlı performans

Kuğulu Park'taki performansınızı izledik arkadaşımla. Gerçekten çok etkilyiciydi. Internet sayfanızda yazın Nefes Bar'da olduğunuz yazıyor. Bu programınız hala devam ediyor mu acaba?
 
merhaba gökçe ben melih peyzajdan bir kaç dönem altından hatırlarmısın biliyorum.peyzaj tayfasından methinizi duyuyordum ama ilk defa burda gördüm ve dinledim.çok güzel bir tarz türkiyede denenmemiş ve kolay kolay kimse tarafından yapılmaya cesaret edilemeyen bir tarz.çok başrılı buldum.başarılarınızın devamını diliyorum.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
melih selam, hatirlayamadim ama gorsem tanirim muhtemelen.. :)
tesekkurler, nefese de beklerim...
bu arada nefeste hala her pazar 21-24 arasi caliyoruz...
vee...son olarak sitede bazi yenilikler war...girin we gorun... ;)
 
Geri
Üst