Japonya'da Kokulu Sinema

Japonya'da kokulu sinema


Japonya'da bir şirket, Cumartesi gününden itibaren, sinema izleyicilerine yeni bir 'deneyim' yaşatacağını açıkladı.

Tokyo ve Osaka kentlerinde iki sinema, Yeni Dünya adlı bir tarihî belgesel filmi, belli sahnelere uygun kokularla birlikte yayınlayacak.

Başrolünü Colin Farrel'in oynadığı film, Amerika'nın sömürgeleştirilmesini konu alıyor.

Film sırasında, izleyicilerin koltuklarının altında altı farklı koku sinema salonuna yayılacak.

Özel olarak hazırlanan bilgisayar sistemiyle kontrol edilecek olan bu kokular arasında, narenciye ve orman konuları da yer alıyor.

Bilgisayar sistemi, izleyicilerin rüzgâr esişini ve darbeleri de hissetmesini sağlayacak.

Geçen yıl Japonya’da bazı sinemalar, yönetmen Tim Burton'ın Charlie and the Chocolate Factory adlı filminin gösterimi sırasında salona çikolata kokusu yaymışlardı.

Şirket yetkilileri, filmin ilk gösterimi için bilet satışlarının oldukça iyi gittiğini açıklarken, bundan sonra benzer filmlerin gösterimine devam edip etmemeye, izleyicilerden gelecek tepkiler sonrasında karar verileceğini açıkladı.

Sinema salonlarında, filme ait kokuların hissedilebileceği 33 özel koltuk bulunduğunu belirten şirket yetkilileri, bu koltukların 15 Amerikan doları fiyatla satışa sunulduğunu ifade ettiler.

http://ilginchaber.com/


Sinema adına değişik ve olumlu bir gelişme olmuş. Kokuların insan hayatındaki yeri gerçekten tartışılmaz.Darısı bizlerin başına. Özel salonlar yeni yeni açılmaya başlandı ama böylesini daha önce hiç duymamıştım. Sizlerle paylaşmak istedim.
 
umarım bizimkilerde özenmez bu olayaa..yoksa sinemaya gidince k.çımın altında yanan bir tütsü olmasını istemem(olayı umarım kısa ve öz olarak anlatabilmişimdir)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Tütsü yakacaklarını düşünmen ilginç geldi. Koltukların fiyatı 15 dolar civarında. Oda kokularındaki gibi bir sistem mevcut!

Umarım anlayabilmişsindir ;)

Ayrıca pek de güzel bir uygulama helal olsun...
 
charlie and the chocolate factory ve çikolata kokuları , seyirci filmden sonra sinemadaki tüm çikolata stoğunu da yanında götürür, mesela ben filmi izler izlemez ülke sınırlarındaki en büyük çikolatayı aramaya koyulmuştum :mrgreen:

çok orjinal,çok iyi bi pazarlama tekniği 'japonlar yapıyo' geyiği için ideal, bunun devamında neler olabileceğini tahmin edebiliyorum, mesela titanik'i kamikaze gibi sallanan salonlarda izlemek filan... 8O
 
Bir zamanlar şok diye absürt bi program vardı kokulu yayın diye seyirciyi keklemişlerdi.Bu da onun gibi bişey olsa gerek gerçi belli olmaz japonların ne yapacağı ama hadi hayırlısı.
 
Bu teknoloji uzun zaman önce oyunlar için duyurulmuştu. Üç ana renk gibi üç ana koku varmış (Ya da bu şekilde tasarlamışlar tam hatırlayamıyorum) ve bu üçünün çeşitli karışımlarından her türlü koku üretilebilmekteymiş ve yine Japonlar bunu oyun konsolları için üreticeklerdi (Bu haberi okuyalı en az 5-6 sene oldu). Ondan sonra ne oldu bilmiyorum, belki vardır bile.
 
helal olsun. japon filmleri zaten olayı çoktan aştı. şimdide bu tarz orjinal fikirlerle muhteşem olan japon sineması tarzına yeni bir boyut getiriyorlar. gerçekten etkileyici....
 
nerde gereksiz,abidik gubidik şeyler var bu adamların elinden çıkmıştır.bi de çinliler var tabii...neyse en azından bişey yapabiliyorlar yapamayanlarda var...:roll:
 
yeni teknolojinin nerden çıkacağı hakkaten belli olmuyor! ben bu fikri ilk net üzerinden parfüm satacaklarıyla ilgili duymuştum parfümü alıcak kişi evinde önceden aldığı bu koku aletiyle alıcağı parfümün kokusunu netten sipariş vermeden koklayabiliyor! sonradan sinemaya uyarladılar daha popüler olması amaçlı olsa gerek!
 
Ahanda benim aklıma çok çok önceden gelmişti bu :D...Fakat kimsenin umrumda değildi...Japonlar işi biliyor.Koku adlı filmin kokulu izlenmesi gerek tüm iğrenç kokularıyla birlikte...
 
Geri
Üst