Elektro Akustik Gitar Önerileri / Acil

Beyler yorumlarınınız için tek tek teşekkür ederim.Size bir sorum daha olacak,malum döviz kurları :) bugün baya bi düşüşe geçti , sizce ne yapmalıyım ? :D
 
Daha önce de dediğim gibi acele etmeyin, bekleyin. İlla ki sıfır alacaksınız diye bir durum da yok zaten.
Eyvallah dostum haklısın bir süredir araştırıyorum fakat sonuca varamadım bi türlü.Elime geçsin istiyorum artık :) Ama hem kafa karışıklığı hemde döviz kurları buna engel oluyor :) bakalım düşüş umarım devam eder.Dün mydukkanda 840 lira olan fender cd60 bugün 780 lira .
Düşüşler ve yükselişler gerçekten çok etkiliyor.Yeniden yükselmez umarım .
 
İkinci el almayı neden düşünmüyorsunuz? Bahsettiğiniz Fender Lamine Ladin olarak geçiyor. Solid Top değil yani ve bu Solid Top olayı cidden sesi etkiliyor. Ben sizin yerinizde olsam Fender CD60'dan uzak dururdum.
 
İkinci el almayı neden düşünmüyorsunuz? Bahsettiğiniz Fender Lamine Ladin olarak geçiyor. Solid Top değil yani ve bu Solid Top olayı cidden sesi etkiliyor. Ben sizin yerinizde olsam Fender CD60'dan uzak dururdum.

Sadece fiyatı örnek vermek için gösterdim yoksa alacağımdan değil zaten Fender CD60 a gelen yorumlar olumlu değil o son seçeneklerim arasında.
Benim kafamı karıştıran aslında Takamine ve Yamaha .
İkinci el işi biraz riskli geliyor bana gerçekten güvenilir ve tanıdık olması lazım o yüzden 0 alacağım büyük ihtimalle.
Sizin önereceğiniz gitarlara göz atabilirim link verirseniz . Seagull demiştiniz ama onu biraz daha ilerledikten sonra prof. gitar olarak almayı düşünüyorum :) şimdilik bütçemi malasef o kadar yükseltemem.
 
Kore üretimi solid top Takamine'ler güzeldir. Bunun haricinde alacağınız gitarın gövdesi boyalı olmasın, sadece üzerinde gitarın ağacını görebileceğiniz bir cila olsun. Bu arada forumda bir tane Kore üretimi Fender San Miguel e-akustik gitar var. Fiyatı da gerçekten makul onu da inceleyebilirsiniz. Ben mümkün mertebe ikinci elden yanayım, bu nedenle bu konuda ısrar ediyorum.
 
Beyler yorumlarınızı bekliyorum.
Özellikle ağaç konusundaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Çin ve endenozya üretimi gitarlar hakkında ne düşünüyorsunuz ?

önerdiğiniz gitarların linklerini ve isimlerini bana atabilirseniz sevinirim :)
 
Dostum, ben de fiyat olarak uygun akustik gitar aradım bir ara, ankaradaki gitarcıları dolaştım, iyi zaman harcadım. Fender'ler üst model olmadıkça iyi değil bence. Ovation mıydı neydi, onlar zaten akustik bir donanımı yok, elektro diyebilirsin direk ama kaliteli tabi. Takamine'ler güzeldir, yamahanın da güzel modelleri var. Cort'un o modelini denemedim açıkçası, cort kelepir güzel gitarlar yapıyor arada ama iyi denemek değerlendirmek lazım. Ben Jay turser aldım ilginç bir şekilde. Çok güzel bir akustik yapısı var, çok dolgun tonları var. Cız cız diye sadece tel sesi veren gitar istemedim, akustik dediğin bence biraz da dolgun tonlu olmalı. Hem elektro preamp, ekolayzır ve tuner üzerinde hem klavyesi yumuşak bir tel ile gayet rahat hem sunburst tarzı boyası hoşuma gidiyor. Ben bir bir deneyerek bu sonuca vardır. Bence markaya takılmadan Jay Turser gitarlara da bak, sonradan sorduğumda baya satıldığını öğrendim. Biraz daha para ayırabilsem Epiphone'un güzel bir modelini alırdım. Daha da çok param olsa Gibson alırdım o kesin ;) Kolay gelsin.
 
Hocam yorum işi sürdükçe sürer. Lag, seagull, yamaha, cort, takamine gerçekten ucuz ve kaliteli işleri var.
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-fg-340ii-1981-yapimi-kelepir-152130335/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-yamaha-fg700ms-akustik-gitar-151797318/detay
Şu gitarlardan birini al, 150 lira daha paran olunca da seymour duncan'ın sound hole tipi manyetiğini al, arkana yaslan bir ömür çal.

Dostum 2.el gitar düşünmüyorum,hele ankara dışı denemeden riske giremem :D
 
bilakis, asıl akustiklerde önerilir daha çok.. MR serisinin 4-5 ferdini kullandım, birini halen kullanıyorum. Kendi fiyat aralığında malzeme-ekipman kalitesi olarak bence ilk sırada.. Bütçeyi 1000 tl üzerine çıkarırsan da Kanada üretimi Seagull (Godin) 'lara bakmanı öneririm..
Aynen doğru söylemiş arkadaş, Cort un akustikleri önerilir ve fiyat performans açısından bakıldığında da bence gayet iyi.
 
Ben Crusader çıkınca aldım. Fiyat çok iyi idi ama bildiğin "odun" gitar. Onu geri verip Lag T66CDE almıştım. Bak o da çok güzel gitardır.

T66yı beğendiysen T200lere bayılırsın. =) Crusader benim Yamahaları, Lag'ı bile sattırdı, son Yamaha kaldı sadece, kabul gitarda sap işçiliği falan berbat ama o fiyata o kadar iyi ses ve o kadar kakmanın arasında bi de işçilik iyi olsa zaten 1000 dolara satarlar.
 
Cort Mr Custom kullanıyordum düne kadar. Her şeyi bir yana bırakırsak üzerindeki preampın değeri 1500TL. olurda gitar halen bir yerlerde stokta bulunursa ortalama ederi 2500TL olmakla beraber ben işçiliği ve hem amfi ile hem amfisiz tonu için sadece müthiş diyorum. Klavyesi rahat, rezonans delisi bir gitar. Akort kaçırdığına, sağlam sarsıntılar ve koyu hava değişiklikleri dışında pek rastlamadım, grover burguların göreselliği de çok hoş. Parasını fazlasıyla hakediyor..Önyargıyla yaklaşan arkadaşların önce denemelerini tavsiye ederim.
Şu an Godin A6 Ultra'ya alışma safhasındayım. Güzel bir akustik ancak işte Godin farkı dedirtecek bir hüneri yok :) fabrikada sistematik çalışmanın etkilerini göremedim.İyi günler.
 
T66yı beğendiysen T200lere bayılırsın. =) Crusader benim Yamahaları, Lag'ı bile sattırdı, son Yamaha kaldı sadece, kabul gitarda sap işçiliği falan berbat ama o fiyata o kadar iyi ses ve o kadar kakmanın arasında bi de işçilik iyi olsa zaten 1000 dolara satarlar.
Merhaba Crusader da hangi modeli kullanıyorsunuz? Electro-akustik gitar olarak bana öneri verebilir misiniz? =)

Bir de önceki yorumlarda bahsedilmiş olan lag t200 ü nerden bulabiliriz? İstanbul civarlarında dürüst, güvenilir gitar satıcısı tavsiye edebilir misiniz?
bu videodaki ses tonu gerçekten hoşuma gitti
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Beyler yaklaşık olarak 650-800 arası bir bütçem var.Ama çok kararsız kaldım yardımcı olursanız harikulade olur.

benim aklımda olanlar :

İbanez v72ece,AEG8,TCY74 Talman,V205Sece
Yamaha FX310A
Ovation AE147
Fender CD-60CE
Takamine GD10CE
Cort MR700-DX

bu gitarları kullananlar varsa,yorumlarını beekliyorum.
Arkadaşım her marka gitarı denedim , fakat takamineler çok mükemmel gitarlar bütçene göre en iyi gitar Takamine . Genel sıralama yapcak olursak şöyle diyim 1-gibson 2-martin 3-lakewood ve bundan sonrasına takamine gelir , gitar konusunda çok bilgiliyim bana güven takamine alırsan pişman olmazsın çok kaliteli gitardır. Kesinlikle takamine al...
 
Geri
Üst