Ahali, cevaplarınız için teşekkürler.
-"Bik bük" meselesi geyik tabi ama benim kafanın içinde tavuk gıdaklamasına kadar giden sanrılara yol açıyor durum.
-8.8.8.8 ve 8.8.4.4 (Google) da kullanılabilecek dns adresleri.
- @
yakko Yakup abi ve @
RaNCoR bahsettikten sonra jeton düştü, ben bu gitarın köprü manyetiğini (81-85 set var üstünde) yükseltmiştim bundan aylar önce (oldukça fazla). O zamandan bu yana eski zamanları yad edeyim diye kullandım ilk defa (ki unutmuşum fazlaca, soloda göçtüm

), muhtemelen sorunun en büyük kaynağı bu. Çünkü diğer gitarlarımda aldığım kayıtlarda böyle bir sıkıntı yaşamıyorum. Zaten 2-3 senedir de stabiliteyi tutturuğum için teldir penadır değiştirmedim hiç. Ama şimdi merakım artmadı değil, Hakan abinin tavsiyesinden başlayarak deneyeceğim bakalım.
Umarım bu işlemi total mikste değil de, sadece gitar kaydında uygularsın

Yalnız şöyle bir şey de var: Gitar kayıtlarında genelde 9-10kHz üstü bir şey ifade etmeyeceği için bu civarda kesim frekansı olan bir LPF ile işe başlayabilirsin. Lâkin eğer bu büklemeler eğer "faydalı bölge" diye tabir edebileceğim 1-4kHz aralığındaysa, ton ciddi miktarda değişecektir, emin ol

Bak bu cümleleri yazarken aklıma şu da geldi: Şimdi bu büklemeler, gitar tonunun önüne geçtiği için genlikleri de muhtemelen ortalamanın üzerindedir diye tahmin ediyorum. Belki kompresör kullanmayı da deneyebilirsin. En azından azaltır.
Yok abi o kadar da acemi değilim yahu.

Mix konusuna da temelleri halletmeden geçmek istemiyorum çok, eq ile oynayıp düzeltmek yerine kaydı almadan çözülecekse öyle çözmek daha iyi gibi.

Bu kayıtta da minimal seviyede, "şunun sesini biraz açayım bunu kısayım" dan öteye gitmedim fazla, zira referans monitörüm yok zaten, dandik stereo hoparlörden gözü bağlı resim yapmak gibi olur biraz, daha önce facialar yaşamadım değil.

Kaydı alırken prosesör tonunu dinleyip DI kayıt aldığımdan, "reamping" (sözde

) uygulayana kadar farkedemiyorum böyle sıkıntıları.
Ben şu manyetikleri indireyim bir, tekrar teşekkürler hepiceğinize.