Nedir Bu Express Card Yuvası ?

Herkese merhabalar. Benim emektar Asus n61vg notebook'ta senelerdir " Bu ne ya ? " diye düşündüğüm bir cart slotu var. Acaba firewire card ların bağlanabileceği bir çeşit pcmcia slotu olabilir mi diye düşündüm. Biraz araştırma yaptım sanırım o şekildeymiş. (tabiki sadece firewire card değil ). Express card diye geçiyor , farklı mm lerde çeşitleri var. Belki yıllardır olan hepinizin bilgi sahibi olduğu bir şey cahilliğime verin ama ben yeni keşfettim..

Sizlere sorum ; şimdi ben benim emektar Asus n61vg de bu express card olayı ile texas chipset li firewire card kullanabilir miyim ? Pek anlamıyorum bu firewire card lardan , şunu kullanabilirsin mesela diyebileceğiniz bir ürün var mıdır ?
Ya da yanlış bilgi edindiysem düzeltebilecek , bilgi aktarabilecek var mıdır ?

Şimdiden çok teşekkür ettim.
 
Eğer doğru slota doğru firewire girişi verecek kartı takarsanız olur. Piyasada satılıor araştırırsanız ulaşırsınız.

Bahsettiğiniz kart kabaca bir genişleme yuvası, ses kartından tutun, usb veya firewire çıkış verecek her türlü eke izin veriyor.
 
Aslında eskiden vardı fakat onlarda stoklarını tüketmişler sanırım, PC parçası satan yerlerden çok elektronikçilerde de rastlanabiliyor. Sahibinden.com'dan 2. el de bakabilirsiniz, zamanında ihtiyacım olmuştu, birçok ürüne ulaşmıştım. Hiç olmadı ebay'den sipariş edin, genelde Çin yapımı oldukları için ücretsiz kargo ile dahi gelebiliyorlar.
 
Geri
Üst