Peavey Classic 50 Vs Fender Twin Reverb

Öncelikle selam arkadaşlar:) Sizden bir konu hakkında tavsiye istiyorum.Arkadaşlar bir hafta öncesine kadar Marshall Valvestate 100 kafa + 1960a kabin sahibiydim.Ama artık daha profosyönel ve daha güzel cleanleri olan bir amfi istediğimden dolayı marshallı sattım.Bu aletleri sattıktan sonra işle alakalı. Bir gezi sayesinde peavey classic 50 ve fender twin reverb ile tanışmış oldum.Ama karar veremedim çünkü hem amtif sahne yapıp hemde bol bol evde çalıyorum.Gitarım ise Gibson LP Custom.Hangisi daha hayırlı olur? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 
Peavey'in lambaları kırılıp, daha driven sound alabilirsiniz. Twin Reverb clean konusunda yüksek seste kırılmamasıyla ünlüdür. Kırabiliyorsanız heralde kulaklarınız büyük ölçüde zarar görebilir.
 
Bir elma biri armut :) Her türlü Twin Reverb tabii ki. Stadyum konseri verdiğinizi varsayıyorum :) 85 watt lambalı bir amfiyi evde nasıl kullanırsınız bilemiyorum :)
Sık sık taşıyacaksanız da ikisi de 30 kilo. Yerinden kalkmaz. Güzel bir hayal tabii ama çok gerçekçi değil malesef ki.
Bana soracak olursanız ne Twin Ne Peavey. Super Reverb derim.
 
Evde çalınacaksa ikisine de sıkı bir attenuator gerek. 18 watt amfiyi bile 30 watt ile başa çıkan attenuator (susturucu falan mı desek acaba?) zor tutuyor evde. Mütevazi sahnede 50 watt bile fazla kaçabilir. İhtiyaç meselesi diyelim işin bu kısmına. Ama Twin Reverb'ün sesini açarsanız o mütevazi mekanları dağıtır.

Diğer taraftan, Twin Reverb kolay kolay kırılmaz. Clean ton ağırlıklı müzik yapacaksanız olabilir. Ama çok gürültülü mübarek. "Bana amfiden drive elde etmek gerek" derseniz Peavey daha mantıklı bir çözüm.

Peavey'in bir de Classic 30'u var. Onu da fırsat bulursanız denemenizi öneririm. Elimdeki amfiyi almasaydım ciddi düşündüğüm amfilerden biri idi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Öncelikle hepinizin yorumları için teşekkürler :) Ben zaten attenuator işini eski amfim olan marshall'da kıran kırana yaşadım :D Şu anda amfisiz durumdayım.Ton olarak da overdrive kıvamı bir drive yeter.Ama daha çok clean seviyorum. @hackeommi evet peavey classic 30'a baktım.Sağlam alet gibi.Ama bar konserlerini falan götürür mü?? Yorumlarınızı bekliyorum:)
 
18 watt Blues Junior bar performanısını rahatça götürürken, 30 watt Peavey ortamı yıkar bile :) Aradığın over drive tonunu da tek başına, gayet doğal ve güçlü bir şekilde verir.
 
Geri
Üst