Tünel Atlantis Müziğin Güzelliği Ve Lafa Müziğin Komikliği...

Bugün Tünel'e uğrayıp epeydir alımda olan Focusrite Scarlet serisi bir ses kartı aldım. Bu esnada da "Artık yoktur herhalde" dediğim bir Tünel esnafı küstahlığı ile yine karşılaştım, ama neyse ki bunu telafi eden bir başka esnaf da çıktı. Eh, bu da hiç yoktan iyidir.

İlk girdiğim dükkan LaFa müzikti. Vitrinde aradığım kartı görmekle kalmadım, ayrıca AMT SS-11 ve EHX Hum Debugger gibi pek fazla bulunmayan ürünler de gördüm. Bir heves içeri girdim, elemanlardan birine kartı sorup fiyat aldım. Vitrin ile insanlar arasında bir sürü ürün olduğu için kutuya bakamıyorum, ama içindekil yazılım desteği vs filan merak ettiğim için "kutu içeriğine bakabilir miyim ?" dedim. Vitrinden kutuyu almaya üşendiği belli olan satış elemanı "kutu içinde sadece ses kartı ve USB kablosu var" dedi küstah bir sesle. "Yazılımlar ne varmış beraberinde gelen, onu da merak ettiğim için görmek istemişim" dediğim zaman da "içinde CD yok zaten, siteden indiriyorsunuz" dedi. Bu benim sorumun cevabı değildi tabii, ama elemanın küstah tavrı neticesinde ben de notumu verdim ve o anda adamlardan alış-veriş yapmaktan vazgeçtim. Kafasında beni "alıcı değil" diye işaretlemişti belli ki, o nedenle de rahatını bozmaya yanaşmıyordu. Nakitte 650 TL olur diye fiyat alabilmeyi başarabildim sadece:)

Hemen karşılarındaki köşede yer alan küçük bir dükkana (adının Atlantis olduğunu sonra öğrendim) girdim bunun ardından. Hem nakitte daha iyi bir fiyat aldım, hem de gayet şeker insanlar ile tanışmış oldum. Rahat rahat alıp inceledim ürünü, sonra da satın aldım. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Çıkarken LaFa müzikteki elemana elimdeki kutuyu sallasam mı diye düşünmedim değil:) Bu devirde halen bu tok satıcı rolünü kesebiliyor ya bu Tünel esnafı... el insaf...
 
Geri
Üst