FL Studio hakkında...

tamam :) espri yaptık sadece...
ee FL. Studio nun 5.4.3 nezaman çıkcakmış ;)
bide bu FL'nin 5.4.2 sinini produc ver. 500 mb.
700 mb. olanı 5.4.1 oluyor eski versiyon yani...
 
şimdi midi dosyalarını cakewalk ta açınca hiçbir sorun yok,Fl de açmaya kalktığımda ise hiç ses gelmiyor,eskiden options dan enable midi output u seçerdim ve hemen ses gelirdi,şimdi ise öyle olmuyor,midi ayarlarından tüm seçenekleri teker teker denedim ne yapmam lazım?
 
basit bir soru ama bana daha fazla kafayı yedirsin istemiyorum. cubase reason rewire yaptın. (sx ver: 2.0.33 Fl ver: 4.5) Fl meretini nasıl minimize edipte cubase'de işlerime devam edecem? cubase'i maximize edemiyorum. Fl always on top...
 
user friendly olmayan programlardan nefret etmişimdir çünkü bende program friendly biri değilim:)) rewire için açılan o Fl ekranındaki çilekte bitiyor herşey... sanki buraya bir sorun yazınca cevabını sonrasında kendin buluyorsun. Burayı kirletmek istemiyorum ama takılan biri olursa bulsun o da:))
 
FLStudio da midi leri açtığımda ses gelmiyor bu sorunu nasıl düzeltebilirim.. FL de ilk defa midi çalışacağım.. Bu programda midiler nasıl kullanılıyor acaba..
 
soruna cevap değil maalesef.çünkü bende bir soru soracağım :)))

fl studioda playlist bölümünde kaydırma yapamıyormuyuz..atıyorum ben bir deliyim ve bin ölçülük bir şarkı yaptım..bu şarkının bir kısmından 10 mezur aralamak istiyorum ..nasıl yapacağım..şarkıların trafiğini onceden belirlediğim için boyle bişeye ihtiyac duymamıştım.ama gelin görünki... :)

sanırım belirli kısmın notalarını ctrl ile seçildikkten sonra yapılıyor..yardım ediniz.
 
Thriller,
playlistte kaydıracağın ilk kutucuğu seç, sonra klavyenin insert tuşuna bas ilerlediklerini göreceksin ;)

Metto,
bahsettiğin çileğin ne olduğunu çözemedim.Şu anda oturduğum bilgisayarda Fl yok zaten ama, şimdiye kadar hiç rastlamadımda öyle birşeye.
Bu arada Cubase ve Fl arasındaki geçişi ALT+TAB tuşlarına basarak halledebilirsin, ayrıca Fl'u küçültmek için programı kapatma düğmesi(x)nin iki solundaki düğmeyi kullanabilirsin.

Guardian_of_the_Blind,
Tahminimce Fl'nin midi ayarlarıyla oynamışsın, kerata seni, kurcalama oraları.
Optionstan midi ayarlarına gel, midi input olarak 1.den sonuncuya kadar hepsini dene midi out'tanda aynı işlemi yap. Bu arada enable midi out hep açık olsun. Ayrıca seçtiğin midi kanalınında kullandığın midi portu ile uyuşması gerekiyor.

Programı bulabilirsem buralarda birkaç resim koymaya çalışırım. Kolay gelsin
 
skull crusher ok de sana klavye de insert tuşu yok desem inanmassın şimdi...

microsoftun son kalvyelerinde insert tuşu yok..ya da var ben bulamıyorum :)))

ayrıca playlisstte kaydırma derken fl nin 3,0 dan sonraki sürümlerinde kaydırma yapılıyor..FAKAT ben fl3,0 ı kullanıyorum..ve hala bulamadım kaydırmaayı çıldıracağım.yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
 
selamlar, fl studio ile yeni tanıştım.
Programın ilk açılışındaki örnek parçada klavye tuşları ile farklı channel lar çalınabiliyodu. Benim yeni açtığım çalışmada bu channel lardan birini aynen ilk örnekte olduğu gibi nasıl farklı tuşlara atayabilirim acaba?
 
bende garipbir sorun var. Gitarı line-in ile pc ye bağladım ama Fl'yi açtığımda mixer penceresindeki in none gözüküyor buralarda bişiler yazması gerekli değil miydi?
haliyle Fl dengitarın sesinide alamıyorum.
sorun ne olabilir. ses kartı yanılmıyorsam sb live 4.1 ama driveri orjinal mi değil mi bilmiyorum pc sb pcı diye tanıyor ses kartını...
 
Selamlar..
Yukarıda anlatılmış ama pek açıklayıcı değildi..Ben davul yazıyorum fl de ama "patternlere ayrı ayrı metronom" veremiyorum..Bunu nasıl yapıcam?
Saygılar...
 
Geri
Üst