Elif Yoldaş

G

grbzezgi

14 Şubat da AŞK isimli Single'ı çıkıyormuş. Söz beste ona ait, zaten yıllardır müzik yapan bir şahıs. Eskiden Dejavu Çilekeş gibi gruplarla şenliklerde konserlerde falan çalardı, Ankara'da Sakarya'da Gölge barı bilmeyen yoktur orada da her hafta programı vardı eski cover grubuyla. Kız üstüne bir de konservatuvar okudu şimdi de albüm öncesi single yapıyor. Baya baya iyi... Camiaya rock yapabilen ve grup ismiyle çıkmayıp kendi ayaklarının üzerinde durabilen bir kadın eklenmesi güzel olacak. Takipteyim valla ne kadar kıskansam da :D http://www.esenshop.com/detail.aspx?id=73929#.Uu-zlx7YUU0.twitter
www.elifyoldas.com
image.jpg
image.jpg
image.jpg
 
Yahu Elif Çağlar ile karıştırdım bir an. Dumura uğradım ne olmuş bu hatuna filan diye... neyse rahatladım:) Bendeki de sazanlık be...:)

İsmi lazım değil şimdi, tekrar reklamı olmasın, yine böyle imajına çok çalışılmış bir başka "yeni ses" yine forum sayfalarından "Türk rockında yeni bir soluk" filan diye lanse edilmişti. ("Düşeriz Şelaleden" filan... evlere şenlik bir şeydi...) O zaman da yememişti Turkrock forumu o lanseleri. Böyle bir şey çıkması çok yüksek ihtimal, ama işte belki Hande Yener çakması olmaz da hackeiomminin işaret ettiği üzere Lavigne çakması olur... Kişisel tecrübem, bu kadar şekilci-imajcı lanselerin genellikle hayal kırıklığı ile sonuçlandığı yönünde... İçerik zayıf olunca da görüntüye abanılması doğal tabii...

Not: Aşağıdaki videoyu izlememiş olanlar bir baksın, sonra beklentilerinizi tekrar gözden geçirin. Özellikle de SES konusundakileri:)
 
Son düzenleme:
Şu "klasik amele" Türk meselesine de bir açıklık getireceğim kendimce... Türkiye'deki rock müzisyenlerinin düşük seviyesini Türk olmasına atfetmek tamamen bir akıl tutulması. Bu o insanların kendilerine örnek aldıkları standartlar ile ilgili bence. Nilüfer'in güya rockçı olan müzisyenler ile yaptığı düet albümlerini dinleyin, tavsiye ederim. Albümlerdeki bütün grupların vokallerini üstüste koyun, yine de "popçu" Nilüfer'in sesine erişemezler. Bir tanesi bile Nilüfer gibi bir vokale özenseydi durum çok farklı olurdu. Türkiye'de piyasada olan rock gruplarının ne dinlediğini gerçekten merak ediyorum. Bu kadar kötü icra srandartlarına sahip olmalarının en makul açıklaması berbat şeyler dinliyor olmaları. Hepsi birbirine özenince de rezalet bir şey oluyor tabii.
Özet: Nilüfer adam gibi bir rock albümü yapsın kardeşim ! :) Gitarda Cenk Eroğlu, basta Burak Kulaksızoğlu, davulda Can Güngör filan...:)
 
Ben canlı canlı dinlemiştim o nedenle reklamını da yapayım dedim, beğenen beğenir istemeyen dinlemez almaz :)
Avril daha yokken bu hatun sahnelerde esiyordu, abim öve öve bitirememişti gidip gördüm bayıldım taa sene 2000 falan. Sonra avril çıktı Ohareyyyo dedik ne oluyor bu kız bizim gördüğümüz kız mı acaba diye :D O zamanlar yaşı çok küçüktü ama bi şekilde pub ve konser programlarında yer alıp herkesi büyülüyordu valla. O zamanlar da kolunda file çoraplarına takanlar olmuştu. :)
Sonra yıllar sonra o yarışmada gördük bu kızı neden dedik böyle olmuş, maalesef yarışmalarda insanları sözleşmelerle kitleyip çeşitli imajlara sokuyorlar saçma saçma. Dedik bi yabancı söyletseler şu kıza ama olmadı bi türlü. Yine de çok iyiydi bence. Yukarıdaki performansına gelince alerji ve grip olmuş kız, ona rağmen ben çıkmam etmem dememiş nefes nefese sahne yapmış. Bence çok büyük başarı.

Bunlar da yarışmadan, kızın pırıltısını kullanmak için uğraşmışlar. Ne yapsınlar onlar da para kazanmaya çalışıyor sonuçta :D
Onun dışında parçasını gittiğim bir kayıt stüdyosunda dinledim, sağlolun oranın sahibi abi dinletmişti bu kız müthiş diye, bu arada müthiş diye anlattı karakteri her şeyi deli doluymuş, tam kaprissiz melek mi melek ama bi o kadar da Rock star :) Yani parçanın ham hallerini duydum, enson ne olmuş bitmiş bilmiyorum ama bildiğin eridim bittim. Ve şunu söylerim ben bu kızı dinlerim ya. İşalla saçma sapan .ok atanlar da erir de kızın değeri anlaşılır bu sefer :)
 
bu arada o plak dükkanındaki habere göre 2013 de çıkmalıymış single, sene 2014 demekki tarzı kabul ettirmek için baya çalışmış ben görmeyeli.. ya farklı birşeyler geliyo ya da en azından bizim milletin standardına pek alışık olmadığı bi tarz.. ne olursa olsun arkasında durulmalı ki ekosistem biraz genişlesin artık klişe tr rock müziği dinlemeyelim hakikaten. nakarat vokaliyle aynı kıvamda gitar soloları tek sesli voc kayıtlar vs baydı artık..

bu arada canada vari olur diyen arkadaş avril canadalı ama müziğini amerika da icra ediyo.. o zaman kökleri Fransız diye Fransa vari diyelim ne dersin? bakalım belki avrilin tarzı gibi bi müzik çıkar da bizde de böyle işler varmış deriz gerçi bi paramore da fena olmazdı ya da flyleaf fln..ha standart bişey çıkarsa yazık olur.. bizim millette zaten bi benzetme hastalığı var illaki birilerini birilerine benzetirler;) bakalım bu single ı neye benzetecek:)

bu arada ben tanıştım Elif'le vakti zamanında ve öyle klişe bir işe imza almayacağına eminim..
 
Abi tamam iyidir hoştur müzik denilen iş zevk meselesidir de, yapılan yorumlara bi göz gezdirdim hemen hemen hepsiyle aynı düşüncedeyim. Bu kızdan değil rock sound olsa olsa model tarzı ergen müziği yapan bir şey çıkar. Ses desen tartışmaya çok açık ama bence beş para etmez. Şöyle halkın içine girsen bundan çok daha iyi " Konservatuar" bile okumamış yüzlerce genç kadın arkadaşımızı bulmamız çok olağan. Tabi o kadar övgüyle bahsediyorsa konu sahibi arkadaşımız vardır kendine göre bir bildiği, bize çok laf düşmez beyler "Dağılalım". Kendi playlist imiz bize yeter :)
 
bu arada canada vari olur diyen arkadaş avril canadalı ama müziğini amerika da icra ediyo.. o zaman kökleri Fransız diye Fransa vari diyelim ne dersin? bakalım belki avrilin tarzı gibi bi müzik çıkar da bizde de böyle işler varmış deriz gerçi bi paramore da fena olmazdı ya da flyleaf fln..ha standart bişey çıkarsa yazık olur.. bizim millette zaten bi benzetme hastalığı var illaki birilerini birilerine benzetirler;) bakalım bu single ı neye benzetecek:)

Kanada Kanadalılarındır :D
 
@_PrigionE_ dostum canlı konserleri ne sıklıkla takip edersin bilmem, ya da albüm kayıtlarını ne kadar dikkatli dinlersin, müzik kulağın ne kadar sağlam bilmem ama biraz daha can kulağıyla dinlemelisin vokal kayıtlarını özellikle. Şuan Türkiye'de müzik yapmaya çalışan grupların tamamına yakını özellikle canlı performansta mutlaka çift ses yapan bir vokal daha vardır ( genelde bass gitarist ya da klavyeci olur)
Saygılar..
 
Geri
Üst