Istanbuldaki Güvenilir Gitar Bakımı Yapan Yer Bilenler Yardım Edebilir Misiniz?

arladaşlar başlıktada belirttiğim gibi alacağım 2. el bir gitarı ve amfiyi götürüp bütün ayrıntılarına baktırabileceğim dürüst güvenilir bir yer var mı acaba? bakım yaptırabileceğim sözüne ve tecrübesine güvenebileceğim yerlerin isimlerini ve bulundukları semtleri yazarsanız çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler arkadaşlar
 
Taksim, Ekrem Özkarpat veya Fatih Yılmaz: Tünel civarı.
Kadıköy, Feridun Tanrıkut, Kadıköy-Nautilus civarı.

Bunlar harici birine gitmen zaman kaybı olabilir. Hepsi hakkında yeterli yorumu sitede arama yaparak bulabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
teşekkürler hocam dükkan isimleri nedir peki dediklerinizden birine gitmeye çalışacağım kadıköydeki olabilir sanırım kocaeliden gideceğimde en yakın yer neresiyse oraya giderim
 
O zaman Feridun Tanrıkut'a bırakabilirsin:
http://www.mrcguitars.com/

Yalnız Feridun Usta hemen teslim etmez, üstteki saydığım ustalardan Fatih usta aynı gün içinde teslim yapar. Yalnız Feridun usta da 10 numaradır, çok özenli ve titiz çalışır, mutlaka danışmanı öneririm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
hocam hafta sonu istanbula gideceğim ikinci el gitar ve amfi alacağım. gitar ve amfide herhangi bir sorun olup olmadığını baktıracaktım yani bakım yaptırmayacağım aslında sanırım 15 20 dakikada gitarın içine dışına heryerine bakabilir amfi tonlarını deneyebilir değil mi
 
Anladım anladım. Yapar sanırım. Aslında ondan biraz kendiniz anlamanız daha iyi olur. Sapa, fretlere, manyetiklere bakmanız ve genel olarak çalıp klavyeyi görmeniz yeterlidir. 2. el adığınız için gitar mükemmel olmayabilir, yani 2. ele göre değerlendirmek gerekir. Yani gövdesinin kozmetiği süper olmayabilir, biraz cızlayabilir, bunlar aşılacak sorunlar. Fakat manyetik çalışmıyorsa, bozuksa, fretler artık komple erimişse, truss rod da problem varsa ve fiyatı buna oranla abuk-sabuksa koşarak uzaklaşmak gerek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
hocam gitara yeni başlayacağım için sadece parçaların görevlerini biliyorum ton nota vs. bilgim yok çalmayı bilmiyorum yani o yüzden işi bilen bir yere bir müzik markete götürmek en iyisidir diye düşünüyorum. gövdede falan herhangi bir kırık çatlak yok fotoğraflardan bunu görebildim ancak çalmayı bilmediğim için gitarı bilen birine göstermeden almak saçma olur sorunlu bir gitar almak istemem. sizin dediğiniz yerlere götürdüğümde gitarın sorunu varsa beni bilgilendirirler anladığım kadarıyla hocam :)
 
Evet bilgilendirir, varsa en güzeli bilen bir arkadaşla gitmek tabii ama sanırım yok. :) Yalnız luthier dediğin kişi, süper bir gitarı bile beğenmeyebilir ya da birçok problem saptayabilir, hele ki bu gitar düşük bir modelse.
 
yok hocam sadece gitarı gösterecektim size alacağım gitarı beğeninize sunacaktım yani anlayacağınız benim gibi luthier için gelen arkadaşlar varsa senin verdiğin yerlerden faydalanabilirler güzel bir başlık olduğunu düşünüyorum illa vardır benim gibi anlayan bir arkadaşı olmadan gitar almak isteyenler.. :)
 
Geri
Üst