Açık Hava Konserlerinde Soundcheck

Açık Mekanda Enstrumanların birbirini rahat duyması için mikser ayarlarını nasıl yapmak lazım ?
Enstrumanlar:
elektrogitar için 15 watt marshall amfi
bas gitar için30 watt washburn
Bateri Tama veya yamaha dtxtreme elektronik bateri
1 de vokal için mikrofon

Amfiler ve Tama bateri mikrofonlanıcak
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Elimizde iyi ton almak için bolca alet edevat olucak ancak kullanılacak mikser nedir ne değildir bilemiyorum. Tek bildiğim kaliteli bir şirketin ses sistemini kullanıcağımız ama genelde tommaisterlar anlamadıkları için iş bize kalıyor bu sefer de iyi soundcheck yapamıyoruz artık bunları tekrar yaşamak istemiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ya biliyorum imkansız gibi skull ama en azından nelere dikkat edilmeli bu konuyla ilgili sabit dikkat edilmesi gerekn bir şeyler vardır mutlaka
 
anlayan biriniz geçsin karşıdan dinlesin. diğer bir kişide onun söylediklerini uygulasın mixerde. amplilerin sesini çok açın mikrofonların gainini kısık tutun. mikrofonlar dandikse mıçtınız demektir zaten.yaptığınız müzik nedir bilmiyorum ama davulcu çift pedal çalacaksa kicklerin en baz frekanslarından biraz yiyin. boğulmasın ortalık. gitarların baslarını çok açmayın gitar mid bir enstrumandır bas gitarın tizlerini kesin biraz vokale fazla reverb falan vermeyin söyleyin adam gibi söylesin eskiden reverb mi varmış. falan fistan
 
Skull'um Krusher'ım Silent'ım Disaster'ım diyosa doğrudur :D

15 watt amfi ile zor iş bar konserini bile kaldırmaz ya da güç bela idare eder.. Amfiden sesi full açsan ton cibiliyetsiz bişey olur, Amfiyi kıssan mikrofonun ganinin açsan feedbackten hiçbişey çalamazsın..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Arkadaşlar 15 watt amfimle gayet mutluyum daha öncede çıktık çaldık. Barda da dışarıda da Çok iğrenç mikserle bile sorun yaşamadım mikrofonun sesinide gayet güzel açarım. Amfiyi koyduğun yere bağlıdır o olay. Sesi köklersen tabi ki ton bozulabilir.

Sorumu biraz daha açarak tekrarlıyorum. Sahnede çalarken diğer enstrumanların sesinide rahat duymak için ne yapmamız gerekir. Örneğin önümüzde ki monütörün sesini kendi duyabileceğimiz kadar kıstırsak yeterli olurmu
 
mixer de monitorlerin ayarlarıyla oynayacaksınız sadece bu ...
Anlamadığım şey ise size bir şirket bukadar imkan sağlıoda bi tommaister gelmiyomu buda ilginçmiş harbiden.. skull un dediklerini uygula SONRA amfiyi fazla açma sesini ... kendimizi duyalım diye monitörlerin sesinide coşturtmayın :) amfini yüksekte biyere koy bi bakıma kendi monutorun olsun.. bizim bi zıçışımız vardı zamanında :) oyüzden başkalarını duymaktansa kendini duymaya özen göster hehe :) sonra onlar bişey çalarken senin başka bi şarkı çalman malum yani :)

kolay gele
 
arkadaşım gerçekten o 15wattlık amfiyi mikrofonlamak ve ondan işe yarar bir ton elde etmek zor olur bence ,ama zevk meselesi bu tabii ki senin hoşuna gittiyse kimse birşey diyemez ..

ama benim düşünceme göre gitarın karakterini iyi bir şekilde yansıtabilecek amfi en kötü ihtimalle 30 watt olmalı ve üzerinde 10'' inch speaker olmalı..

tabikii 12'' ve üzeri kolonlar en guzel performansı verir tabii ki , bence o kadar kaliteli bir ses sistemi bulmuşken birilerinden yuksek wattajlı bir amfi isteyiver , hem sen rahat et hem de guzel bir sound yakala bence..

bass için de bir direct box tarzı bir alet bulursanız guzel olur , örneğin bass ı behringer ultra-g ye girip ordan mixere çıkarsanız bass sesleri daha güçlü ve temiz gelir , tabii bu direct box olayı gitar içinde geçerli gitarı mikrofonlamak yerine behringer ultra-g denilen aleti de kullanabilirsiniz.. Birde skull krusher ın dediği gibi mikrofonların gain ine yuklenmektense amfinin sesini açmak çok daha mantıklı , yuksek seslerde surulmuş bir amfi senin tonuna çok şey katacaktır bence..
 
Pekala madem amfi olmaz diyorsunuz o zaman bende şöyle yapsam elimdeki setupla
Dunlop crybaby-->boss cs3-->boss eq--->boss ds1--> Sansamp tri-ac

Sansampı kabin simülasyonu var direk miksere girsem.
 
Dunlop crybaby-->boss cs3-->boss eq--->boss ds1--> Sansamp tri-ac


cabinet sim kullanmazsan çok hi-fi bi ton elde edersin...


yanılıyor olabilirim. yoruma açık...
 
Ya sansamp gt-2 desen(veya bunun taklidi olan behringer desen) eyvallah derim. Ama Tri-ac deki kabin simülatörü sesi yalıtamıyo ne yaparsan yap cızır cızır.Kıçına bi tane o ultra-g midir nedir o di-box tan takarsan daha düzgün olur(tri-ac nin kıçına ha yanlış olmasın) :p

Birde o eq ile cs3 ü sansamptan sonraya koyarsan daha iyi olmuyormu denedin mi? bana daha iyi olur gibi geliyo.

Amplide olmaz demiyorum ben olur niye olmasında 15 wat ampli olmayabilir denemek lazım.
 
Bugün denedim cs3 ü falan skull un dediği gibi öne aldım sansamp arkadaşımda şu an bendeki ds 1 in önüne koydum zatendistortion tonunu ds1 den alıyorum mükemmel bir ses kalitesiyle karşılaştım :) Yüksek seste tabi gürültü problemi oldu onun içinde ns2 sipariş ettim. Boss DI Box un fiyatını sordum 240 milyon gibi bir şey sölediler çok pahalı geldi ya Onun yerine amfiyi satıp 240 milyon para eklesem 2. el yüksek watt lı bir amfiyi çok rahat alırım dye düşünüp o işten vazgeçtim Zaten arkadaşlarda var amfi 50 watt falan alırım onlardan bu sorunuda böylece çözerim diyorum şimdilik sizce nasıl
 
Behriger Ultra-G DI Box gayet işini görür 240 milyon DI Box a verme bence. 80-YTL ye falan alırsın Behringer DI Box ı. 4x12 kabin simlasyonu da ekstrası.
 
hocam açık hava konserlerinde genelde anfiyi arkana alırsın kendi sesini anfiden diğer entrümanları monitörlerden duyarsın en iyisi budur.bu arada 15 watt anfi olmaz.en son hacettepe şenliklerinde 4x12 '' lik kabini olan jcm 900 ile çaldım.açık havadan ve monitörlerden gelen sesler yüzünden kendi sesimi o hayvan gibi anfiden bile bazen zor duydum.15 watt la imkansız derim ben.bide o anfinin hacmi yetmez.boğuk ses verir ve mikrofonlamada çok iyi olmaz.hacimli ses verebilecek bi anfi bulman lazım derim ben.en az 60 watt bi anfi seni idare eder.monitörüne neyi duymak istiyosan onu çok ver.ben çalarken bası ve davulu duymak isterim genelikle vokal ve solo gitar ikinci planda gelir benim için.ondan dolayı basın genelde yanında dururum konserlerde ve monitörüme bas ve davul isterim.( tabii açık havaysa ve davul duyulmuyosa) sende neyi duymak istiyosun parçanın tarafiğini kaçırmamak için hangi entsrümanı duyman önemli ona karar ver onu daha fazla verdir monitörüne.sonra parçalara başlamadan bi parçanın girişini bi çalın birbirinizi duyup duymadığınıza bakın.ayarlarınızı iyi yapın öyle çalın.çünkü birbirinizi duymadan çalıp 10 şarkı çalıp rezil olcağınıza uzun soun check yapın 4 parça çalın ama adam gibi çalın izleyici sizi izlemeye doyamasın.kib.kolay gelsin.müzikel kalın.:D
 
Geri
Üst