Amfiyi 5+1 E Baglamak

Merhaba arkadaslar
Birsey sormak istiyorum blackstar ht1/ht5 combolari streo hoparlor girisinden bildigimiz 5+1 baglamak bi sorun olurmu? Faydali sonuclar alirmiyim yoksa şuan boş mu konusuyorum :) yorumlarinizi bekliyorum
 
Bence deneme bile. 5+1 sistem dijital sesleri işlemek için var. Bir de direnç tutmaz, dummy load durumları olmaz, neuzübinillah amfinin trafoları da yakıverirsin. Sonra işin yoksa mahallenin gedikli tv tamircisi Selim Amca'dan trafo düşürmeye çalış. O da kaça iteleye, uyar mı uymaz mı kim bile?
Maksat sınırlarının dışına çıkmayalım bence :)
 
Blackstar'la bir olur mu bilmiyorum ama ben laney 12 watt'ın kulaklık çıkışlarına 4+1'e bağladım seslerin biraz fazla tiz çıkması dışında güzel olmuştu. Palm muteler falan harika seviyeye gelmişti :eek: Aletlerde sıkıntı yaratmamıştı.
 
ancak kulaklık çıkışına bağlanabilir onda da gücü çok düşüktür... amaaaaa hoparlör direnci tutuyorsa (8 ohm yada 16 ohm) o zaman sadece hoparlörleri seri bağlayabilirsin arada amplifikatörünü kullanmaman şartıyla... kullanacaksan da kulaklık çıkışından yada amfiyi st by modunda iken bağlarsan olur bildiğim kadarıyla durum böyle :)
 
Blackstar'la bir olur mu bilmiyorum ama ben laney 12 watt'ın kulaklık çıkışlarına 4+1'e bağladım seslerin biraz fazla tiz çıkması dışında güzel olmuştu. Palm muteler falan harika seviyeye gelmişti :eek: Aletlerde sıkıntı yaratmamıştı.
Pardon ben hoparlör kablolarını kesip o kestiğim kabloları 4+1'e bağlamıştım. Sorun çıkmamıştı. Kulaklık çıkışı değildi yani.
 
Amfinin emulated outputu kullanılabilir diye düşünüyorum, yanlışsa bilen birileri düzeltirse sevinirim. Ancak 5+1 ses sisteminin içinde amfi devresi varsa şayet ses bozulur o yüzden bağlayacaksanız ses sistemindeki amfi devresini iptal edip direk hoparlörlere bağlamanız gerekmekte. Emulated output çıkışında bağlandığında hoparlörün Ohm konusu ne olur onu da bilmiyorum, bence bu amfi işinden anlayan Cihan Düşmez gibi birine mesaj atıp danışırsanız daha mantıklı olur.
 
Çok net konuşuyorum, amfiyi line out çıkışından aldım, m-audio ses kartının line in girişine verdim, ordan da hoparlöre verdim (4+1) ve sonuç resmen amfiye hakaret gibi. Hakkatten amfi varken niye hoparlöre bağlıyorsun ki. Tonlamanın içine eder.

Sıkıntı olur mu? Olmaz.
 
Şimdi burada iki olay var:
1. Hi-fi hoparlör ve gitar kabini hoparlörü tasarımı farklı olan cihazlardır. Hi-fi hoparlörü gitar kabininde iyi sonuç vermez, ton alamazsın. Kulaklık veya line çıkışına hiifi bağlanabilir, amfi ve hoparlörün kalitesine göre enteresan sonuçlar alabilirsin.

2. Tüplü amfiler belirli ohm değerlerine sahip kabin ister, yoksa sigortalar atar, trafolar patlar vs. Atıyorum 4 ohm'da 50 watt güç veren amfiye (ohm ayarı yoksa) başka bir ohm değerine sahip kabini bağlayamazsın. Transistörlü amfiler ise ohm değerine göre güç verir. Aklımda kaldığı kadarıyla; 4 ohm'da 400 watt güç üreten Fender Metalhead 2 ohm kabin bağlandığında 550 watt güç verir. Eğer amfi tüplüyle hiç uğraşma derim. Transistörlü ise çok düşük ohm değerlerine sahip kabinler bağlama, bu sefer amfinin ürettiği güç hoparlörün kaldırabileceğinden fazla olursa hoparlörü yakarsın.

Sonuç: Bana sorarsan HT1/5 komboya 4+1 bağlamak biraz abesle iştigal :)
 
Geri
Üst