Amfi+prosesör Alacağım Kararsızım,yardım..

Arkadaşlar elimde "Ibanez rg320 pg p-2 Secret Intention" gitarım var ancak bu gitarla hangi amfi ve prosesör alsam daha güzel bir kombinasyon oluştururum bir yardımcı olursanız sevinirim.Aklımda Zoom G5 vardı prosesör olarak ancak amfiye karar vermedim henüz lambalımı alsam yoksa düz bişey mi karar vermedim amfi+prosesör için toplam 900 TL bütçe ayırdım fikirleriniz nelerdir ..?
Genel olarak ev ortamında çalıncak duruma göre sahnede olabilir genel olarakta speed metal,alternatif rock,türk rock gibi tarzlarda müziklerle ilgileniyorum
 
O değil de öyle bir genel olarak demişsin ki her türü kapsıyor. Bence direkt kendi üstünde prosesörü olan bir amfiye de yönelebilirsin. 2sini ayrı bütçe ayırmadığın sürece ayırdığın miktarla iyi bir sonuç çıkmayabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Aslında önceliğim prosesör üzerinde dediğim gibi Zoom G5 düşünüyordum yani aklımda BOSS ve ZOOM markaları vardı orta seviyeli bir çalıcıyım çokta iyi değilim yinede siz önerirseniz sevinirim
 
Forumdan edindiğim bilgiler ışığında yanıt veriyorum ki kesinlikle doğru; gitarın her ne olursa olsun amfin ne kadar iyiyse o kadar iyi ses elde edersin. Amfiye önem vermeni öneririm, elinde 900 kadar nakit varken iyi bir fırsat bence. Cooldog un dediği gibi bir lambalı amfi edinmenden yanayım. Tercih senin, karar veremiyorsan internetten araştır ve denemeye git, beğendiğini al.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
ozaman önceliğim amfi olmalı anladım Cooldog'un dediği gibi birşeyler yapmaya çalışayım peki zaten amfide sormuştum kendinden prosesörlü demiş Cooldog yada senin dediğin gibi lambalı amfi olarka ne tavsiye edebilrsiniz
 
Lambalı amfi tercihinde yardımcı olamam, forumda araştır daha önce soran çok oldu tabi. O nakite iyi birseyler bulursun, acele etmek kötü bu konularda, araştır, sor sonra seçeneklerini çıkarıp bir dükkanda denersin. Gerekirse 1 ay sürsün ama sonuç iyi olsun.
 
tamam onları senle ayarlicaz zaten tabiki ben beğenmeden olmaz yani benim beğenmem lazım ben sadece öneri alıyorum dahada bakıcam :)
 
Cub12 tavsiye ederim ama en güzeli, gitarınızla 1-2 deneme yapmanız olur, hatta o bile yeterli değil, yani amfi performansını ve tepkilerini öğrenmeniz zaman alabilir. En iyisi; hangisi ekonomik ise ve kolay ulaşılabilirse ya da ilk denemede hangisi size yakın gelirse onu almanız olur.
 
Prosesörde vox tonelab le derim başkada bir şey demem... tek eksiği USB ama midi girişleri ve spdif girişi mevcut, bir şekilde çözülür yani bilgisayarla bağlantısı.. kendi sitesinde de bir dolu ton mevcut.. kendi lambası var ama prosesörde lamba ne kadar verim veriyor çok emin değilim.. Tek eksisi ağırlığı.. Ben Crate 212+ amfiyle kullanıyorum oldukça memnunum.. youtube da bir bakarsan fikir sahibi olabilirsin.. Ama yapacağın türe göre zoom g9.2tt, bos gt100 veya Line6 x3 ve üzeri prosesörler gayet iyidir.. tabi iyi bir lambalı amfi, yanına xotic bb plus tarzı bir drive pedal ve ekstra bir iki pedalla (chorus, delay, reverb, wah) şahane sonuçlar verir.. Bu arada ilgilendiğin türleri yazmışsın, speed metal, alternative, türk rock diyince öyle mesa boogie dual rectifier gibi hi-gain abanılacak aletlerden ziyade her yola gelir aletlere ihtiyacın var gibi.. Bulursan eğer crate amfilerini öneririm.. Bir çok amfi kullandım, elimde de 120 watt' lık 2*12 bir canavarım var.. Ama crate'in 40 watt lık choruslu modeli (transistörlüdür) gözümde tüter.. Bence şu aşamada lamba olayına fazla takılma.. Genelde çoğu lambalı amfinin tadı yüksek volumlerde çıkar, kulaklık da o zevki vermez.. ev ortamında sıkıntı olabilir.. Ayrıca bir de Marshal MG15CDR amfim var taşıması kolay diye, çoğu kişi beğenmez.. reverb'ü ile mis gibi işini görür, driveları da fena değildir hani..
 
Geri
Üst