Gitarımın Başı Kırıldı

Tövbe de çabuk :) Gibson gitarım olacak, yere düşecek. Altına atlarım kafamı kırarım da o gitarı yine düşürmem. Abooo hayal edince bile içime bir taş oturdu resmen :)

Tövbe desem de faydasız, bazı modellerin headstock kısımları sapa yapıştırılır, sapla bir değildir yani. Bu yüzden bir narinlik sözkonusudur. Floydlu gitarların da üst eşikleri vida yardımı ile sabitlenir yani sap ile mandalların bulunduğu kısmın birleşme yeri delinir. Al sana bir narin, kırılgan nokta daha. Bu yüzden headstock kırılmaları nadir görülen durumlar değildir.

Demiş olayım ki sonra "Vay yazılmadı, çizilmedi, ben görmedim, okumadım, duymadım" olmasın.

:)

Hakan
 
Hiç üzülme direk tamir ettirirsin... Eşikten yukarısı olduğu için de, iyi bir yere yaptırırsan hiç sorun olmaz... Aynı şekilde düşürerek klasik gitarımı aynı yerden 3 kere kırmışlığım var :notworthy: (tabi o zamanlar duvar askısı diye bir teknolojiden haberim yoktu, hatta internet bile yoktu :)) 3'ünde de tamir ettirdim... Yalnız tamir ettirmeden önce gitarını alıp farklı yerlere sor... Kimisi bu olmaz diyor, kimisi ucuk fiyat çekiyor... Kimisi de elimde zaten açık boya vardı falan diyip ucuza yapıveriyor :)
 
Bugün gitarı okulumun yakınlarında bildiğim tek marangoza götürdüm. Çok iyi bir insan, önceden bir konuda ona yardımcı olmuştum zaten o şekilde öğrendim orayı da. Gitarı karşılıksız tamir edeceğini söyledi. Özenle yapıştırdı ve sabitleyip kurumaya bıraktı. Tamir ederken bazı yerleri fotoğrafladım eğer gitar tekrar çalınabilir hale gelirse konuya eklerim.
 
Geri
Üst