Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhaba ben gitar çalmaya yeni başlıyorum ve 1000 TL ye kadar Gitar ve Amfi almayı düşünüyorum. Alternative Rock dinliyorum. Green Day, Catfish And The Bottlemen, Thirteen Senses, Imagine Dragons, The Neighbourhood, Vant vs. vs.(Hepsini yazdım sanırım :D) Dinlediğim ve çalmak istediğim gruplar bunlar. Bunlar için en uygun gitar ve amfiler hangileridir?Önerilerinizi bekliyorum...

aslında forumdan ziyade bütün web toplulukları sorduğun sorunun cevabını binlerce kez vermişlerdir fakat ya doğru soruyu sormayı bilmiyorsun ya da aramaya inanmıyorsun :)

yükselen kur yüzünden gitar önerme işi de artık iyice zorlaştı. ilk gitarım olan cort z42 yi önerecektim ki fiyatı 1000 tl civarına çıkmış.ben 2. elini 250 tl ye almıştım.sonra aldığım fiyata da bi dükkana satmıştım :D o yüzden kesin bir model öneremiyorum...

0 almak istersen çok fazla seçeneğin yok, sx veya jay turserları çalıp kararını sen ver.tonundan ve çalım rahatlığından memnunsan daha fazlasını bekleme.saydığın grupların gitaristlerinin isimlerini yazıp hangi gitarları kullandıklarını bulabilirsin, o gitarlarda hangi manyetik türü kullanılmış -p90, humbucker veya single oluyor genellikle- diye bakarsan fikir edinebilirsin.çünkü manyetik işin rengini epey etkiliyor.ha ne işime yarayacak? sonuçta o gitarı alamayacağım diyebilirsin.zaten o gitarı alsan bile o adamın elde ettiği gitar tonunu elde etmen epey zor.Dediğim gibi fikir sahibi olmak için.Bildiğim en ucuz amfi marshall mg10. 2. elini alma çünkü zaten aldıktan 2 3 sene sonra bozulacak bir amfi.
 
Yanlış bakmadıysam yazdığın gitar 1900 TL.



Yok hocam 1500 TL. Zorlarsanız 200 TL düşerler 1300. Biraz bütçeyi kanırtmak gerekir yani:) Gitarın tam ismi Cort CR200 GT. Eğer çıkamam derseniz CR200 BK bakın. Gitarın işçiliği gayet yeterliydi mesela. Tonu da metale gitmeyecek şekilde rock civarıydı. Denediğim amfi de Vox VT20+ bu arada. Dedim 4000 TL amfi ile denemenin bir manası yok:D
 
gibson stardart sg yada gibson fly v amfi olarak fender serilerinden seçilebilir


Dediğiniz gibi faded modellere bakılabilir ama onlar da pahalı. Hem yurt dışından getirmek gerekecek. Onda da kargoya güvenemiyorum. Ondan bunu eleyelim:) Fender konusunda Champion 20 falan denedim fiyatına göre baya kötüydü.
Düzenleme: Cort sanırım tarzına uygun değil. Onuda eleyelim. Amfi konusunda lambalı olarak HT1 denedim sadece. Vox hibrit zate:) Bence lambalıya pek bakma. İstediğin ton çeşitliliğini bulamazsın. Zaten illede tek tarz çalınca diye bir şey yok bence.
 
Dediğiniz gibi faded modellere bakılabilir ama onlar da pahalı. Hem yurt dışından getirmek gerekecek. Onda da kargoya güvenemiyorum. Ondan bunu eleyelim:) Fender konusunda Champion 20 falan denedim fiyatına göre baya kötüydü.
Düzenleme: Cort sanırım tarzına uygun değil. Onuda eleyelim. Amfi konusunda lambalı olarak HT1 denedim sadece. Vox hibrit zate:) Bence lambalıya pek bakma. İstediğin ton çeşitliliğini bulamazsın. Zaten illede tek tarz çalınca diye bir şey yok bence.
Amfiyi hallettim. 1000TL civarı gitar alacağım. Bunlardan birini almayı düşünüyorum. Ama karar veremedim. :(
Ibanez GIO GRG121DX
Ibanez GSA60
Ibanez GRG170DX
Cort Z42
Cort Viva Gold-I


 
170dx kullanılabilir (yaygın bir gitar olduğu için ilerde satması da kolay olur) ama 2. ele yönelsen daha iyi olur aynı fiyata daha iyi(ne yazık ki bu fiyat aralıklarında iyi kelimesi sadece lafta kalıyor) bir gitar bulabilirsin. Benim naçizane tavsiyem ise bu arada sıkı bi şekilde para biriktirmeye bak, eğer bu müzik olayına devam edecek olursan daha fazlasına ihtiyacın olacak.
 
Öncelikle gitar arayışındaki arkadaş için tavsiyem Yeni başlıyormuşsun o istediğin grupların tonlarını zaten bu bütçe ile zor tavsiyem hss yada hsh manyetik dizilimli Kore yada Japon bir gitar denk getirmeye bak.Yeni başlayacağım sözüne dayanarak elinde fender de olsa sx de olsa çok bir fark yaşamazsın.o yüzden git dene hissettiğini al :)

Bir diğer husus :/
şu konudaki mesajları olurken üzülerek okudum lafım gençlere daha 1-2 ay önce ne alayım edeyim başlıkları açanlar bugün 10-15 yıllık gitaristlerin bile tereddüt edeceği konularda şunu al bunu al demesini yakıştıramıyorum.lütfen denemediğiniz, birebir duymadığınız gitarları tavsiye etmeyin, bu bir müzik cehaletidir.hem Yeni başlayacak arkadaşı yanlış yönlendiriyorsunuz hemde sitede bi itibar kaybı yaşıyorsunuz. Ben size oturup susun demiyorum böyle bi hakkımda yok zaten ancak faydalı şeyler yapmak adına tavsiyelerde bulunuyorum. Bir gitar denersiniz ha ben bunu denedim bunun burası şöyle burası böyle şu tarz tonlar yakalayabildim bence istediğin tarza uygun gibi geldi tavsiye ederim gibi..
her zaman sevgi ve saygıyla..
 
Alternatif müzikten kasıt nedir cidden merak ettim. Çünkü ibanezler vs önerilmiş neye istinaden ve hangi mantıkla anlamak mümkün değil.

Herhalde günümüz alternatif müziğinde bu öğeler olsa gerek ya da biz yaşlandık artık...
 
Geri
Üst