Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

çok şikayet eden duydum şahsen kullanmadım cort falan da kullanmam zaten. ama bu x6 meselesi değil grg de aynı x2 de x6 da ucuz gitarlar haliyle sorun çıkarır çıkarmasa bile bir rg le s le boy ölçüşemez.tavsiye istiyorsun al ikinci el öyle bir tanıdığım vardı dedim dedim dinlemedi 0 alıcam ona göre söyle dedi iyi grg al madem dedim bende 2 ay geçmedi tonunu beğenmemiş gitarı bırakmış eleman.hayır birde insan gibi söylüyorum 2. el kaliteli al diye gitarda bu size kazandırır başka şeylerin 2.eline benzemez aldığınız sıfır gitardan iyidir 1 sene bile kullanılmış gitar.2. el aldığın gitarı yarın öbür gün satarken de aynı fiyatlara satabilirsin.
ayrıca yeni başlıyorsa yeni başlasın belli miktarda parayla alınan gitar en iyi nasıl olur aslında soru.az laf dinleyin muhtemelen sizin gitara başladığınız yaşlarda ilk manyetiğimi değiştiriyordum.şuraya yazan arkadaşların katılımı 1-2 senelik bir bak yazan kişi ne kadar tecrübeli.
 
Sanırım 2.el alacağım ya çok ikna ettiniz valla beni. :D Zaten sahibinden, gittigidiyor gibi sitelerde satıcının güvenilir olup olmadığı az çok belli oluyor.
 
Üzerime alındım bak şimdi :(. Akıl akıldan üstündür. Burada kaç yıldır çaldıgımı ya da neyi ne kadar yaptıgımı yarıştırmama gerek yok. Belki 1 yıl bile olmamıştır üyeligim. Ama ben 8 senedir gitarla ic ic iceyim . Profesyonellik para kazanana ve ders verene deniyor sanırım internette. Kendime profesyonel demek istemiyorum
ki zaten yakıştıramam. Hele ki forumda ne üstadlar gördükten sonra. Ama bu şekilde söyleminiz pek hoş olmadi bilin. Armoni de onca yanlış bilgime rağmen bi üstad şakacı bi dille beni uyardı. Adam hayatını vermiş ama egosuna yenilmedi. Cünkü o adam egosu yokken bile cok sey bildigini hissettiriyor. Fakat iste derler ya bazıları vardır egosunu aldıgın zaman geriye hicbir sey kalmaz diye. Keske bana alttan alttan vurmak yerine bak kardesim yanlışın var. Cort'un fr sistemi bozuk, potansları çabuk bozuluyor deseydiniz. :( :( . Ha bi de zaten kaliteli alınması gerektigini bas bas vurguladım. Grg 170 in tonunu begenmeyen arkadas amfinin tonunu begenmemistir. Gitarın tonu yeni baslayan biri tarafından kolay farkedilmez.
 
Hocam Epiphone bu tarza çok uygun değil sanki. Genel olarak o bütçede çok uygun gitar yok fakat Epiphone den daha iyi tercih olacak gitarlar var.

Bilmiyorum üstad. Benim ilk gitarım ibanez grg170 ti.ikinci gitarım epiphone special 2 idi. Hocamın tavsiyesi ile almıştım. Çok aşırı memnun kalmıştım. Bundan 3-4 ay önce de üst ve alt segment olmak üzere bir çok gitarı denedim.(fender custom shop, cort m600, cort x6,blackjack, banshee, ibanez rg1570, 2550, schecter hellraiser, ibanez js 100 , epiphone les paul custom, les paul standard plus top pro...)En azından hatrı sayılır sayıda gitar denedim . kişisel yargılar değişebilir. Saygım var herkese. Hayırlısı diyeyim.
 
Peki s470'den başka önerebileceğin gitarlar var mı 2. el için ?

rg olabilir arkadaşın dediği gibi hem seni daha geniş tonda tutar ibanez gitarlar.onun harici jackson dk2m var ama mutlaka bilen biri bakması gerekir bazıları sorunlu olabiliyor.temizini bulabilirsen jackson performer olabilir.yanı sıra foruma bir göz gezdirdim.bir kaç güzel gitar buldum beğenir misin bilmiyorum bir bak:

Satılık - Ibanez Rg350ex + Hardcase
Satılık - Ibanez Rg370 Dxz Zero Point System Hediyeli
(bunların hepsi aynı gitarlardır sadece kasaları değişik rg350 rg370 vs)

şu gitar çok güzel aslında ama sanırım rengi hoşuna gitmeyecek:
Satılık - Ibanez S670fm Kore Yapımı

yanı sıra neyden uzak durman gerektiğini söyleyeyim jackson alt seri js lerden cortların pek çoğundan aslına bakarsan alt seri olan ltd,ibanez ne varsa hiç birine uğrama.(buda ltd de ex-50 m-50 gibi modeller,ibanezde grg,sıfır fiyatları alabileceğin aralıkta olanlar zaten bunlar)
X kasa V kasa gitarlardan yeni olduğun için kullanışı zorlu olacaktır senin için aynı şekilde kolay çarptırırsın bir yerlere yazık.

birde forumda satan arkadaşlara sorarsan belki ellerinde hardcaseleri vardır kargoyla sana hasar görmeden gönderirler.

pek tarzın değil ama yamaha pacificalar çok rahat gitarlardır ilk başta aslında öğrenmen açısından çok ideal ama muhtemelen ailene habire gitar aldıramayacaksın o yüzden saydıklarımdan seçersin.

baktığın gitarları da mesaj atarsan inceleyip uygun olup olmadığı hakkında fikir verebilirim.bu gitarlar harici ya fiyatları verebileceğinden yukarı çıkıyor yada daha kalitesiz gitarlar.
 
Şimdi şöyle bir şey. (Beni mazur görün, amacım küçümsemek degil asla)Muhtemelen tecrübesiz olduğunuzdan 2.elden pek anlamanız mümkün olmayacak gibi. Bir de cok dikkat etmek lazım. Bunlar dezavantajları.

Gelelim avantajlarina. Kullanan kişi çok titiz ve bakımlı kullanmış olabiliyor. Ayrıca neredeyse yarı fiyatına geliyor. Bundan 3 - 4 ay önce ben de 2.ele güvenemiyordum. Bi tane buldum. 3200 tl lik seyi 1900 tlye aldim. Ve tertemiz bir gitar. Bu yüzden yine de bir düsünün derim.

Bir diger husus da 2.el gitarın nasıl seçileceği. Aklınızda 1-2 model olsun. Turkrock alım- satımda bakın. Sahibinden.com 'a da bir göz gezdirin. Fakat her türlü insan var orada. Toplama gitar satanı da var. Bozuk satanı da. 0 satanı da. Hatta satmayıp dolandıranı da . Arama filtresini kendi şehriniz olarak işaretlerseniz dolandırılma riskini minimuma cekersiniz.
Size bir örnek veriyim. Mesela ibanez rg350 . 0 'ı 1800 lira civari. 2. Eli 900 tl falan bulunur.

Ha bir de aklıma gelmişken söyleyim. Ibanez rg350 i önermiştim. Ama ilk kez elektro gitar calıyorsaniz veya daha amatörseniz önermiyorum. Cünkü floydrose'lu bir gitar. Sizi canınızdan bezdirebilir.
Arkadaş pek alınmasın ama ama 10w'lık amfinin yanına ds 1 yazmış. Ds 1 bana kalırsa pek güzel bir pedal değil. Lambalı amfiyle veya kaliteli bir transistörlü ile performansını alabileceginiz bir pedal. Bu yüzden 10w lık amfinin yanında teneke sesi vermesi muhtemel.
Ben aslında epiphone les paul öneririm. Epiphone 'nun begenmedigim tek gitarı "les paul 100". Onun haricinde sabit köprü, çalımı rahat, tonu güzel ve cep dostu gitarlar.
Neyse simdilik bu kadar bilgi yeterli. :)
Hocam yanlış bilgilendirme olmasın ama Orange Micro Terror 20w'lık hibrit bir amfi ve pre-amfi katında bir adet lambası bulunmakta ama tek başına yeterli olmayacağı için çok sevdiğim bir pedal olan boss ds-1 önerdim bence ikisi gayet iyi iş görür ki sadece ben değil Rob Chapman abimiz de aynı görüşte.
 
Hocam yanlış bilgilendirme olmasın ama Orange Micro Terror 20w'lık hibrit bir amfi ve pre-amfi katında bir adet lambası bulunmakta ama tek başına yeterli olmayacağı için çok sevdiğim bir pedal olan boss ds-1 önerdim bence ikisi gayet iyi iş görür ki sadece ben değil Rob Chapman abimiz de aynı görüşte.
ups. Ben üst yorumdaki ibanez amfiyi görmüşüm. Aynı kombiyi yapıp pişman olduğum için hiddetle atılmıştım. Ama dediğiniz amfi çok güzel.
 
Merhabalar, haftasonu yeni bir gitar almak için İzmir'e gideceğim. Bütçem 3000 TL. Malesef ikinci el alma imkanım pek yok. (taksitle alacağımdan, Aydın'da ikinci el olayının pek olmamasından vs.). Rahatlığından vb. nedenlerden İbanez düşünüyorum. Daha çok Jason Becker,Marty Friedman,Petrucci,Satriani,Vai ve Guthrie Govan gibi müzisyenleri dinliyorum. Aklımdan Rg2570,1570 ve Rg1xxv geçiyor. Cevaplarsanız çok sevinirim. :)
 
Selam arkadaşlar, ileri- orta seviye bi gitara geçmek istiyorum ama şöyle bir sorun var ki müzik zevkim çok geniş. Jazz blues djent rock ve metalin çoğu alt dalını dinliyorum. Yine ayrıyetten 2-3bin tl lik bir bütçeylede amfi düşünüyorum. Önerilerinizi alabilir miyim
 
Selam arkadaşlar, ileri- orta seviye bi gitara geçmek istiyorum ama şöyle bir sorun var ki müzik zevkim çok geniş. Jazz blues djent rock ve metalin çoğu alt dalını dinliyorum. Yine ayrıyetten 2-3bin tl lik bir bütçeylede amfi düşünüyorum. Önerilerinizi alabilir miyim
Gitar konusunda lp bir gibson yelpaze olarak geniş denebilir. Ama mesela çoğunluklu olarak metal çalmak istiyorsanız arada yumuşakta çalarım diyorsanız push pull özelliği olan sert bi gitar iş görüyor. Amfi için bişey diyemeyeceğim.
 
Ton yelpazesi olarak amfi 1. sırada, gitar 2. sıradadır. Amfiyi araştırın ilk önce.

Gitar, amfiye göre zaten daha geniş yelpazelidir. Kişinin ton beğenisine ve tuşesine bakar. Örneğin ton aralığı geniş bir setup ve Ibanez ya da Jackson vb superstratlar ile hemen her tonu alabilirsiniz belli sınırlar çerçevesinde.
 
Geri
Üst