Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhabalar arkadaşlar. Uzunca bir süre forumu anonim olarak takip ettikten sonra artık ilk üyeliğimi açıp ilk konumu da açıyorum. Uzatmadan konuya gireyim.

2000 tl ye yaklaşan bir bütçem var. Planım Jackson js32 king v 2.el almaktı. Daha sonra 2.el de aradığım beyaz kasayı bulamayınca [ (Jackson JS32 King V with Floyd Rose - Elektro Gitar) aşığım bu kasaya...] sıfır almaya karar verdim. Amazon Türkiye'nin açılmasını bekliyorum belki daha ucuza gelir.

Ancak düşündüm ki madem 0 alıyorum , daha iyi gitarlar da bulabilirim ve bu konuda en iyi öneriyi turkrock.com verir diye düşündüm. Ağırlığım heavy metal ancak shred yerine şu sanatçıların tarzında çalıyorum . (karma bi liste ama hepsi...)

marty friedman , david gilmour , paganini , dave murray arada da yavuz çetin .
Şimdiden çok teşekkürler değerli türkrock.com ailesi.

Not: yanlışlıkla konu açtığım için kusruma bakmayın. Aradım biraz ancak nereye yazacağımı göremedim. taşıdığınız için teşekkürler.

İkinci el daima avantajlıdır sağlam ekipman bulursan. Shred çalmıyorum demişsin de Marty shred çalıyor (Megadeth’deyken özellikle) Iron Maiden da yine sololarda shred çalıyor. İbanez’in superstratlarına bakmanı öneririm. Her yola gelen, ton yelpazesi geniş gitarlar.
 
Son düzenleme:
37 euro daha ucuza şu var:
https://www.thomann.de/intl/esp_ltd_ec256_blk.htm

ağacı çirkinse bile göremezsin.
Çok teşekkür ederim.
Bir de ufak tefek sorularım olacak, ben bu site üzerinden gitar ya da ekipman alabilir miyim, alabiliyorsam alacağım ürün ülkemize giriş yaparken ödeyeceğim tutar artar mı yoksa üstüne 30 euroluk kargo parasını ödediğim anda bu fiyattaki ürünümü alabiliyor muyum? Mazur görün, daha önce hiç yabancı bir siteden alışveriş yapmadım :)
 
Çok teşekkür ederim.
Bir de ufak tefek sorularım olacak, ben bu site üzerinden gitar ya da ekipman alabilir miyim, alabiliyorsam alacağım ürün ülkemize giriş yaparken ödeyeceğim tutar artar mı yoksa üstüne 30 euroluk kargo parasını ödediğim anda bu fiyattaki ürünümü alabiliyor muyum? Mazur görün, daha önce hiç yabancı bir siteden alışveriş yapmadım :)

bu konuda şuradaki başlığı inceleyebilirsin: Thomann'dan Alışveriş

Sipariş ettiğin gitarın fiyatı+%18 gibi bir gümrük vergisi+30Euro kargo ücreti var.
Vergi kargo hariç ürünlerin fiyatı üzerinden.
 
Merhaba arkadaşlar bende elektro gitar almak istiyorum ve slipknot tarzı çalmak istiyorum ama diş teli taktırdım ve ev aldık yani şuan biraz sıkışığız o yüzden ucuz ama sağlam slipknot tarzı çalabileceğim bir gitar varmıdır ?
 
sahibinden.com'da squier ve sx strat/tele bakabilirsin. Yamaha Pacifica 112-V
de olabilir (koprude humbucker var bunda). Koprude humbucker olursa daha iyi olur.
Ileride manyetik modifiyesi de yapabilirsin butcen musait oldukca.
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederimde bir şey daha sorcam bu manyetikler falan varya metal çalmak için onlar humbucker manyetikli olması gerekmiyormuydu benmi yanlış biliyorum? :D çünkü attığın gitarlar single mıdır ne ondan işte manyetikleri
 
Yukarida verdigim ornekler listesindeki Yamaha RGX-A2'nin her iki manyetigi de humbucker. 1. 3. ve 6. gitarlarda
da kopru pozisyonunda humbucker var (diger manyetikler single-coil). Distortion'a fazla yuklenecegin zaman bu manyetiklerde
calabilirsin. Bu 4 gitar uzerinde (ya da benzeri koprude humbucker olan gitarlar uzerinde) yogunlasabilirsin istersen...Yukaridaki diger gitarlardaki manyetikler single-coil. Cok fazla distortion'a gelmeyebilirler.
 
arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler şimdi ben 8-9 senedir gitar çalıyorum ve şu sıralar stratocaster model kasalara merak saldım.Piyasada o kadar çok strat kasa elektro gitar var ki Sx’den tutun Kozmos,Cort,Jay Turser vs şeklinde gidiyor.Gitara yeni başlamadığım ama elimde de ucuz yollu bir strat(özellikle beyaz kasa ve akçaağaç klavyeli olursa sevinirim zira görsellik önemli) tavsiye etmenizi rica edeceğim zira yaşadığım şehirde gidip gitarları deneme gibi bir imkan malesef bulunmuyor.İkinci el de tavsiye edebilirsiniz şu an için en önemli olan şey kasa tengi,klavye ağacı ve beni rahatsız edecek derecede vasat bir tona sahip olmaması.Hepinize teşekkürler.
Edit:fiyat max 500-600 tl olabilir sevgiler :)
 
Son düzenleme:
Geri
Üst