Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhaba bende ltd ec 1000 emg 81 60 var arkadaşımda sgr c1 var line 6 pod hd 500 aynı tonlarda karşılaştırıyorum benim gitar fazla üstüne koyamıyor hatta bazen daha kötü geliyor sesi neden olabilir bu ben tellerden yada pilin azalmasına yoruyorum başka bişey olabilirmi
 
Sağolun cevap için, amacım anlayabileceğiniz üzere her yola giden bir gitar almak ve les paul kasalar da biraz ilgimi çekmiyor değil. Cort'un les paulleri sizce nasıldır ? Çünkü cortların forumda kötü bir imajı var ve epiphonelar uçmuş durumda fiyat olarak.
İkinci el cort bakabilirsin. fiyat performans olarak güzel les paulleri var. deneyerek almanı tavsiye ederim. kore üretimi bulabilirsen onlar daha güzel gitarlar. cort deyip geçme gerçekten güzel gitarlar denk gelebiliyor. sx de ucuz ve çin malı gitar ama millet bayıla bayıla çalıyor.

546430324 bu ilandaki gitara bir bak istersen
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar, kullanıp memnun kaldığınız ve şu anda piyasada bulunan orta seviye caz kasa (tam veya semi hollow) gitarlardan tavsiye verebilir misiniz ?
Özellikle:
  • 2000-3000 TL bandında
  • Hantal/çok ağır olmayan (Bigsby tremolo filan da olmasın...)
bir gitar bakıyorum.
Nakit almak işime gelmiyor şu ara, o nedenle sıfır bakıyorum. Ama baktım ki sıfır aldığıma değmeyecek, ikinci el kaliteli bir şey de düşünebilirim.
 
3500 civarı bütçem var yeni gitar almak istiyorum mexican standart maple alayım diyorum tarzım Blues, Rock, Funk türü fazla sert olmayan şeyler sizce ne alayım mexican standart iyi mi?
 
İkinci el alacaksan o fiyata üst düzey meksika düşürübelirsin. Ben de meksika standart s s s maple klavye vardı bende. 2006 üretimiydi. Çok güzel bir aletti. Severek çaldım zamanında. Klasik seri 50,60,70 Meksika gitarlar çok övülüyor ben sadece gitar alırken bir denemiştim. Güzellerdi fakat pek vakit geçirmediğimden ayrıntı veremem. Bütçeni bin, bin beş yüz tl arttırabilirsen usa alabilirsin. Biraz daha para biriktirme imkanın varsa öyle yapmanı tavsiye ederim. İkinci el 4500 , 5000 tl ye usa stratocaster bulabilirsin.
 
Arkadaşlar, kullanıp memnun kaldığınız ve şu anda piyasada bulunan orta seviye caz kasa (tam veya semi hollow) gitarlardan tavsiye verebilir misiniz ?
Özellikle:
  • 2000-3000 TL bandında
  • Hantal/çok ağır olmayan (Bigsby tremolo filan da olmasın...)
bir gitar bakıyorum.
Nakit almak işime gelmiyor şu ara, o nedenle sıfır bakıyorum. Ama baktım ki sıfır aldığıma değmeyecek, ikinci el kaliteli bir şey de düşünebilirim.
Vox hdc77 var sarı sitede, eski gitarım. Güzel ve ağırlığı oldukca hafifti fiyatı da uygun. Aslında elime nakit geçerse ben almayı düşünüyordum ama görmüşken önereyim dedim :)
 
500-600e sxler var sıfır. İkinci elleri de 350 lira gibi o fiyatlara bulunuyor. O bütçelerde iyi bi gitar. İkisini de denedim squierin klavyesi daha rahat geldiği için onu kullanıyorum ben
 
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda elektro gitar dersi almaya başlayacağım ve şimdiden gitar arayışına girdim.
Gitar modellerini araştırırken gözüme sadece şu 2 model girdi biri Fender Std Strat. HSS/SSS ikincisi ise Squier Affinity Strat HSS. Fender i almak istememin sebebi;araştırdığım kadarıyla güzel bir gitar olması ve beni uzun vadede götürebilecek kapasiteye sahip olması. Bu arada, gitarı öğrenme sebeplerimden biri yakın zamanda oluşturacağım ev stüdyosunda kullanmak ve kayıt yapmak. Squier ise biraz daha hesaplı olması ve Fender dan daha düşük bir fiyata bir sete sahip olmak, ha para sıkıntı değil, fender i alıp yanına champion 20 de çekebilirim ama bilemedim. Bu arada gitarda HSS mi tercih etmem daha doğru olur SSS mi ? Veya başka ne tercih edebilirim ? Çoğu türden müzik çalmayı düşünüyorum ama özellikle çalacaklarım Rock ve Reggea birazda "Enter Sandman" tonlarında metal.
 
Para sıkıntın yoksa fender standart h s s almanı tavsiye ederim. İsteğin tarzlara uyabilecek bir gitar. Amfi için yine para sıkıntın yoksa marshall dsl serisi lambalı amfi öneririm. Ama başlangıç için blackstar id core 10 ile squier h s s de işini görür. İleri de zevkine göre usa stratocaster alırsın.
 
Para sıkıntı değil derken Fender Std Strat alabilirim anlamında kastettim, amfiyi daha düşük tutabilirim. Ama dediğiniz Marshall DSL modelleri biraz pahalı kaçıyor onun yerine Fender Std Strat ile iyi gidecek ve 1000 tl yi aşmıyacak bir amfi öneriniz var mıdır acaba ?
 
İkinci el düşünürsen yine marshall avt serisi bakabilirsin. Laney cub bakabilirsin ikinci el lambalı. Vox bakabilirsin. İlk amfi olarak modellemeli bir amfide tercih edebilirsin. Vox vt serisi ve blackstar tvp, fender Mustang, boss katana, yanaha thr serisi bakabilirsin. Seçenek çok. Deneme şansın varsa dene internetten videolarını seyret. Ben vox vt serisi ve blackstar bizzat kullandım. Tavsiye ederim ikisini de. Güzel aletler uzun süre götürür seni. Marshall avt serisi de güzel bir alet ama sıfır yok onda. Temiz ikinci el bakacaksın.
 
Dediğiniz Blackstar TVP nin 15 lik modeline baktım, gayet hoşuma gitti. Bu ürün için bütçemi aşmaya çalışabilirim. Sizce nasıldır, 1500 tl ye değecek bir amfi midir ?
 
Geri
Üst