Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı



merhaba ;

yeni başlangıç için 10000 TL güzel bir bütçe :)

benim tavsiyem 2. el iyi bir gitar alman çalımı rahat doğru sesleri veren gitarlar hem çalımını kolaylaştırır hemde kulağının gelişmesine yardımcı olur . aldığın gitarda kolay satabileceğin markalar seçersen daha sonra tarzını oturtup tam olarak istediğin gitarı alırken elinden çıkarman kolay olur . amfi olarak ilk etapta blackstar , fender , marshall gibi gene 2. elde elinizden rahat çıkartabileceğiniz hibrit bir amfi almanız ilk etapta hem güzel bir sound hemde verdiğiniz paranın değer kaybetmeyeceği ürünler almış olursunuz . tabi 2. el ürün alırken bilen birinden yardım alırsanız sizin için daha iyi olur .
 
Abilerim,arkadaşlar electro gitara başlamak istiyorum. Coldplay, kings of leon gibi gruplardan hoşlanıyorum. Aklımda epiphone lp 100 modeli var. İnternette 2.eli 1000 lira civarında. Alınır mı? Yoksa önerdiğiniz başka model var mı?
 
merhaba arkadaşlar.. bilgi eksiğinden derdimi nasıl anlatayım bilemiyorum elimden geldiğince anlatıp sizden yardım bekliyorum.
solo atarken güçlü parlak bir overdrive ve clean tonlarda single manyetiğin hafifliğini istiyorum birkaç gitar buldum;

ibanez rg370ahmz - istediğim tonlar diyebileceğim tek gitar fakat ibaneze gelen eleştiriler (belli seriler haricinde uzun vadede çile çektirmesi, edge zero2 olsa da köprünün sıkıntı çıkarması vs.), 2. elini bulamamam kafa karıştırıyor

fender blacktop stratocaster - ikinci el buldum ibaneze yakın hatta daha uygun fiyatlara. solo atarken bahsettiğim parlak sesi elde edememe çekincesindeyim.. fenderin hiçbirinde istediğim gibi gitar "çığırtamayacakmış" gibi hissediyorum. (lütfen fikrimi değiştirin)

ltd ec-256 - diğerlerinden daha uygun fiyata gayet yakışıklı bir gitar bundaki sıkıntım da sabit köprü gitarın kısıtlayacağı korkusu.



lütfen fikir verin.. bunlar haricinde model tavsiyesi veya dert yandığım konulara karşı/aydınlatıcı düşünce rica ediyorum. iyi forumlar
 
Arkadaşlar merhaba.
12 yıldır klasik gitar çalıyorum. Şimdi elektro gitara geçeceğim. Çalmak istediğim gruplar: Disturbed, Breaking Benjamin, Linkin Park, Metallica, Nirvana, Duman, Manga , vb.
çok fazla bir bütçem yok o yüzden schecter banshee-6 sgr ya da ibanez grx20 düşünüyorum nasıldır hem metal ve rock için. Hangisi daha iyidir?
Amfi olarak da laney mini iron amp düşünüyorum nasıldır?

Amfi Laney Mini-Amp MINI-IRON Ironheart Mini Elektro Gitar Amfisi
schecter banshee-6 sgr
Schecter BANSHEE-6 SGR Elektro Gitar (Siyah) | doremusic
Ibanez grx20 Ibanez GRX20 BKN Elektro Gitar
 
O amfi ancak egzersiz yaparken "ses çıksın" diye işe yarar. Ya bütçeyi zorla ya da ikinci el daha "amfi" bir amfi bak derim. Gitarları çok bilmiyorum ama "hesaplı" modellerde Schecter daha kaliteli diyebilirim.
 
Arkadaşlar selam. 1000 tl bütçem var ve başlangıç için arıyorum. Metallica iron maiden tarzı dinliyorum şuan aklımda squier bullet strat hss var. Sıfır ikinci el farketmez. Ama önceliğim sıfır bir gitar almak. Önerileriniz neler?
 
Merhaba

Siz değerli üstadlarımızın br takım bilgi ve fikirlerine ihtiyaç duymaktayım.

Oğlum 10 yaşında. inanılmaz bir rock ve heavy metal müzik hayranı (Metallica, Ac/Dc Rammstein favori grupları) yaklaşık 3 aydır gitar kursuna devam ediyor. Kursa başlamaktaki maksadımız en büyük hayali olan bir elektro gitar sahibi olup Enter sandman'i çalmak :)

Kursa hocamız üniversite mezunu ve uzmanlık alanı elektro gitar. kendisi ayrıca istanbul'da aktif olarak da müzik yapıyor. Kendisine oğlumun hedefini ilettiğimizde yaş olarak henüz küçük olduğunu başlangıç olarak bir klasik gitar ile birlikte nota temelini ve perde geçişleri ile parmak kas yapısının ilerisi için daha verimli gelişeceğini söyledi bizde bu tavsiye ile yamaha c40 ile gitar maceramıza başladık.

Öncelikle bu tez doğru bir tezmi onu bir türlü çözümlemeyemedim. bu konuda sizlerin görüş ve önerilerini dikkatlice okuyacağım.

Diğer bir husus ise geçen süre sonunda hocamız oğlumun inanılmaz bir müzk kulağı ve yeteneğine sahip olduğunu belirtti (cumartesi yeni bir şarkıya geçiliyor, akşam eve geldikten sonra maksimum 45 dk içerisinde nota ve akor kaçırmadan şarkıyı çalmış oluyor) en son bu hafta hoca daynamamış ve vermiş eline elektoruyu. Bizimkisi de bir heves ve şevkle jingle bell ile başlayıp nothing else matters intro ile bitirmiş.

Soru-1 : Sizce hocamızı dinleyip klasik gitar ile eğitime devam edelim mi ?
Soru-2 : Hocamızdan habersiz sizce bir elektro gitar alıp evde alıştırmalar yapmalımıyız ?
Soru-3 : soru 2 için cevaplar evet ise, başlangıç ve 10 yaş için uygun içerikli bir set tavsiyesi verebilirmisiniz

ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.
 
Geri
Üst