Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

herkese selamlar IBANEZ RG370AHMZ-BMT modelinin tremelo kollu olan modelini beğendim tarz olarak rock,pop,metal tarzlarında müzik yapıyorum o yüzden geniş ton yelpazesi olan bir gitar arıyorum tavsiyeniz olursa da memnun olurum🙏
 
Öncelikle merhaba. Günlerdir aklımı kazıyan bir sorum var. Elimde Washburn X Pro 10 gitar ve Marshall MG15CF amfi var. Bu elektro gitarım ve amfimle istediğim metal tonunu yakalayamıyorum. Bu amfinin yanına metal müzik için, iyi bir gitar önerisi yapabilir misiniz ? İkinci el bakmayı düşünüyorum ve bütçem 1000 1500 dolaylarında.
 
ayırdığın bütçe ikinci el için gayet yeterli. o fiyat seviyesinde ikinci elde çok iyi gitarlar var. ama gidipte sıfır alırsan 2000 liranı çöpe atmış olursun benden söylemesi. yok illa sıfır alacağım diyorsan çok düşünmene gerek yok. şeklini beğendiğin herhangi bişey al gitsin. zaten hepsi aynı çin endonezya malı suntalar. pek bi fark yok aralarında. modifiyeyle falan da bişeyi düzeltemezsin. bir de modifiye için harcadığın paraya yazık olur.
Öncelikle yardımın için teşekkür ederim.Bende normalde 2.el almak istiyorum biliyorum bu bütçe ile sıfır gitarların kötü olduklarını fakat taksitle alacağım için 2.el satış yapanların neredeyse hepsi direkt ödeme istiyor ve öğrenci olduğum için de benim için zor bir durum bu malesef.Bu konu hakkında yapılabilecek bir şey var mıdır öncelikle bunu sorayım.Yani taksitle 2.el satan yerler vs. Ve alacağım gitarı HSS manyetikli istiyorum sesi bir çok alana çekmek için acaba mantıklı bir seçim olur mu?
Teşekkürler.
 
Herkese merhaba,

Senelerdir amatör seviyede klasik/akustik gitar çalıyorum (çalmaya çalışıyorum). Elektro gitar en başından beri hevesimdi, şartlar şimdilerde olgunlaştı. Solo çalmayı seviyorum, elbette tek başına solo olmaz ancak bu alanda daha çok gelişmek istiyorum. Ancak metal, caz falan net bir ayrımım hiçbir zaman olmadı. Her alandan müziği sevme özgürlüğüne sahibiz neticede. :)
Sözü çok uzatmadan fikrinizi almak isterim. Aşağıdaki ekipmanlar, yaptığım araştırmalar neticesinde hem fiyat hem kalite olarak uygun gibi göründü. Sizin düşünceniz nedir, o fiyata şu daha iyidir diyebileceğiniz seçenekler var mıdır?
Gitar WashburnS2HMRD:
Amfi Cort CM15R:
Toplam fiyat 2000₺ civarına geliyor.

Dipnot: ikinci el almayı düşünmüyorum.
Dipnot: ikinci el almayı düşünmüyorum.
 
Distortion tonu için önemli olan gitar değil, amfi veya pedaldır. Amfinizi değiştirin veya arkadaşların da söylediği gibi distortion pedalı bakın.
 
amfim sizce kötü mü ? ben cok aradıgım tonlara ulasamıyorum da suan
Çok kötü hem de ... daha yeni nesil, kaliteli pek çok seçenek var artık. Biraz araştırma ile bilinen ve sıkça tavsiye edilen 5-6 modeli rahatça keşfedebilirsin, bu kadar körü körüne ne alayım diye milletin fikrine bağımlı kalma, internet çağındayız, bilinen tüm amfilerin detaylı inceleme video'ları var.
Ayrıca amaç sadece en hızlı yoldan "metal" tonu almak ise oldukça iyi başlangıç amfileri var, pedal ile de MG15 olduğu sürece tatmin edecek bir ton alamazsın. Pedal parasına neredeyse iyi amfi alınabiliyor artık.
 
Özel bir sebebi yoksa ya da lojistik vb endişeleri yüzünden değilse bence düşün derim. Cort amfi 699TL diyor linkte... 700'e ve hatta belki azıcık yükselterek 800-900'e çok daha iyi resmen bir gömlek üstün diyeceğim amfiler bulman olası. Yani tercih senin sen bilirsin ama Cort amfi .... mmm? derim.
Değerlendirme için teşekkür ederim.
2. el istemiyor olmamın sebebi elbette tecrübesizliğim. Kötü bir mal alırsam, deyim yerindeyse “ya kazıklanırsam” düşüncesi var. Çok tanımadığım bir alet olduğu için düzgün çalışıp çalışmadığını anlayamayacağımı düşünüyorum. Ayrıca içerisinde bulunduğumuz günlerde seyahat edip bir şey almak da zor.
 
amfim var ve gitar önerisi istiyorum ses kartı biraz mantıksız olmuyor mu
Hayır neden olsun? Sana güzel bir örnek bırakıyorum bu sevdiğim bi kardeşimin instagram profili (@berkayvs) girip bakabilirsin Sx telecaster ile bile metal çalabiliyor ses kartı sayesinde. Kullandıgı amfiyi (line 6 spi. 4) hoparlör olarak kullanıyor. Bence ses kartı sana uzun vadede çok daha mantıklı. Mesela ben laney cub 12r aldım 2 hafta önce. Daha çok blues clean amfisi. Metal tonları için ses kartı alacağım. Bence bir göz at. Tabi ki tercih senin 😊
 
Geri
Üst