Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

hss stratlar her yola gelir ama ben single tercih ederim. şuan zuhalde güzel indirimler var bütçene uygun squier'lardan birini alabilirsin.

mesela: Squier Affinity Strat HSS Gülağacı Klavye Brown Sunburst Elektro Gitar S - Zuhal Müzik

Bu mesaja oldukça katılıyorum, ben de SSS Strat ve SS Tele kullanıyorum ama şu aşamada HSS bir Squier Strat fazlasıyla iş görecektir, her yola gelir. Nasıl olsa bu şu an başlangıç seviyesi, ekipman zehri içeri girerse devamında bir sürü araştırma, deneme ve arayış gelecektir. O zaman ihtiyaca göre daha belirgin şekillenir.
 
Ben elektro gitara başlayacağım metal ağırlıklı çalacağım(slipknot metallica megadeth iron maiden vb) aklımda 3 gitar var bunlar

Epiphone sg special VE

İbanez grx70qa (h-s-h olması avantaj mı dezavantaj mı bilmiyorum)

Epiphone les paul special VE

amfi olarak blackstar id core v2 alacağım
 
pasifica da iyi olabilir ama tipten kaybediyor. ton olarak hangisi iyidir onu da denemeden bilemeyiz ben şansımı squier'dan yana kullanırdım. alt marka diye küçümsememek lazım bende de squier'ın üst serisi cv tele var. çok memnunum. hatta 2. gitar olarak fender almayı düşünürken gittim yine aynı serinin stratını aldım.
 
Bak şimdi H dediğin humbucker S dediğin singledir ve özellikleri farklıdır. HH gitarlar hard metal gibi tarzlara uygundur sen daha çok türkçe rock ve alternatif rock falan takılırsın diye düşünüyorum. Benim de tarzım aşağı yukarı senin gibi ama ben blues da sevdiğim için hss almayı tercih ettim. Tabii uzun bir süreç araştırman gerekiyor güzelce.

Bu arada ben sahibinden.com üzerinden aldım. Gitarımın fiyatı mydukkan üzerinde şuan 2800 ama ben sahibinden.com üzerinden 1300e aldım. Tabii güven meselesi bir de 2. el daha avantajlı geldi bana her zaman. Ha bu arada humbucker ile biraz daha kirli ve sert tonlar single ile biraz daha soft tonlar alabilirsin diyebiliriz.
 
İbanezi alın derim. Amfiyi aldıktan sonra yanına bir tane de prosesör almanı öneririm. Daha sert tonlar alırsınız. Bu arada hsh nin de diğerlerinden yani HH den farkı beş pozisyonlu switchi var ve ortada bi manyetiği var. Başka da bir farklılığı yok. Tabi ağacını kullanıldığı malzemeleri vs saymıyorum.
 
Amfiyi aldıktan sonra yanına bir tane de prosesör almanı öneririm. Daha sert tonlar alırsınız.

ID Core v2 ile tek başına da sert ton alınır. Yanına processor almaya gerek yok, o farklı bir yol demektir.

HSH olması avantaj ya da dezavantaj değildir gitarın karakteri ve çeşitliliğidir. Almışken bir manyetik fazla olsun parama değisin gibi bir durum değil. Buradan metal için illa HH mi lazım gibi geyiklere kadar gider konu, takılma. En az bir tane H olsun her türlü rock metal çalarsın :)
 
Gitara yeni girişecek arkadaşlara çok üzülüyorum ya, ben gitara başladığımda bu kadar paraya üst segment Japon Ibanezler, üstüne biraz daha katılırsa USA Fenderler alınabiliyordu, hem de sıfır. Şimdi Endonezya, Çin yapımı gitarlara kalıyor bu arkadaşlar maalesef.

Güzel kardeşim, benim sana sadece 2 tavsiyem olacak;

1) Humbucker manyetikli bir gitar seç. Ton için değil, tonlardan anlamaya başlayana kadar çok vakit geçecek. Single manyetiğin boştayken yaratacağı dip sesinden kurtulmak için humbucker tavsiye ediyorum sadece.

2) Tipi hoşuna en çok giden gitarı seç. Yok gövde maunmuş, yok klavye akçağaçmış, hiç kafana takma. Elektro gitara yeni başlayacaksan alacağın gitardaki tek kriter bence durduğu yerde sana "al eline beni!" diye bağırması, devamlı çalmak istemeni sağlaması.

Çünkü şu an elektro gitarlara dair geliştireceğin tercihlere dair bir fikrin yok, zamanla oturacak sende. Misal, sap profili tercihin ne olacak? Düşük radius mu yoksa yüksek radius mu hoşuna gidecek? Strat'ın ergonomisi mi hoşuna gidecek yoksa Les Paul'ün omzunda yaratağı o oturaklı his mi? Bilemiyoruz, bilemiyorsun. Bu tercihlerin oturana, daha yüksek kalite gitarların sana sunabileceklerinden yararlanabileceğin kadar tekniğin gelişene kadar tek ihtiyacın olan şey gitarını devamlı çalmak istemen. O yüzden o gitarlara baktığında hangisi en çok hoşuna gidiyorsa, gözlerini kapattığında kendi üzerine en çok hangisini yakıştırıyorsan onu al.

Kal sağlıcakla.
 
1800 - 4000 geniş bir spektrum, eğer bu tarza hitap edecek tonlara sahip bir amfi veya prosesör yoksa kaynağı bölmeni öneririm. 4000 civarına Jackson KVXMG veya bi ihtimal KV Pro bulunabilir. JS32'leri pek önermem, benzer şekilde LTD V50, Bc Rich Jr V gibi modelleri de pek uzun ömürlü bulmuyorum.

KVMXG veya KV Pro için özellikle Endonezya üretimi olanları Hint üretimlerine kıyasla işçilik ve donanım açısından daha iyidir. Eğer King V değil RR düşünürsen ayrıca PM atabilirsin.
teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için şu an ki kendi gitarım epiphone afd slash seti ve amfisinde sadece od var ben distortion metal falan istiyorum ikinci el de olur bana önerebileceğiniz ne var? fender mustang 1 v2 ve line 6 spider iv15 amfileri güzele benziyor şu an 2.elde 700 liraya buldum ucuz yollu başka amfi öneriniz var mı bol tonlu, efektli ve distortionlu?
 
Öncelikle teşekkürler, çalma konusuna gelirsek kendimden eminim azimliyim de şekil olarak her türlü şekil çalmama isteklendirir bundan da eminim. Bütçemi gitar için 1600 amfi içinde 1500tl yapmıştım ama gitar için 2000 amfi için 1000tl yapabilirim. İstediğim söylediğim grupların müziğini yapayım uzunca bir zaman götürsün beni. Humbucker manyetikli gitar seç demişsin bir tane olması yeterli mi yoksa iki tane mi olacak?
 
Geri
Üst