Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

angelgirl_01 demiş ki:
gax 30 alcam ama işallah cızırtı yapmaz :D


Yaptıgın seçime saygı duyuyorum ama yeni başlayan birisi için uygun olan fiyat / performans oranı Cort gitarlarda var.Alacagın bir z42 veya kx5 gax30 dan cok cok daha iidir.Zaten o aldıgın gax 30 cort fabrikasında üretiliyor.

Ha mesela ben şuan Cort alırmıyım Hayır.Ama yeni başlıyor olsaydım gözüm kapalı alırdım .Marka bunalımına düşmeyin
 
slm

bukadar düşünmeyin ben gitarı ilk başladığımda Castilla marka gitarım vardı çift single lı ondan sonrada 3 gitar değiştirdim.. yani demek istediğim seviyeniz ilerledikçe zaten farkedersiniz yetmez gitar sonra anfinin distortionu yetmemeye başlar vs.. gider bu şekilde...
ben olsam 2 el gitar alırdım nasıl olsa satıcaksınız belli bi zaman sonra en azından zararınız az olur.
 
Sanki kx5 daha iyi olabilir gibi. X6 güzeel bir gitar ben kullandım ama bir süre sonra tremolosu seni sıkmaya başlar çünkü kalitesi düşük.
 
Size göre mexico fender strat. nasıl ? yani verdiğim parayı tamı tamına hakeder mi ? para biriktiriyorum ve almama az bir zaman kaldı...yardımcı olursanız sevinirim.
 
Marka takıntın yoksa önce Meksikalar'ı sonra Cort'un üst model G serisinden gitarları dene, hatta tüm markalarda istediğin türde zımbırtıları dene, internetten fikir sahibi olmak zor, kendimden biliyorum, gerçi şanslıymışım ben aldığım gitar tam bana uymuştu :D ..
 
-tearjerker demiş ki:
Size göre mexico fender strat. nasıl ? yani verdiğim parayı tamı tamına hakeder mi ? para biriktiriyorum ve almama az bir zaman kaldı...yardımcı olursanız sevinirim.


Mexico strat kullandım, h s s dizilimindeydi. Bakımlarını düzgün yaparsan gayet iyi sonuçlar verir. Fakat şu da var ki ona verdiğin para marka parası. Yani 900 dolara onu alacağına 1200 dolara highway 1 alsan en azından onu upgrade falan edersin ömürlük gitar olur. Hemen alacağım diyorsan arkadaşların dediği gibi başka marka/modellere bak. O fiyata cort un dehşet gitarları var. Sadece markası yüzünden fiyatı düşük.
 
cort un adı eğer başka bişey olsaydı (şöyle yırtılma efekti gibi olmayan bir isim mesela :) ) eminim türkiyede bu kadar yargı görmezdi.sırf isminden yola çıkarak bi firmayı kötülemek kadar saçma bişey yok.
 
mexico ve usa strat ların tonları gerçekten farklı.ben alırken 2 sini de denedim ve aradaki farka değer.bence amerika dan mal getiren adam bulursan o fiyatlara (800-900usd) gibson ın orjinal usa(faded) aletleri var.arkadaş usa den faded flying v sini 800 usd a aldı mesela...ama diyosan illaki fender, kas highway al derim
 
slm arkadaşlar 200-300 ytl arasında param var hangi gitarı almalıyım param sınırlı 2-3 sene beni idare edecek bir gitar istiyorum üniversite de değiştiririm yardımcı olun lütfen acil...ha bi de alacağım gitarla güzel sololar atabileyim saygılar.acil yardımcı olun lütfen..
 
manyetik olarak bence rx40 daki kombinasyon oldukca iyi.tam bir baslangıc gitarı.işciliği fena değil.manyetik kombinasyonu h-s-s falan.yani squier alman bu gitarın yanında cok mantıksız gelir bana.gene senin seçimin tabi.
 
arkadaşlar merhabaa :) önce site için teşekkürler çok dehşet faydalancam gibi duruo.. ( daha yeni adım atıom bu işe :)

şimdi biras bilgi istiycem... bugün tünel civarı araştırma yaptım.. en mantıklısı dec müzik gibi durdu (bilenler için) duyduum kadarıyla da dean ın dağıtımı ellerindeymiş..
nesse konuya geliom

Dean Evo XM 250$ ve Marshall MG 10 vat lık bi amfi 110$ düşündüm..
hem fiyat bakımından başlangıç bütçeme uygun.. hemde duydum japon yapımları çin. e göre iimiş falan filan..
amaaa gitar hakkında bilgi isticem.. iimidir.. çünkü ondan önce 350 dolarlık bi ibanez baktım modelini hatırlayamıyorum... (başlangıç için pahalımıdır?) ki onu alırsam amfi alamıcam gibi duruo ozmn da 5+1 ve pc den ne düzeyde faydalanırım?
bide 260 dolarlık bi fernandez baktım ama adını hiç duymadıım için uzak durmaya çalıştımm

ne dersinizz?
 
Geri
Üst