Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

hmmm :S önerebileceğiniz hiçbir gitar yokmu? solak olmam çok da dert değil aslında mesela gax30 un kasası tellerin yerlerini deiştirince de uygun olduğu için problem olmazdı.
 
Gitar olarak Cort X11, daha düşük olarak Cort X2 öneririrm. İkisi de fiyatlarına göre iyi gitarlar.

Sağlak alıp solağa çevirme olayınada hiç girmemeni tavsiye ederim çünkü köprü ve üst eşik sorun çıkarabilir ayrıca ton ve ses potansları kolunu rahatsız edebilir çalarken.
 
..

Cort Z42 gitarimi modifiye etmek istiyorum.. birkac sorum var..

ilk sorum ; Dimarzio, Seymour Duncan veya EMG gibi kaliteli manyetikleri takmaya degermi sizce Z42 ?

Eger cevabiniz evetse ; hem sert tonlari guzel yakalamak istiyorum hemde cleanlari temiz olmali. cunku ben metal, alternatif, soft rock ve jazz caliyorum ara ara. anlatabilmisimdir uzatmaya gerek yok. distortionu ve cleanlari olabildigince guzel alabilmek istiyorum. onereceginiz manyetikler nedir ? marka model ve aciklama yaparsaniz minnettar olurum.


birde ek olarak iyi bir (fiyat olarak ucuk olmayan) efekt pedali onerirmisiniz bana. distortion, chorus, delay, tremolo, echo v.s. efektleri bunyesinde barindiran.. tesekkurler simdiden..
 
cort x11 i düşünücem ;) peki bu gitarda bir sorun çıkar mı solak olmamdan kaynaklanan? ayrıca tonu nasıldır? memnun kalmayıp manyetikleri değiştirsem (emg mesela) bir problem olur mu?
 
bu arada başka bir gitar buldum washburn maverick series. Bu gitar nasıldır sizce? amfiyle birlikte 250 milyon diyorlar... bu gitar da sağ malesef :S iyi bir gitarsa ve alsam sola çevirdiğimde dediğiniz gibi sorun yaşarmıyım?
 
hmm... peki dediğim gibi solak olduğum için cort x11 in solunu bulabilirmiyim? veya telleri ters çevirsem psionic_ in dediği gibi sorun yaşarmıyım? tonu rock , metal tarzında şarkılara gider mi? gitmezse manyetiklerini değiştirmem sorunu çözer mi? çok soru sordum ama cevaplarsan sevinirim :)
 
mydukkan'da var x11'in solağı.
X11'e paran yetiyorsa ve floyd rose sorun olmaz diyorsan al derim, ben çalmadım ama hep iyi yorumlar okuyorum hakkında. Prestige Ibanez almasam onu alacaktım büyük ihtimal...
 
ya arkadaşlar x11 gerçekten iyi gitarmış tonu fln çok iyi ama fiyatı biraz yüksek ... :S buna benzer daha uygun fiyatlı bir gitar önerebilirmisiniz?
 
arkadaşlar ben ibanez gitar seti almayı düşünüyorum ve şu an aklımda iki gitar var....biri Ibanez GSA6J Jumpstart .... diğeri ise Ibanez GRX40J Jumpstart ..... bunlardan hangisini önerirsiniz....eğer kullananlar varsa görüşlerinizi alabilir miyim?? !!!


300 ytl civarı yeni başlayanlar için tavsiye ettiğiniz gitar isimlerinide söyleyebilirsiniz!!
 
arkadaşlar ben ibanez jem555 i almayı dusunuyorum bu gitar hakkında cok sey bilmiyorum fakat bu gitar prestige ve japon üretim değil peki prestigelerise aynı zamanda japon bazıları jem555 ten daha ucuz sizce prestige mi seçmeliyim ne önerirsiniz sizce hangisi daha iyi ?
 
Arkadaslar öncelikle herkese Merhaba ,


Ben forumda yeni sayılırım ve dimebag in tonlarına cok hayranım , amacım kesinlikle kıyaslama yapmak degil . sadece bu ansiklopedik siteden ve Kullanıcılarının Deneyimlerinden yararlanmak istiyorum ...

Soruma geçebilirim ,
Dime in tonları için hangisi daha iyidir ?

Washburn Washburn Dime 332 ( floyd rose suz bronze seri gibi bi şey ) Dean Dimebag DBD Tribute ML ( 323 ile aynı sayılır )


lütfen deneyimlerinizi , gitarların kalitesini agaçlarını ve tonlarını tartışın ..

Arkadaşlar bazı arkadaşlarımız cevaplar verdi ama bence cok yetersiz nolur bi yardım edin bi el atın :D şimdiden teşekkurler

bide maun govde ve sh-13 kurtarırmı ?
 
Geri
Üst