Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhaba arkadaşlar.
Tarz olarak guns n roses, scorpions felan diyelim.. Blues, rock felan çalıcam.. Sweet child o mine'ın intro'sundaki o sesi duymak, o tonu almak istiyorum. :) Ya da november rain'in, rock you like a huricane'in solosundaki tonu.. Anladınız siz beni işte..
Bütçe; gitar, amfi, ıvır zıvır dahil 2-2.5 milyar. Komple bi tavsiye verebilir misiniz? Gitar, amfi gerekirse diğerleri..
 
les paul öneresim var ama fiyat engel güzel bir fender usa strat işini görür sanırım mümkünse highway olmasın bu strat standart yada deluxe strat olabilir 2500 lira gibi bişey ama 2. el yada özgürden(tnt müzik) sıfır alabilrsin orda daha uygun diye hatırlıyorum amfiye gelince geçen zakk wylde takılırken gördüm amatör videoydu amfiye baktım valvestate 2000 20 watt lık ciddi bir tonu vardı gittim denedim bence avt50 den daha sıkı bi amfi:D bunlar işini görür ilk etapta diye düşünmekteyim bu kombinasyonu yapableceğin bir mağzaya kulağıgir dene o ton geliyorsa na işte budur al çık:D
 
Kompresör pedallarına bakıyorum sitede arama yaptım ama çok bilgi edinemedim.

Boss cs3
http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=148&ParentId=95
Mxr dyna comp -Super comp
http://www.jimdunlop.com/index.php?page=products/pip&id=252&pmh=products/p_and_e_detail]
Marshall ed1
http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=Compressor&pageType=DOWNLOADS
Gyatone st2
http://guyatone.com/St2Popup.php
Elektro harmonix Soul preacher
http://www.ehx.com/2008/

Birkaç konu açılmış ama tam olarak yardımcı olamadı.Clean tonlarım hacimsiz bu yüzden hem clean de iyi hem de hafif drive kullanıldığında tellere abanma durumunda patlak ses çıkarmasını istiyorum.

Ehx Black finger ,Trex squezer tube pedallar gibi pahalı cihazlara da bakmıyorum.

Marshal oldukça güzel geldi ama demoyu heralde Fender ve all tube Marshall amfi ile yapmışlar.Bu yüzden bu kayıtlara da güvenemiyorum.

Dip gürültüsü kompresörlerde zaten standart ,en önemli kriter patlak ses vermesi ,dijital olmaması ,sıcak olması ,kompresyon yüzünden ses azalması telafi etmesi için ses ayar potu olması.
 
Emir arkadaşım;
Elektro harmonix Soul preacher ve Guyatone st2 pedallarını bilmiyorum.
Boss cs3 kullanıp da memnun olan bir arkadaşım olmadı.
Marshall ed1 için de iş görür diyorlar.
Tayvan ve Çin mallarından mümkün olduğu sürece uzak duran biri olarak Mxr pedallarını öneririm.Dyna Comp kullanıyorum ve pedal görevini iyi yapıyor (fiyatı da uygun,2.ci el bulursun).Tonunun çıkışını istediğin gibi ayarlıyorsun.Hacimsiz clean tonlarını şekillendirebilirsin.Cleande ve sololarda(tappinglerde) işe yarıyor.Dip gürültüsü tabi oluyor fakat iyi ayar çekerek engelleyebilirsin.Patlak ses'ten kastını anlayamadım bu arada,çıkışın sabit kalıyor (bunu da biyorsundur zaten).Ama istediğin volume potu yok bu aletde.Super Comp'da ayrıca "attack level" bulunuyor.ED1'de ve CS3'de volume potu bulunuyor.
Ben sana bir de "Line 6 Constrictor"u önerecem bi gözatarsın (biraz tuzludur).Ama en iyi kararı sen vericeksin listendeki tüm pedalları ekipmanınla denemen daha yararlı olacaktır.
İyi günler...
 
Açıklamaların için sağolasın kardeşim.

Çin tayvan mallarından ben de bir zamanlar uzak durmaya çalışırıdm fakat birçok şirket ucuz iş gücü düşük vergi vs olduğu için fabrikalarını Çin e açıyorlar.Marka amerikan İngliz ama üretim yeni çin endonezya vs.

Patlak sesten kastım tele sert vurunca ses daha bir dağılıyor.Nasıl tarif edeceğimi de bilemiyorum.Hani blues sololarda genelde olur.Neyse.

Boss markası Türkiye'de en çok pedal bazında adı geçen marka olsa da boss tan pedal düzenler bir süre sonra pedallarını satıp başka başka markalardan pedal alıyorlar.

Volume potu dediğim sıkıştırmaya "compression" bağlı ses azalmasını telafi etmesi için "mxr super comptaki output" kullanılan pottur.

Hernekadar birebir doğru sonuç vermeyecek olsa da Harmony-central "sound quality" değerlendirmelerini de göz önünde bulunduruyorum.

Noise problemine gelince izlediğim vidyoda "Mxr super comp" gitarı çalmaya başlayınca ses kesiliyordu.Ve tecrübelerime göre hiçbir pedalda gaini %50 den fazla açmıyorum.Çünkü %50 den sonrası sadece gürültü katıyor.
 
Z2 22 perde agathis sabit
K2 24 perde agathis floyd
Kx5 24 perde ıhlamur sabit köprü.

Katana alırsan push/pull un olur daha geniş tona sahip olursun.Ağacın kaliteli olur , ileride yapacağın manyetik takviyesiyle daha kaliteli ses sahip olursun.

Ama dedikleri değil de Cort KX5-BP al.Çünkü kx5 deki dot inlaylerin yerine kx1 deki kakma inlayler almış.Gövdeye şekil eklenmiş.

Tek bilemediğim push/pull var mı.

KX5-BP_1.jpg
 
agmed,
floyd rose'una, bütçeme ve gitarlar hakkında yorumlara göre kendi kafamda birşeyler oluştu:)

emirizmir,
yorumun için teşekkürler kx5 bp düşünüyordum bende, yorumunla birlikte kesinleşti sanırım.
peki distortion ve clean tonları hakkında bilgin var ise paylaşabilirmisin?
 
Evet yani farklılıkları var baya gitarların ama bende KX5 derim sabit köprü bi avantaj, KX5 kullandım ama Push-Pull u nerdeyse hiç kullanmadım ama bu sanırım yaptığım müzik türüyle ilgiliydi. Gerçekten de K2 ve Z2 tonal anlamda kısıtlı kalır.
 
Mighty mite Mother bucker manyetikler oldukça yüksek çıkışlıdır.Bir manyetik ya clean tonda iyidir yada distortionda.

Bu manyetik distortionda iyi olan türden.Hatta hiçbir pedal bağlamadan bile hafif overdrive alabiliyorsun.

Yabancı bir forumda dimarzio paf pro nun karakterine benzetmişti biri fakat çok daha yüksek çıkışlısı diyordu.Başka bir arkadaş da Katanalar için Jazz fusion gitarı dedi.

Aslına bakarsan gitarlar hakkında pek deneyimim yok ama çok parası olmayan fakat fiyat performasn isteyenler için Cort iyi markadır diyebilirim.

Kore üretimi bulunuyorsa Kore tercih et. Push /pull u çekip manyetikleri single olarak çalıştırısan seslerde hacimsel azalma gerçekleşir.Bu da manyetiğin clean tonu daha iyi vermesi adına güzel sonuç verir.

Ama ben clean olarak bu gitardan tatmin olabilmiş değilim.İyi bir dist veya drive pedalıyla distortion olarak oldukça zevk verebiliyor.Ama manyetikleri en başta can sıkcı olabilir.Çok hassas özellikle solo atarken sağ ve sol el kontrolün iyi olmalı , çalmadığın telleri susturmalısın ........
 
agmed ve emirizmir,
yorumlarınız için çok teşekkürler. ben kafama göre seçtim fakat eğer önerebileceğiniz başka bir gitar varsa onada yönelebilirim.
450-500 ytl bütçem var, sabit köprü istiyorum, distorsiyonda tatmin edecek bir gitar olmalı. eğer yoksa kx5 bp almayı düşünüyorum. şimdiden teşekkürler
 
Arkadaslar ben yenı bı gıtar almak ıstıyorum . solo atarken sızce en rahat klawye hangısınde var. Ibanez rg370 rahat gıbı ama jacksonlarda baya ovuluyor onerılerınız varsa sevınırım..fıyat aralıgı dersek de 400-700 arası fılan bıraz asabılırde.. saygılar.
 
Floydlu geniş ton aralığına sahip istersen

Jakson dk2m

Sabit köprü ve genelde metal çalarım dersen

Jackson dkmgt

Jacksonların sapları ibanezlerden genellikle kalındır.En rahat klavye diye bir klavye yoktur.Kimisi kalın sever kimisi abanoz sever vs.
 
Slash89 demiş ki:
Epiphone Les Paul + avt20 nasıl olur ev için?
avt 20 lerin üstünde valvestate 2000 yazanları var onu bulmaya çalış çok başarlı onlar zakk wylde ın takıldığı amfilerden biri zaten epiphone a gelince gerçekten işçiliği kötü gitarlar fretleri bile düzgün çakılmamış epiphone lar gördüm
 
emirizmir demiş ki:
Floydlu geniş ton aralığına sahip istersen

Jakson dk2m

Sabit köprü ve genelde metal çalarım dersen

Jackson dkmgt

Jacksonların sapları ibanezlerden genellikle kalındır.En rahat klavye diye bir klavye yoktur.Kimisi kalın sever kimisi abanoz sever vs.
ince klavye sevmeme rağmen jackson daha rahat gelir mesela bana aynen söylediğin gibi herkesin rahat ettiği klavye farklıdır ve çalarak anlaşılır
 
arkadaşlar bende humbucker hambucker 2 manyetk var ama yetmio bunları emg 81 80 manyetkle mi deiştiriym yoksa emg 85 81 manyetklemi _ bide fiyatları ne kadardır benm en fazla 250 ytl param varda
 
Geri
Üst